ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.
ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.
Σχόλιο GMR: Ειδησεογραφικό το άρθρο του Κώστα Βενιζέλου;
Επισημαίνουμε για την παρακάτω δημοσιογραφική επεξηγηματική παρένθεση,
“Διαμοιρασμό των εξουσιών (σε ελεύθερη “μετάφραση” πολιτική ισότητα και σε τουρκική “μετάφραση” κυριαρχική ισότητα).“,
πως στο ζήτημα της “πολιτικής ισότητας” με δύο ζώνες-δύο κοινότητες (ΔΔΟ), η “μετάφραση” είναι μια και μόνη.
Πρόκειται για πολιτική ισότητα μεταξύ των δύο κοινοτήτων (άρα ουσιαστικά συνομοσπονδία βαφτιζόμενη ομοσπονδία) και όχι για πολιτική ισότητα μεταξύ πολιτών, πράγμα που εξυπηρετεί, αναγνωρίζει τα τουρκικά συμφέροντα και δίνει συγχωροχάρτι στην Τουρκική εισβολή και κατοχή.
Επομένως, δεν πρόκειται για [σε ελεύθερη “μετάφραση” πολιτική ισότητα], αλλά για [σε ελευθεριάζουσα “μετάφραση” πολιτική ισότητα], δίχως να υπάρχει (εκ μέρους της Τουρκίας) λόγος για τουρκική “μετάφραση”. Απλά το [τουρκική “μετάφραση”] εξυπηρετεί την καθ’ υπόδειξη των ΗΠΑ και του ΤΕΤΑΡΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΗΠΑ, εθελόδουλη ελληνοκυπριακή προπαρασκευαστική πράξη μετατροπής της Κυπριακής Δημοκρατίας σε κοινότητα ή κρατίδιο με εξάρτηση, στα πλαίσια της πολιτικής ισότητας, από την εκάστοτε Τουρκική κυβέρνηση.
Αυτά προς αποκατάσταση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.
_.
Κώσ. Βενιζέλος, 4 Αυγούστου 2024
αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής
Με ένα έγγραφο, μίνι πακέτο Γκουτέρες, προτίθεται να υποδεχθεί ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και τον κατοχικό ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, εντός του τρέχοντος μηνός στη Νέα Υόρκη.
Ο Διεθνής Οργανισμός έχει βολιδοσκοπήσει τις πλευρές κατά πόσο αποδέχονται το ενδεχόμενο να αποδεχθούν πρόσκληση από τον Αντόνιο Γκουτέρες, ο οποίος είναι έτοιμος να συγκαλέσει αυτή τη συνάντηση το συντομότερο, ώστε να γίνουν, εάν αυτό καταστεί εφικτό, βήματα στο Κυπριακό.
Προφανώς κι αυτή η κινητικότητα, που επιχειρείται να δημιουργήσει ο ΟΗΕ, η οποία έχει προκληθεί σε μεγάλο βαθμό από τη Λευκωσία, γίνεται σε ένα δύσκολο πολιτικά περιβάλλον. Κι αυτό γιατί δεν υπάρχει καμία ένδειξη για αλλαγή της στάσης της κατοχικής πλευράς, αντίθετα διαπιστώνεται σκλήρυνση.
Τι θα παρουσιάσει ο Γκουτέρες
Ο Γενικός Γραμματέας, σε απόλυτο συντονισμό με την Προσωπική Απεσταλμένη του, Μαρία Άνχελ Ολγκίν Κουεγιάρ, που αυτή την περίοδο βρίσκεται στην Κολομβία, εάν και εφόσον ανταποκριθεί στην πρόσκληση ο κατοχικός ηγέτης, τότε θα ενεχειρίσει στους Χριστοδουλίδη και Τατάρ ένα σύντομο έγγραφο, με τρεις επικεφαλίδες, που όπως έχουμε ήδη αναφερθεί, θα περιλαμβάνει τις Εγγυήσεις, τα Στρατεύματα και το Διαμοιρασμό των εξουσιών (σε ελεύθερη “μετάφραση” πολιτική ισότητα και σε τουρκική “μετάφραση” κυριαρχική ισότητα).
………………….
Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.
Πηγή: slpress.gr
Σχόλιο GMR: Συνομιλητές και Εταίροι του αντιπροσωπευτικού “μας” κοινοβουλευτισμού, ΑΜΦΟΤΕΡΟΙ.
Επομένως, ποιός είναι ο ευτελιζόμενος;
_.
hellasjournal_Σύνταξη, 22 Ιουνίου 2021
αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής
“Δεν πρόκειται να θέσουμε την κυριαρχία μας(!!!) στο τραπέζι μιας συνδιαλλαγής, άλλωστε είναι ένα δικαίωμα που έχουμε κερδίσει”, δήλωσε ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ μετά τη συνάντηση με την Ειδική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Τζέιν Χολ Λουτ.
Αποκάλυψε επίσης ότι απέρριψε στην Γενεύη πρόταση για διορισμό ειδικού εκπροσώπου που θα έκανε διαβουλεύσεις πάνω σε ένα πακέτο 4 σημείων για το πλαίσιο λύσης, που είχε καταθέσει ο Γ.Γ. του ΟΗΕ στο Κραν Μοντάνα. Αυτό, είπε, επειδή «δεν θεώρησα ότι είναι σωστή διαχείριση, θα έδιδε λάθος μηνύματα».
Ζήτησε δε αφού ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα συναντηθεί με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ στις Βρυξέλλες στις 25 του μηνός και ο ίδιος να συναντηθεί με τον κ. Γκουτέρες.
Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση μιάμισης ώρας με την Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, ο κατοχικόςηγέτης είπε ότι «η κυριαρχία μας δεν είναι θέμα προς συζήτηση» και οι διαπραγματεύσεις μπορούν να ξεκινήσουν στη βάση της κυριαρχίας για μια συνεργασία δύο κρατών που θα ζούνε πλάι πλάι. «Είμαστε έτοιμοι στο σημείο που βρισκόμαστε για κάθε είδους άτυπη συνάντηση. Αυτό είπαμε», πρόσθεσε.
Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.
Πηγή: hellasjournal.com
ΟΗΕ, 11 Σεπτεμβρίου 2019
Τα μέτρα λιτότητας που έχουν επιβληθεί από διεθνείς οικονομικούς θεσμούς όπως το ΔΝΤ, προκαλούν συστηματικά παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, λέει ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμων του ΟΗΕ για τις επιπτώσεις του εξωτερικού χρέους και τα ανθρώπινα δικαιώματα, Χουάν Πάμπλο Μποχοσλάβσκι, σε έκθεση που θα παρουσιαστεί στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ τον Οκτώβριο.
«Αν και η λιτότητα μπορεί να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο της διακυβέρνησης κατά της σπατάλης πόρων, είναι απαραίτητο να κρατήσουμε στο μυαλό μας πως η λιτότητα επηρεάζει διαφορετικές κοινωνικές ομάδες με πολύ διαφορετικούς τρόπους, ειδικά τις πιο ευπαθείς και περιθωριοποιημένες», λέει ο Μποχοσλάβσκι.
«Παρότι τα Κράτη είναι οι κύριοι εγγυητές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι διεθνείς οικονομικοί θεσμοί μπορούν επίσης να θεωρηθούν υπεύθυνοι αν είναι συνεργοί στην υπαγόρευση πολιτικών με πιθανό αρνητικό αντίκτυπο στα ανθρώπινα δικαιώματα», συνεχίζει.