ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Τραγωδία στην Ερέτρια: Τρεις νεκροί από ηλεκτροπληξία
Saturday
03/04/2021
21:57 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΔΕΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Μνημόνια
0

Σχόλιο GMR:   Θαυμάστε τις δηλώσεις των “συνδικαλιστών”!

Ούτε η θανατηφόρα εργολαβική διευκόλυνση της αποσύνδεσης σχέσης εργασίας (εκτέλεσης εργασιών ΔΕΔΗΕ, επί κολώνας ΔΕΗ) από σύμβαση εργασίας (με σύμβαση εργασίας με τον εργολάβο) τους συγκινεί, ούτε θέλησαν να κάνουν αναφορά για το πρωτόκολλο που οι τεχνικοί της ΔΕΗ οφείλουν να τηρούν σε τέτοιου είδους εργασία, και, ΦΥΣΙΚΑ, ούτε αναφορά για την οφειλόμενη διερεύνηση των εργοδοτικών ευθυνών της πολυμελούς εργοδοτικής συμμετοχής στο ΠΟΛΥΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ περιστατικό (ΔΕΗ-ΔΕΔΗΕ-ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ-ίσως και δήμος;).

Οι δε διαδηλωσίες (Μετά των συνδικαλιστών τους) https://greek-market-research.com/clink/oi-diadilosies-kke-antarsya-syriza-mera25/ , γράφουν στα τέτοια τους τον συνδυασμό Εργασία-Δίκαιο https://greek-market-research.com/clink/ergasia-dikaio/ , και ως συνήθως, θα (παρα)καλέσουν, όπως πάντα εδώ και τριάντα χρόνια νομοθεσίας ΥΑΕ και πάντα κατόπιν -θανατηφόρου- εορτής, τους εργοδότες να εφαρμόζουν μέτρα για ΥΑΕ, Το κυνηγητό του κέρδους έκαψε τους έξι εργάτες , Οχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των εργοδοτών! , μπορεί και ρίχνοντας ατομική ευθύνη στα θύματα της σχετικής με τα εργατικά ατυχήματα-θανατους δυαδικής, εργοδοτικής κυριαρχίας-φιλεργοδοτικής (ως μνημονιακής) εισαγγελικοδικαστικής δικαστικής μεζούρας.

Καμμιά συνδικαλιστική μήνυση (απο το ΠΑΜΕ, από ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΕ) κατά εργοδότη, επίορκους γιατρούς εργασίας, επίορκου τεχνικού ασφαλείας; ΚΑΜΜΙΑ! Μα, “το θέμα δεν είναι νομικό, το θέμα είναι πολιτικό” κατά τους αριστερούς “συνδικαλιστες” και τους καθοδηγητές τους!

Σπέκουλα “υπερ” ΥΑΕ, και τα σκυλιά ΔΕΜΕΝΑ.

————————————————

Επί του πιεστηρίου: πιο υπεύθυνη η αστυνομία από τους συνδικαλιστές!

Τραγωδία στην Εύβοια: Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι προσαγωγές για τον θάνατο των εργατών από ηλεκτροπληξία

Επίσης:   Ερωτήματα για την τραγωδία στην Εύβοια – Στον εισαγγελέα οι τρεις συλληφθέντες

_.

 

 

 

 

news247.gr, 1 Απριλίου 2021

 

 

 

 

 

 

Τρεις εργάτες έχασαν τη ζωή τους, ενώ εκτελούσαν εργασίες σε κολώνα της ΔΕΗ. Ένας ακόμα τραυματίστηκε σοβαρά.

 

Απίστευτη τραγωδία συνέβη την Πέμπτη στην περιοχή Γυμνό Ευβοίας όπου σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τρία τουλάχιστον μέλη συνεργείου εργολάβου που εκτελούσε εργασίες για τον ΔΕΔΔΗΕ, χτυπήθηκαν από ρεύμα ενώ έκαναν εργασίες σε κολώνα της ΔΕΗ.

 

Όπως αναφέρει το τοπικό eviathema, το συνεργείο πήγε στο χωριό Γυμνού και από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία τους χτύπησε ρεύμα, με αποτέλεσμα να βρουν ακαριαίο θάνατο.

Μάλιστα ένας εκ των τριών βρέθηκε να κρέμεται από στύλο της ΔΕΗ, ενώ ακόμη 2 βρίσκονταν στο σημείο κάτω από την κολώνα φέροντας σοβαρά εγκαύματα σε όλο το σώμα.

Ένας ακόμη συνάδελφός τους είναι σοβαρά τραυματισμένος και έχει μεταφερθεί στο κέντρο Υγείας στο Αλιβέρι.

 

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής της ΠΥ Χαλκίδας, Αλιβερίου, ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ καθώς επίσης και δυνάμεις της αστυνομίας.

Αν και ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει τι έχει γίνει, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έσπασε ένα καλώδιο το οποίο στη συνέχεια ακούμπησε σε άλλα ηλεκτροφόρα καλώδια, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να χτυπηθούν από το ρεύμα.

Σύμφωνα με τον Κώστα Μανιάτη, πρόεδρο της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ, η ενημέρωση που έχει είναι ότι οι εργαζόμενοι θα έκαναν μία προεργασία ενόψει της διακοπής ρεύματος, η οποία θα γινόταν το Σάββατο, στο πλαίσιο της υπογειοποίησης των καλωδίων.

 

Ο πρόεδρος του ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης μετέφερε τις πρώτες πληροφορίες στο NEWS 24/7 που εκτιμούν τα αίτια του δυστυχήματος, εξηγώντας: “Οι πρώτες πληροφορίες είναι ότι κατά την τάνυση του καλωδίου, του κόπηκε το σύστημα της τάνυσης, ίσως το παλάγκο, ή μπορεί να μην άντεξε το καλώδιο, έκανε μία ταλάντωση και ακούμπησε σε ηλεκτροφόρα σύρματα με αποτέλεσμα να μεταφέρει το ρεύμα της μέσης τάσης στους άτυχους εργαζόμενους εκεί”, λέει αρχικά ο κ. Αδαμίδης για να επισημάνει:

“Στο σημείο που δούλευαν δεν υπήρχε τάση. Πρέπει να έκαναν συντήρηση γραμμής. Δεν ξέρουμε ακριβώς σε ποιο σημείο ήταν και πώς με αυτή την τάνυση του σύρματος ακούμπησε σε ηλεκτροφόρα σύρματα. Ίσως να ήταν κάποιος υποσταθμός δίπλα. Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες. Αυτό που ξέρουμε πάντως είναι ότι τάνυζαν το σύρμα, το καλώδιο δηλαδή, το οποίο μετά από ταλάντωση κόπηκε. Από τη στιγμή που έφυγε και ακούμπησε σε ηλεκτροφόρα σύρματα μετέφερε το ρεύμα”.

δείτε ΦΩΤΟ και video της συγκεκριμένης ανάρτησης εδώ.

 

Πηγή: news247.gr

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.