ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Στο μάτι του κυκλώνα η Κρήτη με αναβάθμιση της Σούδας και ισραηλινό ραντάρ
Friday
22/03/2019
01:13 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Iskra_gr
0

Σχόλιο G-M-R :   Η Μνημονιακή Κατοχή (Χρεοκρατία) δένει με την ΝΑΤΟΪΚΗ επικυριαρχία.

Με μια ζωή Αριστερά των μηχανισμών και των μηχανιστικών αναλογικών (της κοινοβουλευτικής δύναμης) καταλήψεων θέσεων αντι-προσώπευσης σε όλα τα ΚΥΡΙΑΡΧΑ πόστα, από Βουλή, συνδικαλισμό, μέχρι πανεπιστήμια και ΜΜΕ, με επετειακές “επαναστατικές” εκδηλώσεις, με αντιμετώπιση των εργαζομένων, ΟΧΙ ως συμμετόχους στα δρώμενα (Κράτος του Δήμου) αλλά ως ακολούθους, χειροκροτητές, οπαδούς, ψηφοφόρους, οι Έλληνες θα είμαστε ΥΠΟΤΕΛΕΙΣ στον ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟ και η Ελλάδα υποτελής στον ξένο παράγοντα.

Πρόταση Σωτηρίας:  ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΗ-ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (εδώ).


 

 

Iskra_gr, 20 Μαρ. 2019

 

Ενώ στην Ιερουσαλήμ πραγματοποιείται η υπό τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, τριμερής Σύνοδος Τσίπρα, Αναστασιάδη και Νετανιάχου, η αναβάθμιση της αμερικανικής βάσης της Σούδας και η εγκατάσταση ισραηλινού ραντάρ στην ανατολική Κρήτη, φέρνει, περισσότερο παρά ποτέ άλλοτε, τη Μεγαλόνησο στο μάτι του κυκλώνα.

Η αναβάθμιση της στρατιωτικής βάσης της Σούδας, για την οποία υπάρχει, ήδη, εγκεκριμένη μελέτη με παράλληλη έγκριση οικονομικού πακέτου, συνίσταται στην κατασκευή τεράστιου διώροφου κτιρίου terminal, στο οποίο θα συστεγάζονται και τα γραφεία υποστήριξης της νέας πτέρυγας της βάσης.

Η όλη επιχείρηση έχει ως στόχο να ανταποκριθεί η βάση στις σύγχρονες απαιτήσεις, εξοπλιζόμενη με τελευταίου τύπου ηλεκτρονικές εγκαταστάσεις και όχι μόνο.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η επέμβαση θα γίνει εντός των σημερινών ορίων της βάσης, σε έκταση 20.000 τ.μ. και το υπό κατασκευή κτίριο θα προσομοιάζει με τις κτιριακές εγκαταστάσεις του αεροδρομίου Χανίων.

Την κατασκευή του έργου έχει αναλάβει αμερικανική κατασκευαστική εταιρεία.

Σημειώνεται ότι για την προώθηση του έργου αναβάθμισης της νευραλγικής σημασίας βάσης των ΗΠΑ, απαιτείται η αναδιαμόρφωση των θέσεων στάθμευσης των μαχητικών αεροσκαφών της υπερδύναμης, που προβλέπεται να έχουν μόνιμο χώρο.

Από τις παραπάνω συγκεκριμένες πληροφορίες, βγαίνει αβίαστα το γεγονός ότι πρόκειται για τη δημιουργία «κόμβου» διακίνησης και υποστήριξης ανθρώπινου δυναμικού για την αποτελεσματικότερη δράση της βάσης στην ιδιαίτερης σημασίας ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Κατά συνέπεια, για τη δυνατότητα περισσότερο αποτελεσματικών στρατιωτικών επεμβάσεων των ΗΠΑ στην περιοχή.

Ταυτόχρονα, το Ισραήλ, σε συνεργασία με την Ελλάδα, κατασκευάζει ραντάρ στην ανατολική Κρήτη, που σκοπό έχει να παρακολουθεί όσα συμβαίνουν στην ανατολική Μεσόγειο.

Το ραντάρ θα ονομάζεται Long Horizon και το κόστος του ραντάρ είναι ιδιαίτερα ψηλό, αν και δεν αναφέρεται συγκεκριμένα το ύψος του ποσού που θα διατεθεί.

Το θέμα φιγουράρει στα σημερινά πρωτοσέλιδα του τουρκικού Τύπου, καθώς εφημερίδες όπως η Huriyet, η Yeni Safak, η Star και η Aksam αναφέρονται στο εν λόγω έργο, οι οποίες το χαρακτηρίζουν εκδήλωση επιθετικότητας από την πλευρά της Ελλάδας και του Ισραήλ κατά της Τουρκίας.

Πρόκειται για μια ακόμη κίνηση στο πλαίσιο της ευθυγράμμισης της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής με αυτήν που απορρέει από τα συμφέροντα των ΗΠΑ και του Ισραήλ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια της χώρας μας και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή.

 

 

Πηγή: iskra.gr

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.