ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

ΛΑ.Ε: Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΑΔΕ υπεύθυνες και συμμέτοχες στο έγκλημα!
Wednesday
10/04/2019
10:11 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Iskra_gr
0

Σχόλιο G-M-R : Με δέκα χρόνια ΚΑΤΟΧΗ, το άρθρο συζητάει για πολιτική βούληση. Δεν μπορούμε πλέον να διαχωρίσουμε, αν πρόκειται περί πλήρους ενσωμάτωσης στη λογική της διαχείρισης των μνημονίων (μίγμα πολιτικής και τέτοιες “αντιπολιτευτικές” μαλακίες-μια και δεν αντέχονται πια), η αν πρόκειται περί άφθαστης δημοσιογραφικής προχειρότητας (“έγκλημα” στον τίτλο, θέμα “πολιτικής βούλησης” στο κείμενο).

Με βάση την από το 2010 διαρκώς προεκλογική “αντίσταση” κατά των μνημονίων, καταλήγουμε πς πρόκειται για την πρώτη περίπτωση (έγκλημα ο καπιταλισμός, χάρμα το κοινοβούλιο του τι πειράζει κι αν είναι Κατοχικό).

 

 

iskra.gr, 5 Απρ. 2019

 

Άλλος χρωστάει, άλλος πληρώνει

Πλήρως αποκαλυπτικά είναι τα επίσημα στοιχεία, που περιλαμβάνονται στον Απολογισμό της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για το 2018 για την πλήρη αδυναμία ή και απροθυμία Αρχών και κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να υποχρεώσουν τους πραγματικούς οφειλέτες προς το Δημόσιο να πληρώσουν τα χρέη τους, συνεχίζοντας «επάξια» το ίδιο έργο όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας!

Συγκεκριμένα, οι Έλληνες πολίτες ενημερώθηκαν πως μόλις 79 ΑΦΜ, που αντιστοιχούν τόσο σε φυσικά πρόσωπα όσο και σε επιχειρήσεις, οφείλουν ποσά στην Εφορία που αντιστοιχούν το 19% του ΑΕΠ της Ελλάδας, δηλαδή 34,15 δισεκατομμύρια ευρώ!

Και σα να μην ήταν αυτό αρκετό, οργή προκαλεί πως οι περισσότερες οφειλές προς το Δημόσιο, δηλαδή προς τον ελληνικό λαό, προέρχονται από ελάχιστες στον αριθμό εταιρείες που έχουν πτωχεύσει, με τους μετόχους τους να παραμένουν στο απυρόβλητο και να εξακολουθούν να διάγουν βίο χλιδής και πρόκλησης, ή από φυσικά πρόσωπα, τα οποία έχουν «εξαφανιστεί» σε μία χώρα με πληθυσμό 11 εκατομμυρίων, αφού, βέβαια, πρώτα φρόντισαν να μην παραμείνει τίποτα στο όνομά τους, καταθέσεις ή άλλα περιουσιακά στοιχεία!

Την ίδια ώρα, φυσικά, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων δεν δυσκολεύτηκε καθόλου, για το 2018, να βάλει στο στόχαστρό της περισσότερους από 770.000 φορολογουμένους, ασκώντας πίεση να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να προβεί σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, με κατασχέσεις λογαριασμών(!), σε 816.721 φορολογούμενους Έλληνες πολίτες.

Βέβαια, αποτελεί πολιτική επιλογή το «να εισπράττονται λίγα από πολλούς» και όχι «να εισπράττονται πολλά από λίγους», γιατί αυτοί οι «λίγοι» εκπροσωπούν και συγκεκριμένα συμφέροντα.

Αποδεικνύεται δηλαδή, για μία ακόμη φορά, πως στο ελληνικό κράτος, την «πληρώνει» αυτός που είναι συνεπής ή αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υπερδιογκωμένες (με τη βαριά αύξηση της φορολογίας στα χρόνια της κρίσης και τη φορολεηλασία) φορολογικές υποχρεώσεις του λόγω οικονομικής αδυναμίας.

Ενώ την ίδια ώρα, κάποιοι, που χρωστούν στον ελληνικό λαό το 19% του παραγόμενου πλούτου του (ΑΕΠ), μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα, να συναλλάσσονται, να δραστηριοποιούνται και ταυτόχρονα να θεωρούνται «εξαφανισμένοι» από το επίσημο κράτος, χωρίς να συνυπολογιστούν τόσα άλλα παραδείγματα που «ευεργετούνται» με ευνοϊκές ρυθμίσεις, παραγραφή ή διαγραφή χρεών κ.ά.

Το εάν η ΑΑΔΕ δίνει λόγο στην κυβέρνηση ή κυβέρνηση δίνει λόγο στην ΑΑΔΕ είναι ένα πρόβλημα και άλλη μία «επιτυχία» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, στον υποτιθέμενο δρόμο της για κοινωνική δικαιοσύνη, οικονομική ανάπτυξη και απελευθέρωση από τα δεσμά μνημονίων και εταίρων.

Όμως το γεγονός είναι γεγονός και δεν αλλάζει: η μη είσπραξη βεβαιωμένων οφειλών από οφειλέτες μεγαλοσχήμονες, «φαντάσματα», «εξαφανισμένους» οδηγεί στην υπερφορολόγηση των γνωστών «υποζυγίων» και σε αντιδημοκρατικές μεθόδους υποχρεωτικής είσπραξης όπως οι κατασχέσεις και οι υποθήκες.

Πολιτική βούληση χρειάζεται που ασφαλώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (όπως και κάθε άλλη κυβέρνηση μέχρι σήμερα) δεν την έχει.

Και δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς με μία κυβέρνηση πλήρως υποταγμένη και παραδομένη στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και τα εγχώρια συμφέροντα.

 

 

Πηγή: iskra.gr

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.