ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Επιθεώρηση Εργασίας: Ρίχνεται στη μάχη κατά της εμπορίας ανθρώπων – Έμφαση εκεί που απασχολούνται Ουκρανοί εργαζόμενοι
Thursday
20/10/2022
00:06 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΕΡΓΑΣΙΑ Εργασιακά Δικαιώματα
0

Σχόλιο GMR: Όσο για τα αριστερά πολιτευόμενα συριζοκουτσουμποανταρσυο ΙΣΧΥΡΑ στηρίγματα χρεοκρατίας-έξωθεν εξάρτησης, “το θέμα δεν είναι νομικό-το θέμα είναι πολιτικό” και “μα πιστεύετε στην ελληνική δικαιοσύνη;“, οι αρμόδιες για την πρόληψη και προστασία της κοινωνίας από παραβιάσεις του κατακτημένου νομικού πολιτισμού υπηρεσίες, θα “ξυπνούν” κατ’ εξαίρεση και όποτε (έτσι για ξεκάρφωμα[*]) τους επιτρέπεται.

Εν τω μεταξύ, φάε λαέ όνειρο σοσιαλισμού πασπαλισμένο με, μετά βδελυγμίας-χυδαία ειρωνεία ΚΑΤΑ[**] του κατακτημένου με αίμα (για κάθε ζήτημα-σε κάθε εποχή-σε κάθε πολιτικό σύστημα) νομικού πολιτισμού.

 

(*) λόγω της, “πέσαμε από τα σύννεφα”, διαφθοράς: Κολωνός: Συγκλονίζει η κατάθεση της 12χρονης – Επιβεβαιώνει ότι ο 53χρονος την πήγαινε σε οίκο ανοχής ,

(**) όπως και ΚΑΤΑ της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΝΤΙdebtocracy ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ

_.

 

 

 

newsbeast-Ελλάδα, 18 Οκτωβρίου 2022

 

 

 

 

 

 

Ελέγχους σε χώρους εργασίας που παρουσιάζουν υψηλή πιθανότητα εμφάνισης κρουσμάτων εμπορίας ανθρώπων, με σκοπό την εργασιακή εκμετάλλευση, πραγματοποίησε η Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρηση Εργασίας, στο πλαίσιο κοινής ευρωπαϊκής δράσης. Οι έλεγχοι εστιάστηκαν σε χώρους εργασίας του αγροτικού τομέα, όπως αγροκτήματα, συσκευαστήρια αγροτικών προϊόντων, σημεία διαλογής, κτηνοτροφικές μονάδες, πτηνοτροφεία και ελαιοτριβεία. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε εκεί όπου, κατά πληροφορίες, απασχολούνται Ουκρανοί εργαζόμενοι.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πραγματοποιήθηκαν 207 έλεγχοι, βεβαιώθηκαν 49 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 37 πρόστιμα, συνολικού ύψους 238.250 ευρώ. Οι έλεγχοι έγιναν σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, δεδομένης της φύσης των περιστατικών, των αρμοδιοτήτων και της εμπειρίας της στην αντιμετώπιση τέτοιων υποθέσεων. Επιπλέον, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των εποχικών εργαζομένων, οι Επιθεωρητές Εργασίας διένειμαν φυλλάδια (μεταφρασμένα στις γλώσσες των εργαζομένων από χώρες, όπως η Αλβανία, το Πακιστάν, το Μπανγκλαντές και η Ουκρανία) με πληροφορίες για τα εργασιακά δικαιώματά τους, σύμφωνα με την ελληνική εργατική νομοθεσία. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων εντάσσεται στις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την περίοδο 2022-2025, αναφορικά με την αντιμετώπιση του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος και την αποδόμηση εγκληματικών δικτύων.

Παράλληλα και ανήμερα της πανευρωπαϊκής ημέρας κατά της εμπορίας ανθρώπων (18η Οκτωβρίου), η Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρηση Εργασίας ανακοινώνει ότι προχωρά σε έναρξη συνεργασίας με τον διεθνή οργανισμό Α21, ο οποίος συντάσσεται στον αγώνα για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων. Συγκεκριμένα, εξετάζεται η από «κοινού» ανάληψη δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινωνικού συνόλου σχετικά με το έγκλημα της εμπορίας ανθρώπων, που λαμβάνει και τη μορφή́ της εργασιακής εκμετάλλευσης.

 Ο Α21 δραστηριοποιείται σε 14 χώρες, έχοντας ενεργή παρουσία και στην Ελλάδα. Μεταξύ άλλων δράσεων, λειτουργεί 24ωρη γραμμή πληροφόρησης (1109), όπου ο καθένας μπορεί με ασφάλεια να ενημερωθεί σχετικά και να καταγγείλει ύποπτα περιστατικά.

 

 

Πηγή: newsbeast.gr