ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Επιστολή – Η μετουσίωση κειμένων σε πράξη, αναγκαία όσο ποτέ. – Πρόταση υλοποίησης
Wednesday
05/02/2020
02:36 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Προτάσεις Απελευθερωτικής Συνέργειας G-M-R
0

Επιστολή – Η μετουσίωση κειμένων σε ΠΡΑΞΗ, αναγκαία όσο ποτέ. – Πρόταση υλοποίησης

 

Η λιποταξία της ιντελιγκέντσιας και ο προτεινόμενος (παρακάτω)-υπαρκτός ΛΟΓΟΣ της ΠΡΑΞΗΣ

 

 

Σεβαστοί επιστήμονες-συναγωνιστές,


Η επιστολή-πρόταση μας, αφορά την δεκάχρονη κατάσταση ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑΣ-ΠΑΝΤΟΕΙΔΟΥΣ ΕΚΧΩΡΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ, μέσω σφετερισμού λαϊκής κυριαρχίας-διάπραξης ειδεχθών (και συνοδών) ποινικών αδικημάτων.

Λαμβάνουμε μηνύματα από εξαιρετικά μορφωμένους συμπολίτες μας, με ορισμένες επιφυλάξεις για το ζήτημα της ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 120 του Συντάγματος στάσης των Ελλήνων Πολιτών.

Εκφράζονται διάφοροι φόβοι, άλλοι εύλογοι, άλλοι μη στηριζόμενοι σε ορθή βάση-τεκμηρίωση.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τις συνηθέστερες επιφυλάξεις. Σοβαρή επιφύλαξη είναι “ο φόβος εμφύλιας διαμάχης που μπορεί να συνοδεύεται από προσπάθεια υποκατάστασης των οργάνων του κράτους“, ακολουθούν τα δίκην αξιώματος (που προεξοφλούν αποτελέσματα επί μη δοκιμασμένων με άρτιο τρόπο-σχέδιο νομικών ενεργειών), “πιστεύετε εις την ελληνική Δικαιοσύνη;“, “το θέμα δεν είναι νομικό είναι πολιτικό“.

Ακόμα, πέραν των επιφυλάξεων, αμφισβητείται ευθέως αυτή η ίδια η ύπαρξη (ως παγκόσμια αναγνώριση-νομική κατάκτηση) του κατακτημένου ανθρώπινου και νομικού πολιτισμού.

Η επιστολή-πρότασή μας δεν στοχεύει ούτε προκαλεί, ούτε εμφύλιο ούτε υποκατάσταση, η καταστροφή οργάνων του κράτους και ΦΥΣΙΚΑ, στηρίζεται στην ΣΤΕΡΕΗ ΒΑΣΗ του κατακτημένου νομικού πολιτισμού (παλαιότερη δήλωση Εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη κάπως έτσι :”Ο Εισαγγελέας δεν φοβάται (σ.σ. αν θυμόμαστε καλά είχε συμπληρώσει, “είναι παντοδύναμος“), διότι έχει μαζί του το νόμο“.

Η πρόταση μας (στο τέλος της επιστολής, στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ, βλέπετε σύνοψη/οδηγό επί των συνδυαστικών – συνεργειακών προτάσεών μας)  είναι ΕΡΓΑΛΕΙΟ δικαιϊκής-επιστημονικής (οικονομολογικής κλπ) αποδόμησης (έως εξευτελισμού βλέπετε εδώ βικιπαιδεια) ΤΩΝ ΥΠΑΙΤΙΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ/ΣΦΕΤΕΡΙΣΜΟΥ ΛΑΪΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ/ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗΣ ΣΥΤΑΓΜΑΤΟΣ/ΕΚΧΩΡΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ, με στόχο την ενημέρωση του λαού και εξύψωση του διεκδικητικού του δικαίου ηθικού του (Ηθικό που να είναι διεκδικητικό του Δικαίου και ΟΧΙ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ!) με ταυτόχρονη διεθνοποίηση του ζητήματος, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ. Σε αυτό το τόσο απλό και συγκεκριμένο ΣΧΕΔΙΟ προτείνουμε ΣΥΝ-ΕΡΓΕΙΑ. ΤΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ.

 

Σεβαστοί επιστήμονες-συναγωνιστές,

 

Προ του κειμένου της επιστολής μας, θεωρούμε σημαντικό να τοποθετήσουμε ως συνημμένα υπεράνω συγκυρίας τα αναρτημένα στα αμέσως πιο κάτω links κείμενα:

(1) —  Γεωργίου Σκλαβούνου, «Εθνική Ταυτότητα η Εθνική συνείδηση; 1982, περιοδικό Πολιτεία»,  συμπυκνωμένη μεθοδολογική και εννοιολογική καταγραφή-ανάλυση-σύνθεση-εργαλείο ανα-σύνθεσης, επί της ελληνικής, πανανθρώπινης αξίας, ψυχής.

