ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Επιμένουν οι δανειστές: Μειώστε το αφορολόγητο όριο
Saturday
06/04/2019
11:00 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Iskra_gr
0

 

Σχόλιο G-M-R : Βιαστές και Βιασμένοι στη Βουλή αγκαλιασμένοι σύντροφοι;

Δεν έχει σταματημό το διαρκές αυτόφωρο έγκλημα ΕΕ-ΔΝΤ-ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ-ΣΥΝΕΝΟΧΩΝ.

Να το πούμε πιο ουσιαστικά μήπως και αντιληφθούν για ποιό έγκλημα πρόκειται, τα πολιτευόμενα και ΜΗ ΕΞΕΓΕΙΡΟΜΕΝΑ (*) αριστερά αντιμνημονιακά αυτιά, που αμφιβάλλουμε αν συνειδητοποιούν αυτά εδώ που πολύ σωστά δημοσιεύει η Iskra:

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΑΜΑΤΗΜΟ Ο ΒΙΑΣΜΟΣ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΧΩΡΑΣ.

(*) εδώ (για πολλοστή φορά…) και εδώ για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη που για Μέτωπο μιλάει και Μέτωπο ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ.

 

 

iskra, 5 Απρ. 2018

 

Το Eurogroup ενέκρινε την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ για την Ελλάδα, ωστόσο στο ανακοινωθέν του δεν παρέλειψε να αναφερθεί για άλλη μια φορά στις «δεσμεύσεις» της κυβέρνησης για μείωση του αφορολογήτου και διεύρυνση της φορολογικής βάσης, συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και των ιδιωτικοποιήσεων, καθιστώντας μάλιστα σαφές ότι δεν υπάρχει περιθώριο υπαναχώρησης από αυτές, και ας καλλιεργεί η κυβέρνηση προσδοκίες για μη εφαρμογή του -ψηφισμένου- μέτρου για νέα μείωση του αφορολόγητου από το 2020.

Φυσικά ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στο νέο πλαίσιο προστασίας της α’ κατοικίας με τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης να επαναλαμβάνουν τις συστάσεις τους προκειμένου να προκύψουν κίνδυνοι για το τραπεζικό σύστημα.

Η δέσμευση της κυβέρνησης για το αφορολόγητο

Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης εξασφάλισαν τη διαβεβαίωση της Αθήνας ότι θα συνεχιστεί η τήρηση όλων των συμφωνηθέντων, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του αφορολόγητου ορίου, για την οποία η κυβέρνηση είχε αφήσει «παράθυρο» να ακυρωθεί.

Στην ανακοίνωση γίνεται ξεκάθαρα λόγος για διεύρυνση της φορολογικής βάσης και άλλες φιλικές φορολογικές μεταρρυθμίσεις, που θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη.

«Σημειώνουμε τις μεσοπρόθεσμες προκλήσεις, που έχουν προσδιοριστεί στις εκθέσεις της ενισχυμένης εποπτείας. Καλωσορίζουμε το γεγονός ότι οι ελληνικές αρχές επανέλαβαν τη γενική δέσμευσή να συνεχίσουν την εφαρμογή όλων των βασικών μεταρρυθμίσεων που υιοθετήθηκαν με το πρόγραμμα του ESM, ειδικά όσον αφορά στη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος, διευρύνοντας την φορολογική βάση και άλλες φορολογικές μεταρρυθμίσεις, που θα διασφαλίσουν αναπτυξιακά μέτρα και στοχευμένα κοινωνικά προγράμματα» αναφέρει χαρακτηριστικά η δήλωση του Eurogroup.

Καμπανάκι για τη μείωση των ληξιπρόθεσμων χρεών

Επιπλέον υπενθυμίζει ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί για τη μείωση των ληξιπρόθεσμωνοφειλών στο μηδέν, την είσπραξη των φόρων και των εισφορών, τις προσλήψεις στο Δημόσιο τομέα, τις ιδιωτικοποιήσεις, καθώς και την μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας.

Σπόντα για τον κατώτατο μισθό

Στο θέμα της αύξησης του κατώτατου μισθού, το ποσοστό της οποίας δεν είχαν δει με καλό μάτι οι Βρυξέλλες, επανέρχεται το Eurogroup τονίζοντας ότι καλούνται «οι ελληνικές αρχές να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στους μισθούς κατά το 2019 και να αναλύσουν τις συνέπειες από την πρόσφατη αύξηση του κατώτατου μισθού και τις αλλαγές στις συλλογικές διαπραγματεύσεις στην απασχόληση και την ανταγωνιστικότητα».

Συστάσεις για το πλαίσιο προστασίας α’ κατοικίας

Καθοριστικής σημασίας είναι και το να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα «προκειμένου να εξασφαλιστεί, μεταξύ άλλων, ένα αποτελεσματικό πλαίσιο στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και στην εφαρμογή σχεδίου δράσης για την πτώχευση νοικοκυριών, με στόχο να εξαλειφθεί το απόθεμα υποθέσεων ως τα τέλη του 2021».

Επίσης, αναφέρεται σε «βελτιώσεις στη διαχείριση των εγγυήσεων δανείων».

Όσον αφορά στο νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, σημειώνεται ότι οι ελληνικές αρχές έχουν δεσμευθεί να είναι προσωρινής ισχύος και να τερματιστεί στα τέλη του 2019.

«Καλωσορίζουμε τη δέσμευση των ελληνικών αρχών να εναρμονίσουν και να βελτιώσουν τους επόμενους μήνες με ολιστικό τρόπο τα σχήματα πτώχευσης και αφερεγγυότητας».

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι γίνεται αναφορά και στην υπόθεση Γεωργίου. «Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά τις συνεχιζόμενες νομικές διαδικασίες κατά των μελών της Επιτροπής Ειδικών (CoEx) του ΤΑΪΠΕΔ και του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ» επισημαίνεται.

 

 

Πηγή: iskra.gr

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.