ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΦΟΡΟΣ ΣΤΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΧΗΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΑΣ
Saturday
15/02/2020
19:35 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ithacanet
0

 

IthacaNet, 15 Φεβρουαρίου 2020

 

 

Σε όλες τις τελευταίες μετανεωτερικές ριζικές αλλαγές στη ζωή των ανθρώπων, υπάρχει μία διαβολική σύμπτωση:

Ξεκινούν από μία προπαγάνδα κάποιων ΜΚΟ, για να υιοθετηθούν από κυβερνήσεις και διεθνείς οργανισμούς και να ωφεληθούν, εντελώς συμπτωματικά, κάποιες λίγες εταιρείες. Σε κάποιες περιπτώσεις, μόνο μία.

Φυσικά, όλα γίνονται για το καλό μας και για το καλό της φύσης. Πώς, όμως, γίνεται κάθε φορά αυτό το καλό να το πληρώνουν πάντα οι πολλοί και να κερδίζουν οι λίγοι; Περίεργη σύμπτωση, που ουδέποτε απασχόλησε τους διανοούμενους, που υποστηρίζουν αυτούς τους μετανεωτερισμούς!

Η είδηση:

«Ο Συνασπισμός για τον καθορισμό πραγματικών τιμών ζωικών πρωτεϊνών» (TAPPC), με έδρα το Άμστερνταμ, που συγκεντρώνει ομάδες περιβαλλοντικής ευεξίας και καλής διαβίωσης των ζώων, ασκεί πιέσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για ένα σχέδιο απομάκρυνσης των Ευρωπαίων από τα αγαπημένα τους κοτόπουλα, κεφτεδάκια και μπριζόλες»[i].

Σαν άμεση λύση, προτείνουν απότομη αύξηση της τιμής του κρέατος με την επιβολή ενός φόρου «βιωσιμότητας» ύψους 40% πάνω στις τιμές του κρέατος και των γαλακτοκομικών. Προτείνουν να ξεκινήσουν μαλακά, π.χ. 1 ευρώ το κιλό στο 2022-23 για να αυξηθεί σε 4-5 ευρώ το κιλό στη συνέχεια, έτσι ώστε το 2030, η κατανάλωση κρέατος και γαλακτοκομικών να έχει μειωθεί κατά 67%.

Η αιτία, βεβαίως, οφείλεται στην κλιματική αλλαγή και στην επιβάρυνση που προκαλούν τα ζώα στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Με την κάλυψη επιστημονικών και διεθνών οργανισμών, διαθέτουν και την απαραίτητη «επιστημονική» τεκμηρίωση:

Σύμφωνα με την Οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών Food and Agriculture, ο τομέας των αγροτικών ζώων αντιπροσωπεύει το 14,5% των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου, που έχουν προκληθεί από ανθρώπινες ενέργειες. Αυτό συμβαίνει λόγω των αγελάδων που πλημμυρίζουν τη φύση με μεθάνιο, αλλά και την επίδραση της κατανάλωσης ενέργειας κατά την παραγωγή των ζωοτροφών, της κοπριάς και της μεταφοράς κρέατος! Ο Συνασπισμός ΤΑΡΡ μιλά για 16%, αλλά ας μη τα χαλάσουμε εκεί. Ποιος θα τα βάλει με την επιστήμη και τον έγκριτο ΟΗΕ; Για να το λένε, αλήθεια θα είναι.

Ανάμεσα στις οργανώσεις, που συναποτελούν και στηρίζουν τον συνασπισμό είναι η Greenpeace, η Fridays της γνωστής Γκρέτας και η οργάνωση OXFAM, που ενδιαφέρεται πάρα πολύ για τη φτώχεια, αλλά προφανώς δεν ενδιαφέρεται για τους φτωχούς. Ας διαβάσουμε τι λέει ο ίδιος ο συνασπισμός για τους σκοπούς του[ii]:

Ο True Coalition (Συνασπισμός Αλήθειας) είναι ένας συνασπισμός φορέων υγείας, οργανισμών προστασίας του περιβάλλοντος και περιβαλλοντικών οργανώσεων, κοινωνικών επιχειρήσεων και εταιρειών τροφίμων που εργάζονται για αποτελεσματικά μέτρα πολιτικής με στόχο τη μείωση της κατανάλωσης κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων στην ΕΕ με την εισαγωγή δίκαιων τιμών για το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα συμπεριλαμβανομένων των περιβαλλοντικών και άλλων δαπανών. Ιδρύθηκε το 2018 στις Κάτω Χώρες και είναι μη κερδοσκοπικό ίδρυμα από τον Ιούνιο του 2019“.

