Tuesday
29/11/2016
03:45 GMT+2
FTSE Ημερήσια Σχόλια FTSE
FLAT
0

Intraday ανοίχτηκε και έκλεισε (λόγω stop, Βλ. comments) ένα συμβόλαιο.

Για αύριο ενεργούμε όπως στο γράφημα.

ftse-i-2811-a

Οι περισσότερο υπομονετικοί θα πρέπει να αναμένουν για άνοιγμα θέσεων πάνω από το σημερινό υψηλό, ενώ κάτι καλύτερο από αυτό μπορεί να προκύψει μετά το αυριανό ημερήσιο κλείσιμο, το οποίο θα δούμε στο επόμενο σχόλιο.

Καλή συνέχεια.

 

Sunday
27/11/2016
15:53 GMT+2
FTSE Εβδομαδιαία σχόλια FTSE
FLAT
1

Βλέπουμε την πτώση από το 2008. Και τις αντιδράσεις. Όλες στο 38,2%.

ftse-w-2511-a

Αν και στη παρούσα φάση είναι να γίνει μία παρόμοια επανάληψη, τότε αναμένουμε το επίπεδο 2360-2400. Αξιοσημείωτο είναι εδώ ότι στην ίδια περιοχή μας οδηγεί και το κουτί τιμών από τα χαμηλά, μεταφερόμενο στο πρόσφατο χαμηλό των 1370 μονάδων. Αλλά και το fibbo (σε εβδομαδιαία κλεισίματα) μας δίνει ότι αν περάσει από το 1823 ενεργοποιείται μέχρι και αυτός ο στόχος.

ftse-w-2511-b

Περνώντας στο ημερήσιο, με το τελευταίο μας σχόλιο ήμασταν αρκετά έως πολύ επιφυλακτικοί. Μάλιστα διακινδυνεύσαμε ακόμα και sort θέσεις εν μέσω μιας τόσο έντονης ανοδικής κίνησης. Πράγματι στο κόσμο των αγορών τέτοια επίπεδα σπάνια διασπώνται με την πρώτη, αλλά και αν το κάνουν προδίδουν τις ενοχές τους για την συνέχεια. Αυτό που ήδη βλέπουμε είναι πιο αξιοπρεπές και σωστό τεχνικά. Από εκεί και πέρα το αναμενόμενο retest είναι πολλάκις αγνώστου χρονικού ορίζοντα. Έτσι ο κάθε επενδυτής είναι αναγκασμένος περισσότερο να στρέψει το βλέμμα του ανοδικά παρά πτωτικά.

Οπότε η μάχη πρέπει να δοθεί στην εύρεση του καταλληλότερου entry point. Στην παρούσα όμως συγκυρία το μεσοπρόθεσμο daily είναι ακόμα ρευστό. Θα θέλαμε ένα αξιόπιστο λευκό κερί  πάνω από το υψηλό των 1721. Μία παράμετρος είναι να επιλέξουμε είσοδο πάνω από το υψηλό της Παρασκευής. Όμως η διόρθωση είναι μικρή και δεν μας αρκεί, αν και η Δευτέρα έχει πολλές πιθανότητες να είναι μία ανοδική ημέρα.

ftse-d-2511-a

Οπότε αναμονή μέχρι νεωτέρας ή αναλαμβάνοντας λίγο παραπάνω ρίσκο είσοδος με ένα συμβόλαιο με το άνοιγμα. Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι μέσα στις επόμενες λίγες ημέρες διάφορα γεγονότα (δημοψήφισμα Ιταλία, Eurogroup) ίσως επηρεάσουν τις εξελίξεις και ενδεχομένως και το volatility.

ftse-i-2311-a

Καλή εβδομάδα.

Thursday
24/11/2016
01:17 GMT+2
FTSE Ημερήσια Σχόλια FTSE
FLAT
0

Σε παλιότερη μελέτη είχαμε πει πως ψηλότερα από το 1628 κάτι σημαντικό θα έχει να μας πει ο FTSE. Πράγματι, μετά το 1628 ο δείκτης έχει συμπεριφερθεί γενναιόδωρα προσφέροντας μας γρήγορα 100 περίπου μονάδες (87 για ακρίβεια).

ftse-m-2311-a

Παρατηρώντας το ίδιο διάγραμμα βλέπουμε να παρουσιάζεται εδώ μία αντίσταση.