(2) — Γεωργίου Σκλαβούνου, «Εθνική Πολιτιστική ταυτότητα»

(3) — Γεωργίου Σκλαβούνου, «Μοντέλο της Χορωδίας»

(4) — Γεωργίου Σκλαβούνου, «Πόλη, Πολίτης, Πολιτισμός: Η χρησιμότητα επιβίωσης των τοπικών πολιτισμών»

ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ κ. Γ. ΣΚΛΑΒΟΥΝΟΥ

Κατόπιν παρέλευσης 38 ετών από την συγγραφή του κειμένου υπ’ αριθμ. 1 ο συγγραφεύς θεωρεί απαραίτητο να υπάρξει μία πιο σύγχρονη επεξεργασία του.  Η προσπάθεια είναι ήδη εν εξελίξει και θα αναρτηθεί μόλις είναι έτοιμο με σχετική ενημέρωση από μέρους μας περί της νέας αναρτήσεως.

Ακόμα μας παρακάλεσε να σημειώσουμε να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στο κείμενο υπ’ αριθμ. 4

 = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

( ενδεικτικό πλαίσιο υλοποίησης επί των τεσσάρων παραπάνω άρθρων του, μας έστειλε ο κ. Γ. Σκλαβούνος το οποίο μπορείτε να δείτε στο εδώ σχόλιο μας , είναι το κείμενο με τα κόκκινα πλάγια γράμματα  )

 

Σεβαστοί επιστήμονες-συναγωνιστές,

 

 

Μόνος αξιόπιστος Λόγος, ο Λόγος της πράξης.

 

Επειδή η αντιστασιακή-απελευθερωτική-αναγεννητική προσπάθεια θέλει εκτός από διαθέσιμα μέσα (ΑΡΧΕΣ-ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΕΙΣ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ-ΤΑΚΤΙΚΩΝ) και κρίσιμο αριθμητικό μέγεθος, το οποίο χρειάζεται το επαρκές δημόσιο μέγεθος (Υμών ευχόμαστε) των πρωτοστατούντων, σας διαβιβάζουμε τα παρακάτω:

 

 

Σχηματική παράσταση διαλαμβανομένων:

 

1)  Ιστορική αναδρομή πολιτικοκοινωνικής ηθικής παρακμής με εντοπισμό του κομβικού σημείου της πολιτικοδικαστικής διαπλοκής με την συν-ενοχή (προσθέτουμε εμείς) των ΜΜΕ.

(1α) —Από άρθρο του Β. Ασημακόπουλου στο SLpress.

(1β) —Από άρθρο του Χρ. Γιανναρά στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 22-1-2012 https://www.kathimerini.gr/728663/opinion/epikairothta/arxeio-monimes-sthles/oros-epiviwshs-h-syllogikh-a3ioprepeia

 

 

2)  Μέθοδοι (2α,2β,2γ) επί ηθικών αρχών, ιστορικά επιβεβαιωμένων, δημιουργικής κοινωνικής συνύπαρξης

(2α)    ithacanet «Εκκλησίες παντού – Κοινότητες παντού»,

(2β)    Γ. Σκλαβούνος  «χορωδιακή συγκρότηση της κοινωνίας»,

(2γ)    Η. Φιλιππίδης «Για μία Τριλογία της Δημοκρατίας».

 

3)   Πρόταση/ «δ.ά.δ.α.» της G-M-R, για αντιστασιακές- απελευθερωτικές-αναγεννητικές πατρίδας λαού συνέργειες, συνέργειες τριπλοσυνδυασμένες μεταξύ τους αγωνιστικά- δικαιϊκά- πολιτικά, και με μεθόδους όπως, ενώπιοι ενωπίω, από το πεζοδρόμιο έως και διεθνώς,  κάτω από την χωροταξική μύτη και μέσα στο θεματικό γήπεδο, στρεφόμενες κατά (αποδόμηση/ εξευτελισμός/ ανύψωση ηθικής υπεροχής λαού) των υπαιτίων-συνυπαιτίων της ηθικής παρακμής και της εθελοεκχώρησης της εθνικής κυριαρχίας, της G-M-R. (η πρόταση είναι συνεργειακή/συναγωνιστική με τα 1, 2α , 2β, 2γ).

 

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = 

 

Σεβαστοί επιστήμονες-συναγωνιστές,

 

 

(1α)

 

Με αφορμή το εδώ https://slpress.gr/idees/giati-i-sakellaropoyloy-tha-eklegei-panigyrika-kati-mas-eiche-pei-gi-ayto-o-poylantzas/  άρθρο του κου Βασίλη Ασημακόπουλου με το οποίο συμφωνούμε ως προς τις διαπιστώσεις (στο τέλος ακολουθούν και οι προτάσεις/τρόπος ζωής, ως ΑΝΑΓΚΑΙΟ συνακόλουθο τέτοιων διαπιστώσεων), σας κάνουμε σύντομη αναφορά στην κατά την γνώμη μας πολιτικοδικαστική (συνεπικουρούντων των ΜΜΕ σε δόλια παραπλάνηση-εκφοβισμό-εκβιασμό των πολιτών) διαπλοκή, κυρίως υπεύθυνη για την νομικοπολιτική εθελοεκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας, κατά παραβίαση του κατακτημένου νομικού πολιτισμού και φυσικά με κατάφωρη παραβίαση των σχετικών όρκων καθήκοντος/πίστης προς την πατρίδα.