Το όραμά μας: Η πληρωμή της πραγματικής τιμής του κρέατος και των γαλακτοκομικών προϊόντων και άλλων προϊόντων ζωικής πρωτεΐνης καθίσταται ο συνήθης τρόπος λειτουργίας για την καλύτερη υγεία, περιβάλλον, ευημερία των ζώων και κοινωνική δικαιοσύνη στην Ευρώπη (και τέλος σε παγκόσμιο επίπεδο)“.

  • Σημείωση δική μας: Εκτός από την ακριβέστατη μέτρηση της συμμετοχής των αγελάδων στην υπερθέρμανση του πλανήτη, έχουν μετρήσει και την πραγματική τιμή του κρέατος και των γαλακτοκομικών.

Αποστολή μας: Να βελτιώσουμε την κατανόηση της παραγωγής και κατανάλωσης ζωικών πρωτεϊνών και να προωθήσουμε την «πραγματική» τιμή του κρέατος και των γαλακτοκομικών προϊόντων για την προστασία της υγείας, του παγκόσμιου περιβάλλοντος και της ικανότητας διατήρησης της ζωής για τις μελλοντικές γενιές“.

Επίσης, μας ενημερώνουν ότι «Η πρόταση αυτή έχει την υποστήριξη της πλειοψηφίας του ολλανδικού πληθυσμού. Πιθανώς σε άλλες χώρες της ΕΕ αυτό θα είναι το ίδιο».

  • Δική μας σημείωση: Υποθέτουμε – λόγω μεγάλης φαντασίας – ότι στην κρεατοπαραγωγική και γαλακτοπαραγωγική Ολλανδία έγινε δημοψήφισμα και το ίδιο θα γίνει και στις υπόλοιπες χώρες των 27.

Δεν είναι τυχαία η επιλογή να κάμουν έδρα του οργανισμού τους τις Κάτω Χώρες. Μια έδρα δημιουργεί εισοδήματα στον ντόπιο πληθυσμό, δηλαδή συμφέροντα στήριξης. Επίσης, επιλέγουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, σαν πρώτο πεδίο δράσης, γιατί το λόμπυ των παραγωγών σε άλλες χώρες, όπως ΗΠΑ, Μ. Βρετανία κ.ά. είναι ισχυρότερο.

Λένε κι άλλα, τα οποία θα βρείτε στην ιστοσελίδα τους.

Όποιος πει ότι αυτά τα τρελά πράγματα είναι προθέσεις μιας οργάνωσης και δεν πρόκειται να υιοθετηθούν, τους παραπέμπουμε στην απόφαση της νομιμοποίησης της χρήσης ναρκωτικών, η οποία συνοδεύεται με από τη σιωπηλή αποποινικοποίηση της “παράνομης” εμπορίας ναρκωτικών.

Η μόνη αλήθεια είναι ότι αυτές οι ΜΚΟ έχουν μαζί τους το χρήμα των πολυεθνικών εταιρειών, που θα κερδίσουν από τέτοιες πολιτικές αποφάσεις. Οι οργανώσεις, όπως δείξαμε και στην προώθηση της νομιμοποίησης των ναρκωτικών, είναι απλώς οι αχυράνθρωποι, που χρηματοδοτούνται από όσους έχουν συμφέροντα. 10 εταιρείες τροφίμων ελέγχουν ό,τι τρώμε και δεν τους αρκεί αυτό. Η έλλειψη κοπριάς θα οδηγήσει στη μεγαλύτερη κατανάλωση χημικών λιπασμάτων και φαρμάκων και μεγαλύτερα κέρδη για τις εταιρείες, που τα παράγουν. Το «vegan– φυτικό κοτόπουλο», που ήδη έχουν παρουσιάσει σαν εναλλακτική λύση είναι βιομηχανικό προϊόν. Σωρεία άλλων ειδών, που προωθούνται ως χορτοφαγικά και vegan, απαιτούν προηγούμενη βιομηχανική επεξεργασία.

Δεν θα δούμε ανάμεσα στους υποστηρικτές το ισχυρό λόμπυ των ανθρώπων και των εταιρειών, που έχει επενδύσει πολλά στο «φυτικό κρέας» το οποίο παρουσιάστηκε πέρυσι στο Νταβός. Οι πτωχοί συνδαιτυμόνες ανέκραξαν «delicius»! Είχαν υποσχεθεί ότι μέσα στο 2019 το χημικό/φυτικό κρέας θα βγει στην αγορά, αλλά μάλλον το ξανασκέφτηκαν. Περιμένουν, πρώτα, τους διεθνείς οργανισμούς και τις κυβερνήσεις να κάμουν το χρέος τους απέναντι στη σωτηρία του πλανήτη, δηλαδή το χρέος τους απέναντι στα κέρδη των χρηματοδοτών τους. Αύριο θα πάρουν αποφάσεις και για τη μείωση του ανθρώπινου πληθυσμού, η παρουσία του οποίου ρυπαίνει σοβαρά.

