ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Γιατί η Σακελλαροπούλου θα εκλεγεί πανηγυρικά – Κάτι μας είχε πει γι’ αυτό ο Πουλαντζάς
Tuesday
21/01/2020
23:49 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Αικ. Σακελλαροπούλου Βασ. Ασημακόπουλος ΠτΔ
0

Σχόλιο GMR: Ο κύριος Βασίλης Ασημακόπουλος εντοπίζει το κορυφαίο δίδυμο του σφετερισμού της λαϊκής κυριαρχίας. Αντιπροσωπευτικός Κοινοβουλευτισμός-Διεφθαρμένη και Διαφθοροποιός Δικαιοσύνη.

Πώς πολεμάμε αυτό το δίδυμο; Με όρους μαγκιάς του δικού μας θέλω; Ή το πολεμάμε με το κυριότερο (κατά Κλαούσεβιτς) όπλο των αδυνατότερων, την ΗΘΙΚΗ ΥΠΕΡΟΧΗ;

Εδώ(*) μια πολύ απλή, για επί μέρους μάχη, πρόταση με βάση την Ηθική Υπεροχή και εδώ η ολιστική αντιμετώπιση του Συστήματος Εξουσίας (όπως ονομάζει την Χρεοκρατική Κατοχή ο κος Βασίλης Ασημακόπουλος).

——-

(*) — Το χαρακτηριστικότερο και απλούστερο δείγμα τρόπου δράσης τύπου “δ.ά.δ.α.”, δηλαδή δημοκρατικής (δημοκρατικά οργανωμένης)-αλληλέγγυας-δικαιϊκής-ανιδιοτελούς ΔΡΑΣΗΣ, είναι το εδώ link. ΟΜΩΣ, στο δικαιϊκό της σκέλος/περιεχόμενο, χρειάζεται τονισμός του άρθρου 120Σ (https://greek-market-research.com/clink/arthro-120s/) με αναφορά, από έκθεση υπόδειξη ΟΗΕ (https://greek-market-research.com/clink/oie-apaitisi-gia-l-e-ch-amp-logodosia-ypaition/ ) έως μηνύσεις/καταγγελίες εσχάτης προδοσίας/σφετερισμού λαϊκής κυριαρχίας/καταπάτηση όρκου πίστης προς την πατρίδα (https://justiceforgreece.wordpress.com), με ονοματισμό υπαίτιων-συνυπαιτίων, και όχι ΜΟΝΟ αμυντική τακτική όπως ο κ. Λαφαζάνης (δεν κάναμε αυτό, εκείνο κλπ). Όλα αυτά θα γίνονται Ενώπιος Ενωπίω (όπως στο παράδειγμα/ link ανωτέρω, μέσα-έξω από Άρειο Πάγο), από το πεζοδρόμιο μέχρι και διεθνοποίηση ΚΑΙ θα παίρνουν ποικίλες μορφές (από σκωπτικές ως καταγγελτικές και εξευτελιστικές) και μέγεθος/δύναμη αναλόγως αριθμητικής και οργανωτικής προόδου.


Μην ξεχνάμε την σύμφωνα με τον Κλαούζεβιτς αξία της “δ.ά.δ.α” μας.

//  ***   Σχετική αρθρογραφία θα προστίθεται στο τέλος της ανάρτησης  *** //

 

 

 

Βασίλης Ασημακόπουλος, 17 Ιανουαρίου 2020

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Ως γνωστόν, το κύκνειο συγγραφικό άσμα του Νίκου Πουλαντζά ήταν το Κράτος, η Εξουσία, ο Σοσιαλισμός το 1978 (στα ελληνικά από τις εκδόσεις Θεμέλιο). Το τέταρτο και τελευταίο μέρος του βιβλίου τιτλοφορείται “Η παρακμή της δημοκρατίας: ο αυταρχικός κρατισμός”. Ο Πουλαντζάς, ένας οξυδερκής και συστηματικός μαρξιστής μελετητής, ιδίως στα ζητήματα του κράτους, ζώντας σ’ ένα από τα κέντρα του μητροπολιτικού καπιταλισμού, παρατηρεί τις διαμορφούμενες τάσεις και προχωρά σε ορισμένες πολύ γόνιμες διαπιστώσεις, αλλά και προβλέψεις.

Θεωρεί ο Πουλαντζάς, ότι η δυναμική της διεθνοποίησης του καπιταλισμού και οι αντίστοιχες θεσμικές-υλικές αποτυπώσεις της τροποποιούν και μετασχηματίζουν τη δημοκρατική λειτουργία του έθνους-κράτους σε μια κατεύθυνση διαρκούς απίσχανσης των κυριαρχούμενων τάξεων. Επίσης το μετασχηματίζουν στην κατεύθυνση της στεγανοποίησης από την παρουσία του λαϊκού παράγοντα, ως φορέα εναλλακτικής πολιτικής κατάστασης ακόμα και μετριοπαθούς στις κυρίαρχες δομές. Στο πλαίσιο αυτό διαμορφώνει το αναλυτικό σχήμα της εστίας ενιαίου κόμματος. Γράφει, λοιπόν, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Πουλαντζάς για το συγκεκριμένο ζήτημα (σελ. 339-340):

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Σχετική αρθρογραφία

Ο α-εθνικός δικαιωματισμός της κυρίας Προέδρου

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.