ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Πρωτοφανές: Κρύβουν από το λαό και το πόρισμα τους για τις υποκλοπές
Thursday
20/10/2022
01:53 GMT+2
Κείμενα Γνώμης SLpress ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
0

Σχόλιο GMR: Μάλλον η δημοσιογραφική ευαισθησία αφορά την καθημερινή (ιδιαίτερα από το 2010) πουλητέα ή και την προς διαπραγμάτευση, δημοσιογραφική ύλη.

Και αυτό γιατί, αυτά που γράφει η ιστοσελίδα του κ. Στ. Λυγερού δεν ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ειναι της τάξεως “είδηση γράφουμε-σχόλιο πουλάμε”, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ της τάξεως, “κάτι πρέπει να κάνουμε και αναζητούμε να μας πείτε ιδέες” (αφού αυτή πρέπει να ειναι η ολοκληρωμένη δημοσιογραφική δουλειά, όχι μόνο τα λόγια και οι προτάσεις και τσακωμοί των πολιτευομένων). Που όμως τέτοια τύχη;

_.

 

 

 

 

SLpress-Σύνταξη, 13 Οκτωβρίου 2022

 

 

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Πρωτοφανείς καταστάσεις στη Βουλή, καθώς στις 21 Οκτωβρίου συνεδριάζει η Ολομέλεια της Βουλής για τις υποκλοπές και συγκεκριμένα για το πόρισμα (πορίσματα) της Εξεταστικής Επιτροπής. Ωστόσο το πόρισμα που υιοθέτησε η πλειοψηφία της ΝΔ, με απόφαση της πλειοψηφίας χαρακτηρίστηκε απόρρητο. Πρακτικά η Ολομέλεια της Βουλής θα συνεδριάσει για ένα πόρισμα που χαρακτηρίστηκε απόρρητο και άρα δεν θα μπορεί να δημοσιοποιηθεί . Οι 300 βουλευτές που θα κληθούν να ψηφίσουν θα είναι υποχρεωμένοι κατά μόνας να διαβάσουν τις 2.882 σελίδες του χαρακτηρισμένου πλέον ως απόρρητου πορίσματος της πλειοψηφίας της Ν.Δ . Κρύβουν ουσιαστικά από το λαό και το πόρισμα.

Πρακτικά πρόκειται για μια διαδικασία συσκότισης για το μείζον θέμα των υποκλοπών, αφού κρύβουν από το λαό το πόρισμα που υιοθέτησε η πλειοψηφία της ΝΔ . Ποτέ άλλοτε στο παρελθόν όπου λειτούργησε Εξεταστική Επιτροπή δεν υπήρξε παρόμοια διαδικασία Ακόμα και υπόθεση των Ιμίων που συνιστούσε μείζον εθνικό θέμα και θέμα εθνικής ασφαλείας, το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής (που συστάθηκε με πρωτοβουλία της ΝΔ) δημοσιοποιήθηκε και συζητήθηκε αναλυτικά στη Βουλή . Μάλιστα σε εκείνη την συνεδρίαση δημόσια ακούστηκαν από τους ομιλητές οι εντολές που είχαν δοθεί, οι σχεδιασμοί και οι κινήσεις που έγιναν κ.α . Το πέπλο του απόρρητου (που όλοι οι συνταγματολόγοι αντιτάχθηκαν) και με το οποίο πορεύτηκαν βασικοί μάρτυρες στην Εξεταστική Επιτροπή, καλύπτει πλέον την κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία. Οι βουλευτές όλων των κομμάτων θα αναγκαστούν να πάνε σε μια απομονωμένη αίθουσα της Βουλής κατά μόνας και να διαβάσουν όπως μπορούν περίπου 3.000 σελίδες και δεν θα μπορούν να πάρουν ούτε σημειώσεις.

 

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.