Εντελώς συμπτωματικά , ταύτιση απόψεων με τους ανά τον κόσμο “ευαίσθητους” , “φιλόζωους”, “ανθρωπιστές” κλπ, έχει και το World Economic Forum του Νταβός. “Meat the Future” είναι ο τίτλος της καμπάνιας του. Τελικά, έχουμε παρεξηγήσει την υπερπλούσια ελίτ, που κατέχει περιουσία μεγαλύτερη από το 60% του πλούτου της ανθρωπότητας. ΝΒοιάζονται για το καλό μας!

Οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι, οι γαλακτοπαραγωγοί, οι τυροκόμοι κλπ είναι εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο και αυτοί που θα φορολογηθούν δισεκκατομύρια. Η εταιρεία, που να φτιάχνει χημικό – φυτικό κρέας είναι μόνο μία.

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι:

  • Η πλειοψηφία των μελών της Συναδελφικής Κομπανίας έχει υιοθετήσει τη φυσική διατροφή. Δεν επιλέγουν χημικές, μεταλλαγμένες και άγνωστης ταυτότητας κατασκευές, που ονομάζονται «τρόφιμα». Παράγουμε δοκιμαστικά φυσικές τροφές και «υπερτροφές», ενώ διδάσκουμε στα παιδιά του Δημοκρατικού Πανεπιστήμιου την υγιεινή διατροφή και το «νους υγιής εν σώματι υγιή».
  • Όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι απεχθανόμαστε το κρέας, που είναι μέρος της φυσικής διατροφής του ανθρώπου, από την εμφάνιση του πάνω στη γη. Δεν μισούμε, ούτε καταλογίζουμε ευθύνες για την καταστροφή της φύσης στους ανθρώπους, που τρώνε κρέας. Τρώμε και κρέας και γαλακτοκομικά και αρνούμαστε να αποφασίζουν άλλοι για μας και για τη ζωή μας. Και τα ζώα αγταπάμε και τη φύση προστατεύουμε και θα είχαμε τελειώσει με όλα αυτά τα παραμύθια, αν είχαμε δημοκρατία και αποφάσιζαν οι λαοί. Ας τελειώνουμε με τις κατά συρροή μετανεωτερικές απάτες.

Κάποτε ο νεοφιλελευθερισμός υπερασπιζόταν την ελευθερία, το ατομικό δικαίωμα της ελευθερίας στις επιλογές (πλην του δικαιώματος της πολιτικής απόφασης), τη δήθεν ελευθερία των αγορών και τους νόμους της, όπως τη διαμόρφωση των τιμών με βάση την προσφορά και τη ζήτηση.

Όλα αυτά τέλειωσαν. Τώρα, το κριτήριο είναι μόνο ένα: Τι συμφέρει την εταιρεία. Και για τις τιμές, εκτός από τα καρτέλ, θα αποφασίζουν οι πολιτικοί υπάλληλοι των εταιρειών, όπου, λόγω του μεγάλου πλήθους των επαγγελματιών δεν μπορεί να υπάρξει καρτέλ.

Ήρθε η μεταμοντέρνα εποχή, όπου οι λέξεις παύουν να έχουν λογική και τα πράγματα έπαψαν να κινούνται σύμφωνα με τη φύση και τη λογική –να είναι φυσιο-λογικά.

Τι κόμμα, είπαμε ότι ψηφίζετε; Ειδικά όλοι εσείς , που εμπλέκεστε στο δίκτυο του κρέατος;

Η ελευθερία και η δημοκρατία δεν θέλουν κόμματα και ΜΚΟ. Αυτά τα θέλουν οι οικονομικά ισχυροί χρηματοδότες. Η δημοκρατία και η ελευθερία , για να έρθουν, ΑΠΟ ΤΩΡΑ, θέλουν κοινωνία οργανωμένη σε εκκλησίες, δήμους και κοινότητες. Αλλιώς θα ισχύσει η προσδοκία και συνάμα πρόβλεψη του Ζακ Ατταλί: «Στο όνομα της ελευθερίας θα καταργηθεί η ελευθερία». Αυτό έχει ήδη ξεκινήσει κι εμείς πρέπει να διαλέξουμε: Ο πόλεμος είναι πατριωτικός και ταξικός.

Το δικό μας κείμενο είναι βέβαιο ότι θα αναπαραχθεί από τους ελάχιστους φίλους μας. Στο επόμενο άρθρο μας, θα δείξουμε πώς ελέγχουν το σύνολο των ΜΜΕ και απαγορεύουν τη διακίνηση της άλλης άποψης.

Η εταιρειοκρατία ελέγχει τους πάντες, εκτός από εκείνους, που δεν θέλουν να εξαγοράζονται.

Εμείς θα συνεχίσουμε. Καλώντας σε οργάνωση το πλήθος, που πλήττεται από την ολιγαρχία:

– ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΣ

– ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ ΚΟΜΠΑΝΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ.

 

Πηγή: ithacanet.gr

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.