Αυτή η πολιτικοδικαστική διαπλοκή, κατά τον κο Βασ. Ασημακόπουλο, « Αποτυπώνει σε κορυφαίο επίπεδο τις ισορροπίες, τις προτεραιότητες και τις ιεραρχήσεις του σημερινού συστήματος εξουσίας, της εστίας “ενιαίου κόμματος” στις σύγχρονες συνθήκες ».

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ, γράφει ο κος Βασίλης Ασημακόπουλος επικαλούμενος τον Νίκο Πουλαντζά:

«…42 χρόνια μετά ρευστοποίηση των εθνών

Σαράντα δύο χρόνια μετά, η πλανητικών διαστάσεων διεθνοποίηση του καπιταλισμού, λόγω της εκπληκτικής ανάπτυξης των παραγωγικών δυνάμεων και της διαρκούς επέκτασης των καπιταλιστικών παραγωγικών σχέσεων στις περιοχές του δυτικού κόσμου, λαμβάνει ακόμα και ολοκληρωμένα χαρακτηριστικά της υπεριμπεριαλιστικής υλικής και θεσμικής οργάνωσης και εσωτερικής ανταγωνιστικής υποτίμησης. Στη δε περιφέρεια του καπιταλιστικού συστήματος, η διεθνοποίηση του καπιταλισμού πραγματοποιείται με όρους εντατικής γεωπολιτικής κινητικότητας, ρευστοποίησης εθνών-κρατών, πολεμικών συγκρούσεων, αυξημένων μεταναστατευτικών πληθυσμιακών ροών.

Το ελληνικό κράτος, διαμορφώνεται ως εξαρτημένο καπιταλιστικό κράτος που αποτυπώνει στην εξέλιξή του τον εγχώριο κοινωνικοπολιτικό συσχετισμό δυνάμεων στη συνάρθρωση της σχέσης εθνικού-υπερεθνικού. Διαφορετικά ειπωμένο, η πορεία του ελληνικού κοινωνικού σχηματισμού καθορίζεται από τη διαδικασία διεθνούς ενσωμάτωσής του και την εσωτερίκευσή της. Γι’ αυτό και αναπαράγεται ως κυρίαρχος-κυριαρχούμενος σχηματισμός, εγγράφοντας στην εγχώρια κρατική δομή τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Η πορεία αυτή, που εντείνεται και αναδιατάσσεται με την οργανική συμμετοχή της Ελλάδας στις δυτικές περιφερειακές ολοκληρώσεις και ιδίως την ΕΕ με τα χαρακτηριστικά που λαμβάνει (τελωνειακή σύνδεση, ένταξη, ολοκλήρωση, νομισματική ενοποίηση), αναπλαισιώνει τους πόλους–τάσεις της κυρίαρχης αντίθεσης. Την εξάρτηση και την ανεξαρτησία.

Στο πλαίσιο αυτό, η εστία ενιαίου κόμματος διαμορφώνει το πλέγμα δυνάμεων, προσωπικού, οργάνων, λειτουργιών που συγκροτούν τον χώρο της εξάρτησης, της κυρίαρχης κατάστασης πραγμάτων, την εσωτερίκευση της διαδικασίας περιφερειακής ολοκλήρωσης με τους συγκεκριμένους όρους που εκείνη λαμβάνει χώρα. Η κίνηση αυτή αποτυπώνεται στις επικρατούσες θέσεις–αναλυτικά σχήματα στην εγχώρια διανοητική παραγωγή, όπως στη Νομική, την Οικονομική και την Πολιτική επιστήμη, δευτερευόντως αλλά επιθετικά στο πεδίο της Ιστορίας, καθώς εδώ οι αντιστάσεις είναι περισσότερες, λόγω της ιδιαιτερότητας της χώρας.

 

Γιατί η Σακελλαροπούλου Πρόεδρος

 

Την πρώτη περίοδο της Μεταπολίτευσης, ο συσχετισμός για τις κυριαρχούμενες δυνάμεις, για διάφορους λόγους, ήταν πιο ευνοϊκός ή σχετικά πιο ισορροπημένος. Τα τελευταία 30 ή 25 χρόνια ο χώρος-τάση της εξάρτησης είναι κυρίαρχος και διαχειρίζεται την πορεία των πραγμάτων με όρους συντριπτικούς. Ο χώρος-τάση της ανεξαρτησίας, ως αποτέλεσμα της κατεύθυνσης της κοινωνικής κίνησης βρίσκεται σε ήττα, κατακερματισμό και αποσύνθεση.

Η αντικειμενική αυτή τάση παράγει αποτελέσματα. Στη θεωρία, τις αντιλήψεις, τις πολιτικές, τη νομοθεσία, τη νομολογία των δικαστηρίων, του τρόπου λ.χ. που αντιμετωπίζονται τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, της οικονομίας, της θεσμικής λειτουργίας, της παιδείας, της εργασίας.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν έκφραση ενός θεσμικού και παραγωγικού συστήματος, που ως λειτουργία, δημόσιος λόγος, διαμόρφωση, παρουσία, αποτύπωνε μετριοπαθείς εκδοχές μιας προηγούμενης ισορροπίας δυνάμεων, θέασης πραγμάτων και ιεράρχησης προτεραιοτήτων. Με τα αρνητικά και τα θετικά στοιχεία, αλλά και τα όριά του. Τόσο προς την μία κατεύθυνση, όσο και προς την άλλη. Γι’ αυτό και από την επικρατούσα ακροφιλελεύθερη θεώρηση θεωρούνταν μια παρωχημένη εκδοχή.

