ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Η έκκληση Ζελένσκι στον ρωσικό λαό
Monday
21/03/2022
20:03 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Βολοντίμιρ Ζελένσκι Ουκρανικό
0

Σχόλιο GMR: Τώρα ο ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ επικαλείται την παλαιά κοινή καλή εποχή… 

«Πρέπει να…βγείτε στους δρόμους και να πείτε ότι θέλετε να ζήσετε, θέλετε να ζήσετε σε μια Γη χωρίς ραδιενεργό μόλυνση. Η ραδιενέργεια δεν γνωρίζει πού βρίσκεται η Ρωσία, η ραδιενέργεια δεν γνωρίζει πού βρίσκονται τα σύνορα της χώρας σας» ,…, λέει ο τύπος που επιδιώκει να κάνει την Ουκρανία ορμητήριο του ΝΑΤΟ (και των πυρηνικών όπλων) κατά της Ρωσίας.

_.

 

 

 

Βολοντίμιρ Ζελένσκι, 4 Μαρ. 2022

 

 

 

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε νέο του μήνυμα κάλεσε τους Ρώσους να διαδηλώσουν κατά της κατάληψης του πυρηνικού εργοστασίου της Ζαπορίζια από τα ρωσικά στρατεύματα.

«Ρωσικέ λαέ, θέλω να σας κάνω έκκληση: Πώς είναι δυνατόν αυτό; Άλλωστε πολεμήσαμε μαζί το 1986 κατά της καταστροφής του Τσερνομπίλ», είπε σε τηλεοπτικό διάγγελμα, μεταδίδει το Reuters.

«Πρέπει να…βγείτε στους δρόμους και να πείτε ότι θέλετε να ζήσετε, θέλετε να ζήσετε σε μια Γη χωρίς ραδιενεργό μόλυνση. Η ραδιενέργεια δεν γνωρίζει πού βρίσκεται η Ρωσία, η ραδιενέργεια δεν γνωρίζει πού βρίσκονται τα σύνορα της χώρας σας» πρόσθεσε, αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Πρέπει να θυμάστε τον φλεγόμενο γραφίτη που εκτοξεύτηκε μετά την έκρηξη, τα θύματα. Πρέπει να θυμάστε τη λάμψη πάνω από την κατεστραμμένη μονάδα ενέργειας, την επιχείρηση εκκένωσης. Πώς μπορείτε να τα ξεχνάτε αυτά; Και αν δεν τα έχετε ξεχάσει, δεν πρέπει να παραμένετε σιωπηλοί».

«Μια άμεση ενίσχυση των κυρώσεων κατά του πυρηνικού κράτους τρομοκράτη είναι απαραίτητη» είπε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας απέδωσε την επίθεση στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια σε ουκρανούς δολιοφθορείς, χαρακτηρίζοντάς την τερατώδη προβοκάτσια.

Οι ρωσικές δυνάμεις που εισέβαλαν στην Ουκρανία την περασμένη εβδομάδα έχουν ήδη καταλάβει το ανενεργό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ, βορείως του Κιέβου, το οποίο μετά το δυστύχημα εκεί τον Απρίλιο του 1986, μόλυνε με ραδιενεργό νέφος το μεγαλύτερο τμήμα της Ευρώπης.

Αναλυτές υποστηρίζουν ότι το εργοστάσιο της Ζαπορίζια είναι διαφορετικού και ασφαλέστερου τύπου, αλλά ο Ζελένσκι δήλωσε ότι τώρα δεν είναι ώρα να σιωπούμε.

«Έχουν σκοτωθεί 9.200 Ρώσοι στρατιώτες»

Ανέφερε ακόμα ότι 9.200 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από την ημέρα της ρωσικής εισβολής, αλλά και ότι η Ρωσία στοχεύει σκόπιμα τις υποδομές της Ουκρανίας αλλά και κατοικημένες περιοχές.

«Πολεμάμε ενάντια σε έναν ισχυρό εχθρό που μας ξεπερνά σε αριθμό. Που μας ξεπερνά σε τεχνολογία. Ωστόσο είναι χίλια έτη φωτός μακριά από κανονικούς ανθρώπους με αξιοπρέπεια.
Επιζήσαμε από μια νύχτα που θα μπορούσε να σταματήσει την ιστορία της Ουκρανίας και της Ευρώπης. Ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στο μήνυμά του.

 

Πηγή: newsbeast.gr

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.