Monday
10/12/2012
01:42 GMT+2
ΜΕΤΟΧΕΣ ΔΕΗ
0

ΔΕΗ, 7 Δεκ. 2012

Από το πρώτο στη σειρά διάγραμμα της ΔΕΗ φαίνεται να έχει βάλει πλώρη για τα 6 με 6.10 euro.

Όμως αν την δούμε υπό το πρίσμα του επόμενου διαγράμματος, τα υψηλά της Παρασκευής φαίνονται κομματάκι δύσκολη υπόθεση που σε συνδυασμό και με τις αρνητικές αποκλίσεις του rsi μπορεί να κάνουν τη πορεία προς τα 6 euro να μην είναι και τόσο ομαλή. Σε κάθε περίπτωση είμαστε θετικά διακείμενοι αλλά και με το stop loss στο 4.46 το αργότερο ανά χείρας.

Monday
10/12/2012
01:00 GMT+2
ΜΕΤΟΧΕΣ ΟΤΕ
0

ΟΤΕ, 7 Δεκ. 2012

Η συνέχεια από το προηγούμενο διάγραμμα του ΟΤΕ – όταν τον είχαμε δει στις 14 Νοε. 2012 –  φαίνεται στο επόμενο γράφημα. Σημειώναμε ανοδικά και ειδικά αν περνούσε τις γραμμές μας.

Δεν φαίνεται να κινδυνεύει από κάτι. Τουναντίον έχει απελευθερωμένες δυνάμεις να συνεχίσει μέχρι και το 5.5 περίπου. Νωρίτερα, ίσως χρειασθεί να πάρει νέες δυνάμεις όταν φτάσει το 4.60 – 4.67 όπου και θα χρειασθεί προσοχή.

Monday
10/12/2012
00:36 GMT+2
FTSE Εβδομαδιαία σχόλια FTSE
-1 short
0

Κοντεύει, με το καλό, να κλείσει και η φετινή χρονιά και από ότι φαίνεται είναι σχεδόν αδύνατο να χάσουμε τα κέρδη μας για το 2012. Πέντε στα πέντε  λοιπόν οι επιτυχίες, από το 2008 που ξεκινήσαμε αυτή τη προσπάθεια.

Ουδέν νεότερο από το μέτωπο και μετά τη συνεδρίαση της Παρασκευής, και θα μπορούσαμε να το κλείσουμε εδώ μια και η κατάσταση είναι ακόμα ρευστή με την ανοδική πιθανότητα να αρχίζει να υπερισχύει ελαφρά. Οπότε θα κοιτάξουμε προς αυτή τη πλευρά περισσότερο. Πρώτος στόχος να μπορέσουμε εάν είναι εφικτό να μειώσουμε τις απώλειες σε αυτή τη περίπτωση και δεύτερον να δούμε εάν και κατά πόσο μας συμφέρει να το κάνουμε.

Το κερί της Παρασκευής είναι doji πάνω από το προηγούμενο σώμα, με το δικό του σώμα πια, να βρίσκεται εντός της άνω σκιάς της Πέμπτης.

Βάσει των θετικών (ανοδικών) ενδείξεων που έχουμε, θα πρέπει να προσέξουμε δύο πράγματα. Το ένα είναι ενδεχόμενο νέο κλείσιμο πάνω από το υψηλό της Παρασκευής (295). Σε αυτή τη περίπτωση η άνοδος θα συνεχιστεί και με μεγάλη πιθανότητα (όχι σιγουριά) και πέραν τω 305 μονάδων που έχουμε ως stop loss. Άρα θα μπορούσαμε να σκεφτούμε ότι ένα τέτοιο σενάριο θα μας επέτρεπε να κλείσουμε τη θέση μας νωρίτερα από το 305 και να ελαχιστοποιήσουμε έτσι τις απώλειες.

Το άλλο είναι υποχώρηση (που βάσει των ενδείξεων όμως που έχουμε δεν φαίνεται να έχει αξιώσεις) και κλείσιμο κάτω από το χαμηλό της Παρασκευής. Αυτό φτάνει από μόνο του να δούμε τα πάνω –κάτω και εάν συνδυαστεί και με υποχώρηση κάτω από το 289 τότε θα μπορούμε να μιλάμε και για αύξηση short θέσεων.

Όσο αφορά το θετικό σενάριο, πάνω από το 295 είναι το 303 και πολύ κοντά το 305 που είναι αντιστάσεις σοβαρές και μπορούν να αναχαιτίσουν τον δείκτη εκεί, την ώρα που θα έχει περάσει το 295. Για τόσο λίγες μονάδες και σύμφωνα με το σκεπτικό της πλάγιας και αργόσυρτης κίνησης δεν κρίνουμε σκόπιμο να εφαρμόσουμε το stop loss νωρίτερα από το 305 σε κλείσιμο.

Το αρνητικό σενάριο παρόλο που δεν είναι σενάριο αξιώσεων (βάσει των ενδείξεων), δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι αμελητέο. Θα το δούμε όταν και αν προκύψει.

Ξαναγυρνάμε στην αμέσως προ-προηγούμενη παράγραφο όπου συζητάγαμε για το θετικό σενάριο και ότι δεν κρίνουμε σκόπιμο…κλπ – κλπ. Ωραία όλα αυτά, αλλά σε ένα Intraday διάγραμμα, από τα διάφορα που κοιτάμε ανακαλύπτουμε ότι, οκ, να κάνουμε υπομονή γιατί δεν ξέρουμε ακριβώς τι μπορεί να κάνει, αν μπορεί να φτάσει το 305 και διάφορα τέτοια. Αλλά έλα που από αυτό που είδαμε είναι σχεδόν βέβαιο(πλην μικρής περίπτωσης fake) ότι με το που θα σκάσει μύτη  σε νέο ψηλό, έχει στο τσεπάκι το 303-305. Αυτό σε ημερήσια βάση σημαίνει νέο μεγάλο λευκό κερί που οι πιθανότητες να περάσει μετά πάνω από το 305 είναι αξιολογότατες, και να σου το stop loss εμείς. Άρα είναι για να καθόμαστε και να περιμένουμε να χάσουμε άλλους 10 πόντους; Όχι βέβαια.

Άρα, συνοψίζουμε και λέμε, αν σκάσει μύτη σε νέο υψηλό κλείνουμε επιθετικά τη θέση μας market. Αν πάει κάτω, αναμένουμε στο ακουστικό μας.

Καλή εβδομάδα σε όλους.

Υ.Γ. — Θα μπουν και σχόλια για ΔΕΗ, ΟΤΕ.