Έτσι, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι σε συμβολικό επίπεδο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είχε ψηφίσει τον Προκόπη Παυλόπουλο το 2015 παρά το γεγονός ότι η ΝΔ τον είχε υπερψηφίσει. Η μεταμνημονιακή “κεντρώα” κανονικότητα, πράγματι, στο συμβολικό επίπεδο, στο κορυφαίο πολιτειακό αξίωμα, απαιτεί ένα πρόσωπο εκσυγχρονιστικής προέλευσης, της μετά το 1996 κεντροαριστεράς, χωρίς ταλαντεύσεις. Άλλωστε αυτός είναι ο σκληρός ιδεολογικοπολιτικός και οργανωτικός πυρήνας της εγχώριας εστίας ενιαίου κόμματος.

Η επερχόμενη Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, διαπρεπής και εξαιρετικά κατηρτισμένη νομικός, όπως άλλωστε και ο προκάτοχός της, με την έμπρακτη στάση και τοποθέτησή της σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα που τέθηκαν ενώπιον του Συμβουλίου Επικρατείας κατά την μνημονιακή περίοδο, πληροί τα κριτήρια και δείχνει να απολαμβάνει μιας ευρύτερης διακομματικής αποδοχής. Αποτυπώνει σε κορυφαίο επίπεδο τις ισορροπίες, τις προτεραιότητες και τις ιεραρχήσεις του σημερινού συστήματος εξουσίας, της εστίας “ενιαίου κόμματος” στις σύγχρονες συνθήκες.»

 

(1β)

 

Το άρθρο του κου Χρ. Γιανναρά, με θέμα «Όρος επιβίωσης η συλλογική αξιοπρέπεια»  που θα δείτε και εδώ (ίδιο με της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ) https://avato.blogspot.com/2012/01/blog-post_28.html όπου ξεχωρίζουμε την τελευταία παράγραφο,  « … H παραίτηση από την εθνική κυριαρχία, η μεθοδική της πρακτόρευση, ομολογήθηκε δημόσια, γνωστοποιήθηκε από τα μέσα ενημέρωσης. Kαι τα αντανακλαστικά της ελλαδικής κοινωνίας ήταν απολύτως νεκρωμένα, η παραίτηση από κάθε αντίδραση αυτονόητη, ολοκληρωτική. To κοινοβούλιο, («σύμβολο» και «προπύργιο» της δημοκρατίας!) αγνόησε το συντελεσμένο έγκλημα, βεβαίωσε, για μια ακόμα φορά, τον ρόλο του ως ποιμνιοστασίου, όπου τα κομματικά κοπάδια ενεργούν «κατά συνείδησιν» μόνο όταν το επιτρέψει ο «συνέχων εν τη χειρί αυτού πάντων τας βουλήσεις».

Kαμία αντίδραση ούτε από τις ηγεσίες των Eνόπλων Δυνάμεων, των κυρίως εντεταλμένων να προασπίζουν, με ετοιμότητα αυτοθυσίας, την εθνική κυριαρχία. Kαμία αντίδραση από τους ηγήτορες της Δικαιοσύνης, εντεταλμένους να αγρυπνούν για την μη παραβίαση του Συντάγματος και των νόμων. Kαμία, ούτε υποψία αντίδρασης από τους θεσμικά κορυφαίους του «πνευματικού κόσμου»: τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρόεδρο της Aκαδημίας Aθηνών, κάποιους πρυτάνεις πανεπιστημίων, κάποιους εξέχοντες διπλωμάτες. Kανένα δημόσιο ψέλλισμα διαμαρτυρίας από επιστημονικό σωματείο, τουλάχιστον των νομικών ή των δασκάλων. Ολόκληρη η ελλαδική κοινωνία βουβή μπροστά στο έγκλημα, με απολύτως νεκρωμένα τα αισθητήρια αυτοπροστασίας και αυτοάμυνας, δίχως την παραμικρή επίγνωση «πού πατά και πού πηγαίνει.

Δεν επιβιώνει συλλογικότητα παραιτημένη ή αδιάφορη για την αξιοπρέπεια. Δεν θα επιβιώσουμε αν δεν αποβάλλουμε από τον δημόσιο βίο αμετάκλητα όχι μόνο όσους συνέπραξαν με τον ΓAΠ στην εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας, αλλά και όσους ανέχθηκαν να συνυπάρχουν στο ίδιο κόμμα με τους αυτουργούς της εξευτελιστικής μας ατίμωσης.»

