ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Μαργαρίτης Σχοινάς για επέτειο Επανάστασης: Γιορτάζουμε μαζί την Ελλάδα και την Ευρώπη
Thursday
25/03/2021
13:26 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος 1821 200η ΕΠΕΤΕΙΟΣ Μαργ. Σχοινάς
0

Σχόλιο GMR: Ως ώριμη εταίρα, είναι η σωστή θέση εντός της ΕΕ και όχι ως ώριμος εταίρος…

_.

 

 

 

 

Μαργ. Σχοινάς, 25 Μαρτίου 2021

 

 

 

 

 

Τιμή στους Έλληνες της Διασποράς, στους φιλέλληνες και στους απλούς αγωνιστές και πρωταγωνιστές του αγώνα της απελευθέρωσης απέδωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς, στο μήνυμά του για τα 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης. Παράλληλα στρέφοντας το βλέμμα προς το μέλλον μίλησε για μια Ελλάδα ισχυρή, δυναμική και καινοτόμα, πράσινη και ψηφιακή που θα συνδιαμορφώνει τις ευρωπαϊκές και διεθνείς εξελίξεις, δικαιώνοντας τις θυσίες των παλαιότερων και τις προσδοκίες των νέων Ελλήνων, αναφέρει το ΑΠΕ.

Ο κ. Σχοινάς απευθύνοντας το μήνυμά του με φόντο τον Παρθενώνα έδωσε έμφαση στους δεσμούς της Ελλάδας και της Ευρώπης ξεκινώντας με τη φράση: «Γιορτάζουμε μαζί την Ελλάδα και την Ευρώπη γιατί η μία δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την άλλη».

Ολόκληρο το μήνυμα του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής:

«Γιορτάζουμε μαζί την Ελλάδα και την Ευρώπη γιατί η μία δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την άλλη. Τιμούμε όλους εκείνους τους Έλληνες της διασποράς που άοκνα και άφοβα από τα πέρατα της οικουμένης δεν ξέχασαν τη γενέτειρα πατρίδα και ενίσχυσαν με τις επαναστατικές ιδέες τους τον ευρωπαϊκό διαφωτισμό, τον πνευματικό και πολιτικό ξεσηκωμό.

Τους χιλιάδες φιλέλληνες που αυτοβούλως συνέδραμαν την ελληνική επανάσταση γοητευμένοι από τα ευγενή και υψηλά ιδανικά του αγώνα. Και φυσικά τους πρωταγωνιστές του αγώνα. Τους απλούς μαχόμενους Έλληνες που ρίχτηκαν στη μάχη για μια ελεύθερη περήφανη Ελλάδα.

Σήμερα κοιτάμε πίσω με ευλάβεια, αλλά και στρέφουμε το βλέμμα στο μέλλον με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση για μια Ελλάδα ισχυρή, δυναμική, καινοτόμα, πράσινη, ψηφιακή για μια Ελλάδα ευρωπαϊκή. Μια Ελλάδα που με ασφάλεια πια αφήνει πίσω τις κακές στιγμές της ιστορίας της και χτίζει στο μεγαλείο των επιτευγμάτων της συμβάλλοντας καθοριστικά ως ώριμος εταίρος στο ευρωπαϊκό και διεθνές αρχιτεκτόνημα. Ριγμένη σε έναν αγώνα που δικαιώνει τις προσδοκίες των νέων Ελλήνων αλλά και τιμά τις θυσίες των παλαιοτέρων. Χρόνια πολλά Έλληνες χρόνια πολλά Ελλάδα».

 

Πηγή: newsbeast.gr

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.