Saturday
16/06/2018
14:18 GMT+2
14-6-2018, 1 Long@ 2018
FTSE Εβδομαδιαία σχόλια FTSE
+1 Long
0

Ο FTSE με μια κίνηση, στο “91′ λεπτό” έκλεισε στο 2013,49 σπάζοντας το stop που είχαμε θέσει, μην προλαβαίνοντας όμως να αντιδράσουμε αν και από ότι γνωρίζουμε, ιδίως στα τελευταία λεπτά και δη στο εντελώς τελευταίο δεν κάνουμε ποτέ πράξεις.

… στο ίδιο πιο πάνω γράφημα θα μπορούσε με λίγη καλή θέληση να βγει ένα τριγωνάκι με ότι αυτό συνεπάγεται για την επόμενη (αυριανή) ακριβώς συνεδρίαση.

Στο εβδομαδιαίο γράφημα που παραθέτουμε (και σε συνδυασμό και με το γράφημα και τα σχόλια της Παρασκευής ξημερώματα) έχουμε προσπαθήσει να θέσουμε την πιο σωστή (έγκυρη) γραμμή τάσης. Παρατηρούμε λοιπόν ότι τις τέσσερις τελευταίες εβδομάδες οι τιμές κινούνται πέριξ του 2000 που είναι προφανής η σημασία του έτσι όπως οι ίδιες οι τιμές το έχουν καταστήσει. Επομένως ένα έγκυρο εβδομαδιαίο κερί χαμηλότερα των 2000 θα είναι σοβαρότατο πλήγμα στο γράφημα και πλέον κάθε πιθανότητα ανάκαμψης θα περιορίζεται πάρα πολύ και η μόνη ελπίδα (τελευταία γραμμή άμυνας) θα είναι πλέον το χαμηλό στο 1830 της 16 Νοε. 2017 . Αυτό όμως είναι κάτω από το 1900 που έχουμε πει και η μόνη περίπτωση να έχει ισχύ ένα τέτοιο σενάριο είναι να υποθέσουμε ότι έχουμε εκτιμήσει σωστά τα κύματα στο μηνιαίο γράφημα και ο FTSE να κάνει τώρα ένα κύμα 4 που να  πάει χαμηλότερα από το μικρότερο 4 του προηγούμενου κύματος.

Πηγαίνοντας τώρα στα κοντινότερα, ο FTSE για την ώρα έχει κάνει στις 29/5 ένα χαμηλό στο 1949, μετά ένα υψηλό 5/6 στο 2080, ακολούθησε ένα υψηλότερο χαμηλό (θετικό αυτό) στις 13/6 στο 1990 και μετά κάθεται στη μέση. Τώρα λοιπόν ή θα κάνει νεότερο υψηλό που θα είναι θετικός σχηματισμός, ή θα κάνει νεότερο χαμηλό που θα είναι κακή εξέλιξη.

Επομένως για να μην μας πάρει τζάμπα κάνα stop είμαστε υποχρεωμένοι να το κατεβάσουμε εκεί (1990,68 ~ 1990).

Η θέση Long πάντως που έχουμε δεν φαίνεται να υποστηρίζεται από  την τεχνική ανάλυση, ιδιαίτερα μετά το παραπλανητικό(;) πτωτικό κερί της Παρασκευής κοντά στο 2%. Μόνο για αυτό ελπίζουμε σε κάποια άμεση ανάκαμψη (αντίδραση) για να κλείσουμε τη θέση, και θα σκεφτούμε πολύ πριν να ανοίξουμε νέα και αν το κάνουμε τα stops θα είναι πολύ κοντινά και αυστηρά.

Και ο λόγος είναι ότι ο FTSE επί ενάμισι χρόνο δεν έχει πάει ουσιαστικά πουθενά με συνεχή μπρος – πίσω που συνήθως καταναλώνουν το κεφάλαιο. Επίσης έως να δούμε κάτι το εξαιρετικό δεν θα ανοίξουμε νέα θέση ενάντια στην κυρίαρχη τάση που για την ώρα έχει μετατραπεί σε πτωτική.

Με τυχόν επαναφορά προς το 2025-2027 το πρωί ή όποτε γίνει θα κλείσουμε την θέση μας.

Καλή εβδομάδα.