 

 

Σεβαστοί επιστήμονες-συναγωνιστές,

 

 

(2α)

        (2a-i)

Ζητούνται άνθρωποι με ήθος  να αναλάβουν το βαρύ φορτίο της αρχής και κανένα φορτίο εξουσίας:

 

Το παρακάτω, από την ανάρτηση «Ο Δρόμος προς την Ελευθερία απαιτεί Αλήθεια, Αγάπη και Τελειότητα. Δεν είναι εύκολος και δεν είναι κοινοβουλευτικός»

 

Κατά Ιωάννην (κεφ.10 .12): “ὁ μισθωτὸς δὲ καὶ οὐκ ὢν ποιμήν, οὗ οὐκ εἰσὶ τὰ πρόβατα ἴδια, θεωρεῖ τὸν λύκον ἐρχόμενον καὶ ἀφίησι τὰ πρόβατα καὶ φεύγει· καὶ λύκος ἁρπάζει αὐτὰ καὶ σκορπίζει τὰ πρόβατα”.

 

Ο ταπεινώνων εαυτόν υψωθήσεται. Ο δούλος ημών, πρώτος ημών, είναι οι πανανθρώπινοι ορισμοί του ηγέτη. Ενώ ο αμειβόμενος “ποιμήν”, στην πρώτη ευκαιρία/δυσκολία, με την πρώτη εμφάνιση των λύκων, όχι μόνο θα εγκαταλείψει το ποίμνιο, αλλά πάει και με τους λύκους. 

Ο τρόπος έχει διδαχτεί, από εδώ και αιώνες, έχει εφαρμοστεί με επιτυχία, όταν των Ελλήνων οι κοινότητες ζούσαν κάτω από σκλαβιά και είναι ο τρόπος, που οδηγεί στην απελευθέρωση. Αρκεί να μην επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να συμβιβαστούν με τίποτε λιγότερο από την τελειότητα.

Τα υπόλοιπα θα βρεθούν στις λαϊκές συνελεύσεις. Και θα εκπλήξουν με την ομορφιά τους.

Ο πλανήτης περιμένει την Ελλάδα ξανά να διδάξει πολιτισμό. Αρκεί εμείς να διδαχτούμε από την ιστορία μας.

Ο τρόπος για να περισωθεί και να ξαναλειτουργήσει η πολιτική, να ξαναβρεί η εξουσία τον χαρακτήρα και τη δυναμική κοινωνικού λειτουργήματος, υπάρχει, εμπειρικά βεβαιωμένος. Είναι η συνεπής επιστροφή στη μικρή, αυτοδιαχειριζόμενη κοινότητα. Κάποιες, εξαιρετικά προηγμένες, στον διεθνή χώρο, κοινωνίες το ξέρουν και το πραγματοποιούν ή, τουλάχιστον, το επιδιώκουν. (Χρήστος Γιανναράς).

 

Εκκλησίες παντού – Κοινότητες παντού. Για να αλλάξει το παρόν και το μέλλον. Ο τρόπος είναι γνωστός. Οι πατεράδες μας το είχαν ξανακάμει σε όλη την Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, όπου υπήρξαν Έλληνες. Μεγαλουργήσαμε κάτω από τρεις αυτοκρατορίες.

Οι συναδελφικές εκκλησίες, στα Επτάνησα, ήταν επιχειρήσεις αλληλεγγύης. Επένδυαν σε επιχειρηματικές δράσεις από το Κοινό Ταμείο, βοηθώντας παράλληλα τους φτωχότερους και τους ανήμπορους.

 

        (2a-ii)

Με νεότερο κάλεσμα του το ithaca net, με αφορμή τις αντιδράσεις των νησιωτών για την ανεξέλεγκτη αποστολή  λαθρομεταναστών  από τον Ερντογάν στα νησιά, μας επισημαίνει: Λαός ενωμένος Ποτέ νικημένος.

 

Σεβαστοί επιστήμονες-συναγωνιστές,

 

 

(2β)

 

Το παραπάνω, «Εκκλησίες παντού – Κοινότητες παντού», συνδυάζεται με την «χορωδιακή συγκρότηση της κοινωνίας» του Γεωργίου Σκλαβούνου (συνημμένα τα links στην αρχή της επιστολής ):

 

«Στη χορωδία,  ο σεβασμός   του άλλου  αποτελεί  προϋπόθεση  της  συμμετοχής. Στο κόσμο  της  χορωδίας η  διαφορά, δεν  αποτελεί αίρεση. Δεν  αποτελεί πηγή εχθρότητας  και  σύγκρουσης. Αποτελεί  πρόκληση για συμπληρωματικότητα και συνέργεια. Το μοντέλο της χορωδίας διδάσκει ότι ο κόσμος μας σε μικρή και μεγάλη κλίμακα γίνεται πλουσιότερος και ομορφότερος την αριστοποίηση της συμμετοχής.

Το μοντέλο της χορωδίας ούτε καταργεί ούτε αποκλείει την ύπαρξη και τη λειτουργία της μειοψηφίας, της αντιπολίτευσης, της διαφορετικής στρατηγικής. Μια ομάδα χορωδών μπορεί να έχει άποψη για την επιλογή του ρεπερτορίου, για την ανάπτυξη της χορωδίας, τη μετατροπή από αντρική  σε μικτή και για όποιο άλλο θέμα.

 Η δυνατότητα αυτή δεν σημαίνει και δεν συνεπάγεται κακή συμμετοχή, διαλυτική συμπεριφορά, στη λειτουργία και τη ζωή της χορωδίας.

Η ανάδειξη, η διεκδίκηση, η προετοιμασία ενός καλύτερου μέλλοντος δεν πρέπει να περνάει από το χάος. Δεν πρέπει να καταστρέφει το παρόν στο όνομα του μέλλοντος.

