Tuesday
02/07/2013
03:54 GMT+2
FTSE Ημερήσια Σχόλια FTSE
+1 Long
3

Λίγες μέρες πριν, όταν ακόμα βρισκόμασταν κάτω από το 275, δείχναμε το 280, το οποίο εφόσον περάσει θα μας φέρει στο 288. Σήμερα κάναμε διπλό χτύπημα στο 288, με κλείσιμο πολύ κοντά στο 286,77.

Στο ημιλογαριθμικό γράφημα έχουμε βρεθεί ακριβώς στο όριο της μεγάλης κατερχόμενης από το υψηλό των 411.

Η πιο πρόσφατη κατερχόμενη από τις 31/5 βρίσκεται για αύριο περί τις 292-293 μονάδες.

Στο διάγραμμα με τις αντιστάσεις ο δείκτης κατάφερε σήμερα τη δεύτερη κατά σειρά στο 287.3 με λευκό κερί, μεγάλη κάτω σκιά, που δείχνει ενδοσυνεδριακή διόρθωση και μάλιστα με τον τρόπο που περιμέναμε (πρωινό τίναγμα- διόρθωση κλπ). Επόμενη δύσκολη περιοχή, αυτή των 291-293 που γίνεται διπλής δυσκολίας λαμβάνοντας υπόψη και τις 292-293 που είπαμε πριν. Θα χρειασθεί μεγάλη προσοχή και το stop των 278 θα πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα σε περίπτωση που χρειαστεί.

Σε ένα ανεστραμμένο γράφημα (κατά τύχη – όχι ότι δεν μπορούσαμε να το δούμε και αλλιώς), και εφόσον έχουμε αποφασίσει ότι το χαμηλό στο 269 είναι σημαντικό, βλέπουμε πως μια ελάχιστη διόρθωση της τάξεως του 23,6% μας φέρνει στο 302 ενώ το μέγιστο(;) που μπορεί να διορθώσει, αν θέλει μετά να γυρίσει πτωτικά, μπορεί να μας πάει στο 298. Ανάλογα με τον τρόπο που θα πάει εκεί (αν πάει), θα σκεφτούμε να κλείσουμε τη μια θέση ή να βάλουμε ένα πολύ κοντινό stop. Θα το δούμε στη πορεία.

Παρόλο που το stop είναι στο 278, για πολλούς λόγους δεν θα θέλαμε να βρεθούμε κάτω από το 284, λόγω ταλαιπωρίας,  την οποία όπως και να έχει πιστεύουμε πως θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε, ακόμα και αν τύχει να δούμε πως έχουμε κάνει ένα πρόσκαιρο λάθος. Εννοούμε πως κάθε αρχή και δύσκολη και ενώ βάζουμε το stop στο 278, το trailing stop είναι στο ωριαίο στο 274,5. Κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να χάσουμε τη θέση από το 278, όχι όμως και από το 274,5 οπότε μετά θα πρέπει να πάμε σε επαναγορά …κλπ. Για αυτό μιλήσαμε για ταλαιπωρία. Η άκρη όμως θα βρεθεί. Νέο τίναγμα θα βοηθήσει να αποφευχθούν τέτοιες καταστάσεις.

Καλή συνέχεια.