ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Διακήρυξη της Επιτροπής για την Εθνική Κυριαρχία και την Κύπρο
Tuesday
12/03/2024
18:31 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Γιώργος Αϋφαντής Ειδημοσύνη
0

Σχόλιο GMR: [Αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία να συγκροτήσουμε τον αρχικό πυρήνα ενός φορέα παρέμβασης με ειδικό σκοπό: την διαφύλαξη της εθνικής κυριαρχίας σε Ελλάδα και Κύπρο!]

Δηλαδή, να πολιτευτούν.

Αυθόρμητα σκεφτόμαστε το πιο πάνω μια και από τα 15 άτομα της πρωτοβουλίας, τα 7, μας έχουν δώσει δείγματα, κατά περίπτωση,  υπερεγώ, πολιτικής θολότητας και  πολιτικού τυχοδιωκτισμού.

Η συλλογιστική αυτή δεν είναι εκτίμηση. Είναι απόροια συμπεριφοράς πολλών ετών. Όμως, επειδή η καταστάσεις γίνονται όλο και δυσκολότερες και μεγενθύνονται σε εξαιρετικά επικίνδυνο βαθμό με διακύβευμα την ίδια την υπόσταση της Πατρίδας, συνδυαζόμενο με την καλοπιστία του χαρακτήρα μας ως αφετηρία κάθε προσπάθειας μας, θα προσπαθήσουμε να διακρίνουμε, και στην περίπτωση αυτής της διακήρυξης,  τις προθέσεις  ελπίζοντας ότι κάτι έχει αλλάξει, έστω και τώρα.  Και τότε η συγνώμη είναι δίπλα μας.  Θέλουμε και ελπίζουμε να μπορέσουμε να την ζητήσουμε. 

_.

 

 

 

 

SLpress-Ειδήσεις, 12 Μαρτίου 2024

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Συγκροτήθηκε αυτές τις ημέρες φορέας ειδικής πολιτικής παρέμβασης με την επωνυμία “Επιτροπή για την Εθνική Κυριαρχία και την Κύπρο” (ΕΠΕΚΚ). Η Επιτροπή έδωσε στη δημοσιότητα Διακήρυξη, την οποία υπογράφει ένας πρώτος πυρήνας αποτελούμενος από κοινωνικά στελέχη. Η Διακήρυξη είναι ανοικτή για συνυπογραφή.

Παρακάτω δημοσιεύουμε τους αρχικούς υπογράφοντες και στη συνέχεια το κείμενο της Διακήρυξης.

  • Αποστολόπουλος Απόστολος, δημοσιογράφος.
  • Αϋφαντής Γιώργος, Πληρεξούσιος Υπουργός Α΄ ε.τ.
  • Γιατράκος Ανδρέας, μουσικός παραγωγός – επιχειρηματίας.
  • Κακαρελίδης Γιώργος, τέως Καθηγητής εφαρμογών Στατιστικής, Πανεπιστήμιο Πατρών.
  • Καλεντερίδης Σάββας, Συνταγματάρχης ε.α. – γεωπολιτικός αναλυτής.
  • Κούβελας  Δημήτρης, Καθηγητής Ιατρικής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.
  • Καραμολέγκος Γιάννης, οικονομολόγος.
  • Λαυρέντζος Αναστάσιος, σύμβουλος επιχειρήσεων.
  • Μακαρώνας Κυριάκος, δικηγόρος.
  • Μαρούπα Ειρήνη, δικηγόρος.
  • Μπούτος Γιώργος, Προϊστάμενος (ε.τ.) της Διεύθυνσης Επεξεργασίας Νομοθετικών Πράξεων και Κανονιστικών Διοικητικών Πράξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.
  • Οικονομίδης Αλέξανδρος, μαθηματικός-μηχανουργός.
  • Σοφούλης Εμμανουήλ, καθηγητής – επιχειρηματίας.
  • Τσιμέκας Γιώργος, Αντιπρόεδρος (ε.τ.) του Συμβουλίου της Επικρατείας.
  • Χρυσανθόπουλος Λεωνίδας, Πρέσβυς ε.τ.

