ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Αφελληνισμός του παραγωγικού δυναμικού – Πώς θα συγκροτηθεί νέο εθνικό κεφάλαιο;
Wednesday
09/09/2020
02:07 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ Μάκης Ανδρονόπουλος
0

Σχόλιο GMR:   Το νέο εθνικό κεφάλαιο κύριε Ανδρονόπουλε, τείνει να συγκροτηθεί (αν δεν έχει ήδη συγκροτηθεί), ως η κριτικά τοποθετούμενη σοβαρή δημοσιογραφία (περιλαμβάνει και συστηματικά αρθρογραφούντες επιστήμονες και ανθρώπους του πνεύματος).

Αυτό είναι το μόνο εθνικό κεφάλαιο που επιτρέπεται από την Ευρωεπιτροπεία.  

Πιο στρογγυλεμένα δεν μπορούμε να το διατυπώσουμε.

._

 

 

 

 

Μάκης Ανδρονόπουλος, 7 Σεπτεμβρίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Ο ενθουσιασμός του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που εκφράστηκε με σχετικό tweet, για την εξαγορά του ελληνικού start-up “Instashop” -το οποίο δραστηριοποιείται στο χώρο του delivery (on-demand grocery)- από τον κολοσσό Delivery Hero έναντι του ποσού ρεκόρ των 360 εκατομμυρίων δολαρίων, μπορεί να δικαιολογηθεί για δύο λόγους: την ξένη επένδυση και το μεγάλο τίμημα. Πρόκειται όμως για αφελή ενθουσιασμό, κοντόφθαλμο και ακατανόητο για ένα πρωθυπουργό.

Υπάρχει ένα κρίσιμο ζήτημα συγκρότησης ενός νέου εθνικού κεφαλαίου, ζήτημα που με απασχολεί από το 2000, όπως άλλωστε και ο ορισμός του εθνικού συμφέροντος. Οι πολιτικοί δεν μιλούν γι΄αυτά… Το γεγονός ότι δεν διαθέτουμε εθνική στρατηγική για την άσκηση των δικαιωμάτων μας στις θάλασσές μας, που απορρέουν από τις διεθνείς συνθήκες, επιβεβαιώνει την αδυναμία του πολιτικού προσωπικού να σχεδιάσει εθνικές στρατηγικές. Μηρυκάζουν όλοι τα ίδια εδώ και τριάντα χρόνια .

Δεδομένου ότι τα πάντα έχουν πουληθεί, η χώρα έχει ανάγκη την στροφή σε νέες πηγές εθνικού πλούτου που θα τον ελέγχει αυτή και όχι οι ξένοι. Οι αλλεπάλληλες εξαγορές start-up υψηλής τεχνολογίας τεκμηριώνουν τις δυνατότητες της χώρας στη νέα φάση της διεθνούς ανάπτυξης, αλλά και την αδυναμία της πολιτείας να τις στηρίξει χρηματοδοτικά, νομικά, στην κατοχύρωση ευρωπαϊκών και διεθνών πατεντών, με κρατικές προμήθειες κτλ.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.