ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

«Κλείδωσε» το ραντεβού Μητσοτάκη-Ερντογάν στη Νέα Υόρκη – Θα προετοιμαστεί στη συνάντηση Γεραπετρίτη-Φιντάν
Tuesday
29/08/2023
10:30 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Εθνική Κυριαρχία Εξωτερική Πολιτική ΚΥΠΡΟΣ Κυρ. Μητσοτάκης
0

Σχόλιο GMR: Κλειδωμένη η εθελοεκχώρηση κυριαρχίας και ούτε μια κίνηση κατά των προπαρασκευαστικών πράξεων του εγκλήματος,  βλέπε και “…επιθυμούν την επανένωση τού τόπου μας στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου…”
Χριστοδουλίδης: Η πλειοψηφία Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων επιθυμούν την επανένωση του τόπου μας . 

 

 

 

 

 

newsbeast.gr- Γεωργία Σκιτζή, 28 Αυγούστου 2023

 

 

 

 

 

Για το αν έχει κλειδώσει το ραντεβού Μητσοτάκη – Ερντογάν στη Νέα Υόρκη ρωτήθηκε από το Newsbeast ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών σήμερα. Ο κ. Μαρινάκης απάντησε θετικά λέγοντας ότι αυτή θα προετοιμαστεί στην συνάντηση που θα έχουν ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης με τον τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν στις 5 Σεπτεμβρίου στην Άγκυρα.

«Θέλουμε να είμαστε συνεπείς στο χρονοδιάγραμμα που θέσαμε», είπε και πρόσθεσε: «Αντικείμενο της επίσκεψης Γεραπετρίτη είναι οι διμερείς σχέσεις τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί μετά την πρόσφατη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν και τα θέματα επικαιρότητας της περιοχής μας. Πάντα προσερχόμαστε χωρίς διάθεση υποχώρησης αλλά με στόχο να συνεχιστεί ο διάλογος.

Θα προετοιμαστεί και η επικείμενη νέα συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη αλλά και την επόμενη της Θεσσαλονίκης».

 

Πηγή: newsbeast.gr

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.