Το ημερήσιο κερί έχει τα στραβά του αλλά δεν φαίνεται τουλάχιστον κλείσιμο χαμηλότερα από το σημερινό Low. Θετικότερο κλείσιμο για αύριο έχει τις πιθανότητες του. Όπως και να έχει όμως χρειάζεται προσοχή.

Κλείσιμο όμως χαμηλότερα από το Low θα προβληματίσει για τέλος ανοδικού σκέλους, χωρίς να μιλάμε για ανατροπές όσο οι τιμές θα βρίσκονται ψηλότερα από το το πλαγιοανοδικό τρίγωνο του διαγράμματος.

Η απέναντι πλευρά του διαγράμματος δίνει πολύ περιορισμένες ανοδικές δυνατότητες. Με οτιδήποτε αυτό μπορεί να σημαίνει για σκέψεις sort με μικρό stop εν ήδη φίλτρου 1-2 ημερών.

ftse-d-2311-a

Καλή συνέχεια.

 

Tuesday
22/11/2016
00:32 GMT+2
CLOSE @ 1652
FTSE Ημερήσια Σχόλια FTSE
FLAT
0

Η θέση μας έκλεισε στο 1652. Για την συνέχεια, που θα την βλέπουμε καθημερινά, πρώτα ο Θεός, έχουμε τα παρακάτω διαγράμματα. Η διαφορά είναι στο γραμμικό και μη διάγραμμα το ένα από το άλλο.

Πιθανότητες να έχουνε δει εδώ ένα τέλος ως μία τοπική κορυφή είναι μεγάλες.

ftse-i-2111-a

ftse-i-2111-b

καλή συνέχεια.

Sunday
20/11/2016
20:47 GMT+2
FTSE Εβδομαδιαία σχόλια FTSE
1 Long
0

Καλές οι προοπτικές αλλά καλές και οι αντιστάσεις.

Προσπαθούμε να εντοπίσουμε τον σχηματισμό που έδωσε 7,6% άνοδο μόνο μέσα σε τρεις ημέρες μεταφραζόμενες σε 120 μονάδες, μετά από ένα εξαντλητικό τετράμηνο σχεδόν. Μέσα σε αυτό το διάστημα, τόσες μονάδες (+/-) βέβαια και είχαμε ξαναδεί αλλά όχι σε τόσο σύντομο διάστημα.

Ο σχηματισμός φαίνεται στο επόμενο γράφημα και ήταν η διαφυγή μετά στάσεως χαμηλότερα από την κάτω γραμμή (κόκκινη) του καναλιού, και κατόπιν ο δίπλα σχηματισμός ψηλότερα και στο πλάι του προηγούμενου. Σχηματισμός που σπάνια κάνει λάθος και όπως ενθυμίστε σταμάτησε στο 1525 την ίδια ώρα που εμείς ζητούσαμε το 1516. Τα γενόμενα μετά ήταν τόσο γρήγορα που δεν μας επέτρεψαν και την τάχιστη αντίδραση μας.

ftse-i-1811-a

Το ίδιο γράφημα μας λέει ότι ο στόχος είναι λίγο χαμηλότερα από τις 1700 μονάδες και κοντά στη πράσινη διακεκομμένη που είναι η παράλληλη των χαμηλών.

Όμως νωρίτερα και μάλιστα εδώ που βρίσκεται ήδη ή και λίγο ψηλότερα, στο 1651, έχουμε πλήθος αντιστάσεων που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε. Για το λόγο αυτό θα κλείσουμε την θέση στο 1650-1651, εφόσον ο δείκτης μας δώσει τις τιμές άμεσα. Ειδάλλως θα περιμένουμε.

Το stop κυμαίνεται 1576-1587 και αν για τον οποιοδήποτε λόγο δούμε διόρθωση μέχρις εκεί θα πάρουμε ακόμα ένα συμβόλαιο.

Σε πιο μεσοπρόθεσμο διάστημα ο δείκτης φαίνεται να έχει πάρει φόρα. Τα 1665-1678 θέλουν προσοχή. Όμως δεν αποκλείεται ο δείκτης να κινηθεί ψηλότερα προς 1740-1760. Υπό αυτή την έννοια και για να γίνει αντιληπτό το σκεπτικό, αν είχαμε 2 συμβόλαια, το ένα θα το αφήναμε ανοιχτό ούτως ή άλλως.

Δεν λέμε περισσότερα, παραμένουμε σε αυτά και θα το παρακολουθούμε καθημερινά.

ftse-d-1811-a

ftse-w-1811-a

Καλή εβδομάδα.