Το μοντέλο της χορωδίας προτρέπει στη συμμετοχική, δημιουργική αλλαγή. Προτρέπει στο αρμονικό πέρασμα από μια ισορροπία σε μια άλλη. Προτρέπει στην ειρηνική  μετατροπή μιας μειοψηφίας σε πλειοψηφία, ή ακόμα και την αρμονική συνύπαρξη διαφορετικών χορωδιών στον ίδιο χώρο.

Ασφαλώς τα ως άνω χρησιμοποιούνται μεταφορικά και δεν αναφέρονται μόνο στο χώρο της χορωδίας.»

 

 

Σεβαστοί επιστήμονες-συναγωνιστές,

 

 

(2γ)

 

Τα παραπάνω, «Εκκλησίες παντού – Κοινότητες παντού»,  «χορωδιακή συγκρότηση της κοινωνίας», συνδυάζονται με την παρακάτω «Τριλογία της Δημοκρατίας»:

 

«Η τριλογία της δημοκρατίας (ΣΗΜ.ΣΥΝΤ.Η.Φιλιππίδη http://www.hellenologia.com/2019/07/blog-post_3.html )

 

Διαβάζουμε στο κείμενο της ανάρτησης του ανωτέρω link

 

Το όραμα του ελληνικού μέλλοντος πρέπει να έχει εποπτικό χαρακτήρα ως προς το σύνολο των προβλημάτων του Ελληνισμού και σαρωτικό χαρακτήρα ως προς την ενημέρωση και την ενεργοποίηση της ελληνικής κοινωνίας. Με αυτή την έννοια προτείνουμε ένα τριπλό σύστημα αρθρωτών πρωτοβουλιών, που είναι:

 

3.1. Το Σχέδιο «Ρήγας Φεραίος» για μία ιδεολογική πορεία προς τον λαό, για την ποιοτική αναβάθμισή του και την πνευματική του στήριξη, για ένα νέο ελληνικό διαφωτισμό με σημαία το έργο του θεμελιωτού του δημοκρατικού πατριωτισμού, του εθνομάρτυρα και πανευρωπαϊκού συμβόλου αγώνα για την ελευθερία και τη δημοκρατία, Ρήγα Φεραίου. Ασφαλώς η ιδέα θα αρέσει στον πρωτοπόρο επιστημονικό ερευνητή του έργου του, Λουκά Αξελό και στον πρωτεργάτη ανανεώσεως της μνήμης του, Δημήτρη Καραμπερόπουλο.

3.2. Η «Αμφικτιονία Συλλογικοτήτων», ως ένα ανοικτό και οριζόντιο δίκτυο συνεργασίας μεταξύ φορέων στην Ελλάδα, την Κύπρο και τη Διασπορά, οι οποίοι διατηρώντας την αυτοτέλειά τους, θα επικοινωνούν και θα επιδιώκουν να συγκλίνουν γύρω από τον

προβληματισμό για το μέλλον του Ελληνισμού, την ποιότητα του Δημόσιου πολιτισμού στην Ελλάδα και την Κύπρο καθώς και το μέλλον της Ευρώπης. Πρέπει να καταλάβουμε: α) Ότι ολόκληρος ο δυτικός πολιτισμός βρίσκεται σε μία καθοδική πορεία παρακμής, β)

ότι βασική αιτία της παρακμής στην Ελλάδα, Ευρώπη και Δύση είναι η απομάκρυνση από τον άξονα του αρχαίου ελληνικού ανθρωποκεντρισμού, της πνευματικότητάς του και της δημοκρατίας και γ) ότι τα μόνα όπλα που έχουμε, όσοι θέλουμε να αντιδράσουμε, είναι το όραμα, η ανάληψη ευθύνης και η συνεργασία.

3.3. Η «Διάσκεψη Δημοκρατίας». Όπως έχω ήδη γράψει (Δρόμος, φ. 458, 8/6/19), πρόκειται για ένα μόνιμο φόρουμ διαλόγου, παρατηρητήριο και δεξαμενή σκέψεως σχετικά με την εξέλιξη της δημοκρατίας και του πνευματικού πολιτισμού στην Ελλάδα, Κύπρο, Ευρώπη και Δύση. Ο Δημ. Κωνσταντακόπουλος έχει προτείνει παράλληλα και τη δημιουργία ενός ιστότοπου, ο οποίος θα είναι παγκοσμίου εμβέλειας, θα ελέγχει τις ειδήσεις και θα κερδίσει το στοίχημα της αξιοπιστίας. Μία φορά τον χρόνο η Διάσκεψη Δημοκρατίας θα λειτουργεί ως Γενική Συνέλευση της Αμφικτιονίας Των Συλλογικοτήτων παράλληλα με το Συμβουλευτικό Προεδρείο από εξέχουσες προσωπικότητες του πνεύματος, με σκοπό την ανασκόπηση της καταστάσεως, την κριτική και τον προβληματισμό για νέες προτάσεις.

