ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Όταν οι νεκροί άμαχοι ήταν “παράπλευρες απώλειες” – Μέρος 2ο
Tuesday
05/04/2022
21:39 GMT+2
Κείμενα Γνώμης Victor Grossman Ουκρανικό
0

_.

 

 

 

 

 

Victor Grossman, 30 Μαρ. 2022

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Γράφει ο Αμερικανός δημοσιογράφος και συγγραφέας Victor Grossman

Η μάχη της Ράκκα διήρκεσε από τις 6 Ιουνίου έως τις 17 Οκτωβρίου 2017. Ξεκίνησε από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις και υποστηρίχθηκε από μαζικές αεροπορικές επιδρομές και χερσαία στρατεύματα ενός συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ. Μια αδυσώπητη εκστρατεία βομβαρδισμού είχε ως αποτέλεσμα όχι μόνο την κατάρρευση του ISIS αλλά και την ολοκληρωτική καταστροφή της πόλης. Έως και 6.000 ήταν οι νεκροί άμαχοι, σύμφωνα με οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Η Ράκκα είναι η πιο κατεστραμμένη πόλη της σύγχρονης εποχής», λέει η Donatella Rovera, βετεράνος ερευνήτρια της Διεθνούς Αμνηστίας. Σίγουρα πολύ πιο κατεστραμμένη από το Χαλέπι, σε ποσοστιαίους όρους. «Αμερικανοί στρατιώτες είπαν: “για εμάς, όλοι όσοι ήταν μέσα στη Ράκκα θεωρούνταν μαχητές του ISIS”. Το αποτέλεσμα: ολόκληρες οικογένειες που προσπάθησαν να ξεφύγουν από τη βία σφαγιάστηκαν αδιακρίτως. Επιπλέον, οι οβίδες του πυροβολικού που χρησιμοποιήθηκαν από τον συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ είχαν περιθώριο λάθους άνω των 100 μέτρων».

Περίπου το μεσημέρι της 15ης Μαρτίου 2016 δύο βόμβες έπληξαν την αγορά της Μαστάμπα, περίπου 45 χλμ από τα σύνορα της Σαουδικής Αραβίας. Η πρώτη βόμβα εξερράγη ακριβώς μπροστά από ένα συγκρότημα καταστημάτων και ένα εστιατόριο. Η δεύτερη εξερράγη δίπλα σε καλυμμένη περιοχή κοντά στην είσοδο της αγοράς, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας ανθρώπους που διέφευγαν, καθώς και άλλους που προσπαθούσαν να βοηθήσουν τους τραυματίες.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.