ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Η προκλητική επιστολή της Τουρκίας στον ΟΗΕ και οι «γκρίζες» ζώνες: Ξανά στο στόχαστρο το Καστελόριζο- Αμφισβητούν εκ νέου νησιά, νησίδες και βραχονησίδες
Tuesday
29/06/2021
14:50 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΑΟΖ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ Εθνική Κυριαρχία ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
0

Σχόλιο GMR: Κατ’ αρχήν, περί φρεγατών κυκλοφορούν προσφάτως τα εξής:

https://slpress.gr/ethnika/ti-dynatotites-prosferoyn-oi-ollandikes-fregates-m-os-endiamesi-lysi/

https://slpress.gr/anadimosieuseis/mas-serviroyn-apoikiokratiki-lysi-gia-tis-fregates-oi-amerikanoi/

https://slpress.gr/anadimosieuseis/fregates-dysforia-sto-polemiko-naytiko-gia-tis-pieseis-paiat/

https://slpress.gr/anadimosieuseis/anthrakes-i-amerikaniki-protasi-gia-tis-fregates-alla/

https://slpress.gr/anadimosieuseis/dyo-enallaktikes-sto-naytiko-gia-tis-fregates/

https://slpress.gr/anadimosieuseis/agapame-toys-amerikanoys-alla-ochi-kai-tetoies-times-gia-enan-ploiarcho-re-paidia/

 

Και κατά συνέπεια η εγρήγορση αλλά και η εξοπλιστική ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων-με προτεραιότητα τις νέες φρεγάτες-αποτελούν μονόδρομο.

Να υποψιαστούμε πως οι προμηθευτές φρεγατών οργανώνουν κανονικά το σκηνικό;;;

Να μείνουμε Ανυποψίαστοι;;;

Να θυμίσουμε, “Κύπρος ’74”;;;

Να υπενθυμίσουμε την χρήζουσα ανατροπή (και αναδόμηση των πραγμάτων) “κανονικότητά” μας;

_.

 

 

 

Κ. Σαρικάς, 27 Ιουνίου 2021

 

 

 

 

Όροι και προϋποθέσεις που βάζει η Άγκυρα για τον διάλογο με την Αθήνα διαμορφώνουν εκ νέου το γνωστό σκηνικό εκατέρωθεν αμφισβήτησης και πλέον όπως εκτιμά η Αθήνα αλλά και το Ελληνικό επιτελείο η ανάγκη συνεχούς εγρήγορσης όχι μόνο σε διπλωματικό αλλά και σε στρατιωτικό επίπεδο παραμένει προτεραιότητα.

 

Την ώρα που το μελάνι από τις δηλώσεις των γειτόνων για ‘’ήρεμο καλοκαίρι’’ δεν έχει ακόμα στεγνώσει, η Άγκυρα με τον πλέον επίσημο τρόπο έσπευσε να δώσει το στίγμα της για τις παράλογες αξιώσεις τις οποίες εξακολουθεί να έχει σε ότι αφορά τα Ελληνοτουρκικά και να προσγειώσει τους αιθεροβάμονες στην σκληρή πραγματικότητα. 

Η επιστολή του Μονίμου Αντιπροσώπου της Τουρκίας προς τον ΟΗΕ η οποία έρχεται στο φως της δημοσιότητας επιβεβαιώνει περίτρανα ότι η Άγκυρα όχι μόνο δεν έχει κάνει βήμα πίσω στις προκλητικές της διεκδικήσεις αλλά τις επαναφέρει ακόμη πιο έντονα στο προσκήνιο.

Εθνικός Εναέριος Χώρος, Εθνικά Χωρικά Ύδατα, Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη αποτελούν τα βασικά πεδία αντιπαράθεσης με τους γείτονες να ‘’στοχοποιούν’’ τα Ελληνικά ακριτικά νησιά με πρώτο το Καστελόριζο και να επαναφέρουν τη λογική των ‘’γκρίζων ζωνών’’ και της διχοτόμησης του Αιγαίου. Και όλα αυτά αμέσως μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στις Βρυξέλλες όπου η Άγκυρα όπως αποδεικνύεται εντελώς υποκριτικά και προκειμένου να κερδίσει χρόνο και να κλείσει ανοιχτές ‘’πληγές’’ εμφανίστηκε δήθεν διαλλακτική. Με την επιστολή να κατατίθεται στον ΟΗΕ την αμέσως επόμενη ημέρα.

Όροι και προϋποθέσεις που βάζει η Άγκυρα για τον διάλογο με την Αθήνα διαμορφώνουν εκ νέου το γνωστό σκηνικό εκατέρωθεν αμφισβήτησης και πλέον όπως εκτιμά η Αθήνα αλλά και το Ελληνικό επιτελείο η ανάγκη συνεχούς εγρήγορσης όχι μόνο σε διπλωματικό αλλά και σε στρατιωτικό επίπεδο παραμένει προτεραιότητα.

Άλλωστε παρά τη σχετική ύφεση στην ένταση η οποία παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες οι γείτονες φροντίζουν πάντα με στοχευμένες κινήσεις να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Είτε πρόκειται περί σποραδικών παραβιάσεων, είτε περί έκδοσης παράνομων navtex όπως έγινε την περασμένη εβδομάδα με αφορμή δήθεν Ελληνικές ναυτικές οδηγίες για ασκήσεις, είτε περιστατικά παρενοχλήσεων στα θαλάσσια σύνορα της χώρας τα οποία σε κάποιες περιπτώσεις όπως αυτό της Λέσβου-πρόσκρουση σκαφών της ακτοφυλακής-θα μπορούσαν να εξελιχθούν δυσάρεστα με απρόβλεπτες συνέπειες.

Στην προκλητική επιστολή γίνεται λόγος ακόμα και για νησιάνησίδες και βραχονησίδες τα οποία η Ελλάδα έχει δήθεν καταλάβει παράνομα ενώ επαναλαμβάνεται το θρασύτατο αίτημα περί αποστρατικοποίησης αλλά και το δήθεν δικαίωμα της Τουρκίας για έρευνα και διάσωση έως το μέσον του Αιγαίου. 

Ουσιαστικά το μόνο που φαίνεται ότι έχει αλλάξει στη στάση της Τουρκίας είναι ότι εξαιτίας της πίεσης τόσο στο εσωτερικό της λόγω των οικονομικών προβλημάτων και των συνεπειών της Covid-19 όσο και από τον διεθνή παράγοντα με πρώτες τις ΗΠΑ επιχειρεί να εμφανιστεί ως δήθεν διαλλακτική έως ότου οι συνθήκες της το επιτρέψουν να επανέλθει στη γνωστή επιθετική της τακτική. Άλλωστε ο Τούρκος πρόεδρος έχει ξεκαθαρίσει ότι το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει σε γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο ενώ τίποτα δεν φαίνεται να τη σταματά και στην Κύπρο στην προσπάθειά της για διχοτόμηση του νησιού και δύο κράτη.

Για το Ελληνικό επιτελείο που παρακολουθεί τις εξελίξεις το ερώτημα είναι όχι ‘’εάν’’ αλλά ‘’πότε’’ και ‘’πως’’ οι γείτονες θα επανέλθουν για να θέσουν επί του πεδίου τις διεκδικήσεις τους. Και κατά συνέπεια η εγρήγορση αλλά και η εξοπλιστική ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων-με προτεραιότητα τις νέες φρεγάτες-αποτελούν μονόδρομο.

 

Πηγή: newpost.gr

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.