Είναι μεγάλη ευθύνη να ζεις σ’ αυτόν τον τόπο αλλά εξίσου μεγάλη είναι και η δυνατότητα να δέσουν τα όνειρα. Από εμάς εξαρτάται,

εάν θα γίνει πραγματικότητα το όραμα του Μίκη Θεοδωράκη για την Ελλάδα ως Ελβετίας της Ειρήνης, της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού.

Δημοσιεύθηκε στην `εφημερίδα (Δρόμος της αριστεράς) το Σάββατο 29/06/2019»

 

 

Σεβαστοί επιστήμονες-συναγωνιστές,

 

(3)

 

Σας διαβιβάζουμε τα παραπάνω ΒΑΣΙΚΑ, μαζί με τις παρακάτω επ’ αυτών αναλυτικότερες συν-αγωνιστικές προτάσεις/στάσεις ζωής/επιχειρησιακές μεθόδους, προκειμένου να τις εξετάσετε, με προοπτική αντιστασιακές- απελευθερωτικές-αναγεννητικές πατρίδας λαού συνέργειες, συνέργειες τριπλοσυνδυασμένες μεταξύ τους αγωνιστικά- δικαιϊκά- πολιτικά, και με μεθόδους όπως, ενώπιοι ενωπίω, από το πεζοδρόμιο έως και διεθνώς,  κάτω από την χωροταξική μύτη και μέσα στο θεματικό γήπεδο, στρεφόμενες κατά (αποδόμηση/εξευτελισμός/ανύψωση ηθικής υπεροχής λαού) των υπαιτίων-συνυπαιτίων της ηθικής παρακμής και της εθελοεκχώρησης της εθνικής κυριαρχίας.

Ενδεχόμενο λάβαρο, η “δ.ά.δ.α.”  δημοκρατίας-αλληλεγγύης-δικαιοσύνης-ανιδιοτέλειας (*)

Είμαστε στην διάθεσή σας για όσα κρίνετε, Εσείς ως πρώτοι μεταξύ ίσων, πως μπορούμε, εκ του βιωματικού μας οπλοστασίου να συν-εισφέρουμε.

(*) λεπτομέρειες αρχών-μεθόδων οργάνωσης-σχεδιασμού (μαζί με όλα τα παραπάνω) εδώ: https://greek-market-research.com/article/eidimosyni-kai-apeleytherosi-patridas-laoy/

Επισυνάπτουμε χαρακτηριστικό παράρτημα και παράδειγμα που περιλαμβάνει σημεία αντίστασης και προοπτικής για συνένωση όλων των Ελλήνων.

Παράρτημα

Στο παράρτημα θέτουμε τις επιγραμματικές μας αντιστασιακές-απελευθερωτικές προτάσεις (διαθέτουμε και εξαιρετικής σημασίας και ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ, αντίστοιχες δράσεις ημών και συναγωνιστών), στηριζόμενες στον κατακτημένο νομικό πολιτισμό, σε οικονομολογικές μελέτες, σε γεωπολιτικές αναλύσεις, ειδικών επιστημόνων, που οι εργασίες και αναλύσεις τους υπάρχουν και στην ιστοσελίδα G-M-R. Επομένως μπορείτε, πριν ανοίξετε όλα τα λινκ της επιστολής μας, να δείτε την παρακάτω σύνοψη-οδηγό:

 

Συνοπτική  πρόταση για δημοκρατικά και όχι αντιπροσωπευτικά οργανωμένη αντιστασιακή-απελευθερωτική συν-αξιοποίηση της έκθεσης-υπόδειξης 7/3/2014 του ΟΗΕ για “λογιστικό έλεγχο του χρέους με ταυτόχρονη λογοδοσία των υπαιτίων“, της συναφούς έκθεσης του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα Juan Pablo Bohoslavsky σχετικά με τις επιπτώσεις του εξωτερικού χρέους και άλλων συναφών στις διεθνείς οικονομικές υποχρεώσεις των κρατών όσον αφορά την πλήρη απόλαυση όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, (A/HRC/31/60/ADD.2 part.98) αλλά και της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ (Α/RES/68/304/17.9.2014)


Τι μας εμποδίζει να προχωρήσουμε στην παλλαϊκή υιοθέτηση ΑΥΤΩΝ των ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΕΓΚΥΡΩΝ εκθέσεων-υποδείξεων του ΟΗΕ,

προσθέτοντας :

– Και το εδώ Μετωπικό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση (η απάντηση στην TINA “There is no alternative”).,

και την εγκληματική συμφωνία των Πρεσπών, μη εξαιρουμένων των άλλων Εθνικών θεμάτων (Αιγαίο, Θράκη, Κύπρος, ΑΟΖ κλπ),

και το ζήτημα των Γερμανικών οφειλών,

και την απαίτηση για αποζημίωση για τα “λάθη” ΕΕ-ΔΝΤ-ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ-ΣΥΝΕΝΟΧΩΝ,

και την “υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ“,

και τις καταγγελίες του Προέδρου του ΣτΕ κου Ν.Σακελλαρίου για φιλομνημονιακή πολιτικοδικαστική διαπλοκή, και πρόεδρος ΑΠ κ. Β. Πέππας: “η αντίσταση είναι εγγενής στον ελεύθερο άνθρωπο ανάγκη“,

και τις μηνύσεις εσχάτης προδοσίας και συναφείς καταγγελίες,

και την καταναγκαστική υποδοχή απεριορίστου αριθμού πάσης φύσεως μεταναστών – προσφύγων πέρα από κάθε ανθρωπιστικό πλαίσιο,

και την προσχεδιασμένη αρπαγή δημόσιας (ΤΑΙΠΕΔ – ΟΡΓΑΝΟ ΕΚΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ) και ιδιωτικής περιουσίας,

—  και τον Τουρκικό επεκτατισμό (εδώ),

διεθνοποιώντας τα και ταυτόχρονα κατεβάζοντάς τα στο πεζοδρόμιο ως εφαρμογή του άρθρου 120Σ.

