ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Προκόπης Παυλόπουλος στο Newsbomb.gr: Τώρα είναι η στιγμή για προσφυγή στην Χάγη
Monday
03/01/2022
14:21 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Προκ. Παυλόπουλος ΠτΔ
0

Σχόλιο GMR: ΠΡΟΕΔΡΟΣ και “πρόεδρος” της Δημοκρατίας.

Καθηγητής Νομικής καταλύει, ξεσκίζει[1] κάθε έννοια λογικής και νομικής επιστήμης σχετικά με το δημοψήφισμα του 2015 Ελληνικό δημοψήφισμα 2015 (βλέπετε δ.ά.δ.α. ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΝΤΙdebtocracy ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ ). Τελικά, ΠτΔ=Συνεργός στο αδίκημα του σφετερισμού της λαϊκής κυριαρχίας (σε αντίθεση με τον ΠτΔ της Ισλανδίας Το «όχι» που έσωσε την Ισλανδία από την καταστροφή και Η Οικονομική Kρίση στην Ισλανδία ) Χώρα ή χώρος η Ελλάδα; – Η Πρόεδρος την θέλει χώρο, ο λαός χώρα… , και αμέσως παρακάτω καθ’ όσον αφορά τον Κάρολο Παπούλια, Παραίτηση του προέδρου του ΣτΕ, Ν. Σακελλαρίου .

[1]Δηλώνει επίσης ότι ο ίδιος εξ αρχής – «από το ίδιο βράδυ που έγινε η προκήρυξη του δημοψηφίσματος» – είχε κάνει την άποψή του σαφή: «Ότι αυτό το δημοψήφισμα δεν σήμαινε μέσα ή εξω από την ευρωζώνη».

Έτσι ο ΠτΔ (ο οποίος παρεμπιπτόντως κατέλυσε το σύνταγμα (ομολογημένα: https://greek-market-research.com/clink/katalysame-to-syntagma-gia-na-to-sosoyme/) προκειμένου να το διαφυλάξει) εμφανίστηκε ουδόλως μετανιωμένος για την μνημονιακή προδοσία που έκανε ερμηνεύοντας προκαταβολικά τα ερωτήματα στο δημοψήφισμα του 2015 ως ΝΑΙ-ΝΑΙ (ΑΝΤΙ ΝΑΙ-ΟΧΙ ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ) και έτσι το τελικό αποτέλεσμα κρίθηκε προκαταβολικά ως ΝΑΙ-ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩ με ποσοστό 100% !!!

_.

 

 

 

 

 

Προκ. Παυλόπουλος, 22 Δεκ. 2021

 

 

 

 

 

Ο τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος δίνει στο Newsbomb.gr και την Ολγα Τρέμη την πρώτη τηλεοπτική του συνέντευξη μετά το τέλος της θητείας του και μιλά για όλα στο Meeting Point.

Μιλά, για πρώτη φορά, για το κρίσιμο καλοκαίρι του 2015, το δημοψήφισμα και το θρίλερ του Grexit, και μιλά ακόμη για τα μεγάλα εθνικά θέματα, τα ελληνοτουρκικά, τον Ταγίπ Ερντογάν και την προοπτική προσφυγής στην Χάγη.

 

Για το καλοκαίρι του 2015 λέει ότι τον καταλυτικό, και κρίσιμο ρόλο απέναντι σε όσους ήθελαν την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη τον έπαιξαν δύο πρόσωπα – ο τότε γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Δηλώνει επίσης ότι ο ίδιος εξ αρχής – «από το ίδιο βράδυ που έγινε η προκήρυξη του δημοψηφίσματος» – είχε κάνει την άποψή του σαφή: «Ότι αυτό το δημοψήφισμα δεν σήμαινε μέσα ή εξω από την ευρωζώνη».

Ο Προκόπης Παυλόπουλος λέει ακόμη πως στην θέση αυτή είχε συμφωνήσει και ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όταν τον συνάντησε το βράδυ μετά το δημοψήφισμα στο Προεδρικό Μέγαρο. Και υποστηρίζει πως «είναι λάθος να πιστεύουμε ότι μετατράπηκε το “ναι” σε “όχι”».

 

Στο εθνικό μέτωπο και στα ελληνοτουρκικά ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξαίρει την στάση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην συνάντηση με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, λέει πως από την Τουρκία «πρέπει να τα περιμένουμε όλα και να είμαστε πάντα σε ετοιμότητα» αλλά εκτιμά ότι ο Ταγίπ Ερντογάν «δεν θα αποτολμήσει να κάνει θερμό επεισόδιο» και χαρακτηρίζει «μεγάλο μάθημα προς την Αγκυρα» την ελληνο-αμερικανική αμυντική συμφωνία.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος δηλώνει επισης πως τώρα «είναι η κατάλληλη στιγμή για την Ελλάδα να προσφύγει στην Χάγη», τονίζοντας ότι υπάρχει μία και μοναδική διαφορά προς επίλυση με την Τουρκία, «η νησιωτική υφαλοκρηπίδα και η ΑΟΖ». Τονίζει ότι ο ίδιος δεν χρησιμοποιεί ποτέ τον όρο «θαλάσσιες ζώνες» για τις ελληνοτουρκικές διαφορές, ενώ για το Κυπριακό χαρακτηρίζει «όνειδος» για την Ευρώπη και την διεθνή κοινότητα να αποδέχεται το καθεστώς κατοχής στην Κύπρο.

Δείτε τη συνέντευξη του κ. Προκόπη Παυλόπουλου στο Newsbomb.gr και στο Meeting Point με την Όλγα Τρεμη:

 

 

 

Πηγή: newsbomb.gr

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.