Monday
17/03/2014
02:32 GMT+2
Εβδομαδιαία σχόλια FTSE
+4 Long
2

Η μεγάλη εικόνα του δείκτη FTSE25 είναι καλή.

ftse-D-2

Παρόλα αυτά ανοδική περίοδος 11 ημερών, με ελάχιστα διαστήματα ανάπαυλας στο ενδιάμεσο, είχαν καταφέρει την αίσθηση του υπεραγορασμένου και το ζητούμενο μιας “επιβεβλημένης” διόρθωσης κυριαρχούσε.  Πράγματι την είδαμε να ξεκινά και μάλιστα με πτωτικό χάσμα, συμπεριφορά που πιθανόν να επηρεάστηκε από την πτώση των διεθνών μεγάλων αγορών, που όχι μόνο ήταν στην ίδια μοίρα αλλά έτι περισσότερο η κατάσταση εκεί ήταν πιο extreme.

Σε τέτοιες περιπτώσεις η περισσότερο σώφρων αντιμετώπιση είναι το κλείσιμο όλων των long θέσεων επί τη εμφανίσει του χάσματος. Σε πτωτική αγορά αυτό είναι επιβεβλημένο. Η αγορά όμως εδώ είναι κατά κύριο λόγο ανοδική και επομένως θα χρειασθούν περισσότερες επιβεβαιώσεις ότι κάτι άλλο πλην διόρθωσης είναι σε εξέλιξη.

Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά για το ποιες μπορεί να είναι αυτές, αλλά θα αρκεστούμε σε μία. Στο επόμενο διάγραμμα βρίσκουμε πάλι το 421 μπροστά μας. Με τις λωρίδες να τείνουν και αυτές προς το ίδιο σημείο. Επομένως προκύπτει μια στήριξη, πάλι στο 421.

FTSE-intra-14-1

Ισχυρή στήριξη δείχνει να είναι και το 417-418.  Οπότε η αναμονή μας συνεχίζεται μέχρι νεωτέρας. Ενδεχόμενο να υπάρξει κλείσιμο μερικής θέσης (50%) υφίσταται και είναι η προσέγγιση της κόκκινης γραμμής στο διάγραμμα.

FTSE-intra-14-7

Καλή εβδομάδα.