Αυτό, ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΟΠΟ, ΘΕΛΕΙ ΤΡΟΠΟ.

Κατ’ αρχήν, ΕΙΝΑΙ (ή μήπως δεν… είναι;;;) ΔΥΝΑΤΗ και ΑΝΕΞΟΔΗ, μία σχετική με την πρόταση, διαδικτυακή συμφωνία, πατριωτών, ιστοσελίδων, επιστημόνων, δημοσιολογούντων, σχημάτων, καλλιτεχνών, που δεν αποβλέπουν στα ιδιοτελή οφέλη του “τι κι αν είναι κατοχικός” αντι-προσωπευτικού κοινοβουλευτισμού.

 

 

Παράδειγμα

Είναι πραγματοποιήσιμη επειγόντως βέβαια, μία διπλογραφική απεικόνιση του οικονομικού εγκλήματος που επέβαλαν ΕΕ-ΔΝΤ- Κυβερνώντες και συνένοχοι. Από τη μία η ετήσια επι 8 έτη μείωση του ΑΕΠ σε σχέση με πριν το 2009, από την άλλη η αναλυτική απεικόνιση της ζημιάς για μισθωτούς, νοικοκυριά, επιχειρήσεις, Υπηρεσίες του κράτους προς πολίτες και κρατικές επιχειρηματικές επενδύσεις. Σε αυτά να προστεθεί το απαιτούμενο κόστος αποκατάστασης στα προμνημονιακά επίπεδα. Πιο αναλυτικά δίνουμε επί μέρους παράδειγμα εκλαϊκευτικής διεκδίκησης μέχρι σήμερα 6-12- 2017: Να διεκδικηθεί η όλη σχετική ζημιά σε συσχετισμό με ασφαλιστικά ταμεία (που κάποια έχουν εγείρει αγωγές ακόμα και στην έδρα του ΔΝΤ στη Ν.Υόρκη) με προοπτική την ασφαλιστική και εισοδηματική κάλυψη ανέργων μισθωτών “σχεδόν ονομαστικά”, επίσης, αυτοαπασχολουμένων, μικροεπιχειρηματιών, πράγμα που επέφερε το σχεδιασμένο υφεσιακό σκότωμα της οικονομίας (εσωτερική υποτίμηση με σκοπό την ευκολότερη καταλήστευση και εκβιαστική χειραγώγηση). Με ίδια μέθοδο να αντιμετωπιστεί «ΣΧΕΔΟΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ» το σύνολο των λοιπών επί μέρους απαιτήσεων και αποζημιώσεων εκ της μνημονιακής πολιτικής. Ασφαλώς δεν πρέπει να λησμονούνται και οι ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ, πέραν των αστικών ευθυνών των Υπαιτίων.

Μόνο ΕΧΕΓΓΥΟΝ πραγματοποίησης αυτής της παραδειγματικής πρότασης και φυσικά της απελευθέρωσης πατρίδας-λαού από την ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ, αποτελεί η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ της εδώ έκθεσης-υπόδειξης του ΟΗΕ για “λογιστικό έλεγχο του χρέους με ταυτόχρονη λογοδοσία των υπαιτίων”(πρόταση που περιφρονήθηκε ως λοιδορήθηκε από όλους τους “τι κι αν είναι Κατοχή” αντιμνημονιακούς πολιτευόμενους).

 

Αγαπητοί Επιστήμονες και διανοούμενοι, Αγαπητοί συμπατριώτες,

Θέλουμε λεύτερη εμείς πατρίδα και πανανθρώπινη την λευτεριά;

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Σε όλα τα παραπάνω σε 1η φάση ζητούμε την γνώμη αφού λάβετε ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ υπόψιν και τις προτεινόμενες ΑΡΧΕΣ/ ΗΘΟΣ/ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ (Γεωργίου Σκλαβούνου παραπάνω και “δ.α.δ.α.” και τις μεθόδους ΗΘΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ (1α,β,2α,β,γ) και τα ΤΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΜΕΝΗΣ (3) ΤΡΙΠΛΟΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ/ ΔΙΚΑΙΪΚΗΣ/ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ αντιστασιακής/ απελευθερωτικής/ αναγεννητικής ΣΥΝΕΡΓΕΙΑΣ ( η οποία συνέργεια συνοδεύεται με χαρακτηριστικά παραδείγματα όπως η εδώ πρόταση προς Λαφαζάνη και η εδώ πρόταση για διπλογραφική απεικόνιση της απαίτησης αποζημίωσης για τα “λάθη” ΕΕ-ΔΝΤ).

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.