Διακήρυξη

1) Το καίριο πολιτικό ζήτημα της χώρας είναι η κατοχύρωση και η υπεράσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας. Αποτελεί την προϋπόθεση για να αντιμετωπισθούν με πιθανότητες επιτυχίας τα επί μέρους οξύτατα προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας.

2) Δεν θα υπάρξει στην Ελλάδα κοινωνική δικαιοσύνη, υγεία, παιδεία, σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα, κράτος δικαίου, παραγωγή, και οικονομική ανάπτυξη, όσο το πολιτικό σύστημα της χώρας επιμένει να την διατηρεί σε τροχιά υποτέλειας και εξάρτησης. Όσο η Ελλάδα «ανήκει στη Δύση», ή στην όποια «σωστή πλευρά της Ιστορίας». Όσο το Ελληνικό εθνικό συμφέρον προσδιορίζεται από τις επιταγές της Ουάσιγκτων, των Βρυξελλών, του Βερολίνου ή, γιατί όχι, και της Άγκυρας! Η πρόταξη ξένων  συμφερόντων  και η μονοσήμαντη υπαγωγή της Ελλάδας σ’ αυτά συνιστά διαχρονικό πρόβλημα των εκάστοτε Ελληνικών κυβερνήσεων. Ο κανόνας αυτός, σε συγκεκριμένες ιστορικές στιγμές, κάμφθηκε από απόπειρες ανατροπής του. Ωστόσο, εξακολουθεί να ισχύει καταθλιπτικά  σήμερα.

3) Από την επανάσταση του 1821, οι Έλληνες αγωνίζονται για ελευθερία και δημοκρατία. Για τα ιδανικά αυτά  καταλύσαμε πριν 49 χρόνια το ξενοκίνητο δικτατορικό καθεστώς. Σήμερα, όμως, η ελευθερία και η δημοκρατία  που έχουμε  συνιστούν  διακηρύξεις κενές περιεχομένου. Η συνεχιζόμενη Τουρκική κατοχή στην Κύπρο είναι το διαρκές τίμημα που πληρώνουμε για τον κίβδηλο κοινοβουλευτισμό της Μεταπολίτευσης. Τίμημα που κινδυνεύει ν’ αποδειχθεί  απλή προκαταβολή! Γιατί όπως η Χούντα δεν ξεφύτρωσε  τυχαία αλλά μέσα στο  θερμοκήπιο  συγκεκριμένης ξένης εξάρτησης, οι Κοινοβουλευτικοί της διάδοχοι συνειδητά εκεί επιλέγουν έκτοτε να  παραμένουν. Γι` αυτό τον λόγο σήμερα, κατρακυλώντας  στον κατήφορο του εθνικού ευτελισμού που σηματοδότησε η Συμφωνία των Πρεσπών, καταλήγουμε  να  βιώνουμε την μεθοδευμένη εκχώρηση Ελληνικού εδάφους  χάριν  δήθεν της «ειρήνης». Στην πραγματικότητα, όμως, χάριν της συνοχής και λειτουργικότητας του ΝΑΤΟ.

4) Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ αποτελούν πεδία ισχυρής γεωπολιτικής αντιπαράθεσης αντιρρόπων  εθνικών συμφερόντων. Είναι προσωρινοί, διεθνικοί οργανισμοί φτιαγμένοι πρωτίστως για να επιβάλλουν τα τρέχοντα συμφέροντα των ισχυρών. Δεν είναι υποκατάστατα της πατρίδας μας. Αποτελούν χώρους διαρκούς πάλης και συγκρότησης ευμετάβλητων διεθνών συσχετισμών. Συνεπώς, στα fora αυτά η Ελλάδα οφείλει να μετέχει ενεργά προκειμένου να προωθεί  και όχι ν’ απεμπολεί τα ιδιαίτερα –και οπωσδήποτε μείζονα– εθνικά της συμφέροντα, τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού και του Έθνους! Η οικονομική εξάρτηση της χώρας, που προκύπτει από την ανάγκη εξυπηρέτησης δημόσιου χρέους 406,5 δις ευρώ, είναι οδυνηρά υπαρκτή. (Bold-υπογράμιση της GMR) Όμως, δεν μπορεί να συνιστά μόνιμη, βολική πρόφαση υποτέλειας. …..

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.