Wednesday
30/12/2020
03:26 GMT+2
28Dec2020 +2Long @1929.5
FTSE Ημερήσια Σχόλια FTSE25
+5 Long, -1 Short
0

29/12/2020

Ο δείκτης μας (ftse25) έκανε ότι του είπαμε (λέμε και κάνα αστείο, μεταξύ των σοβαρών) στο σχόλιο του Σ/Κ.

Σημειώσαμε (επί του γραφήματος) το 1901 και το οποίο αν περάσει θα πάει στο τελευταίο υψηλό και αν περάσει και από εκεί θα πάει ακόμα ψηλότερα.

Τι είδαμε; να ξεκινά ο FTSE από το 1901 ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΧΑΣΜΑ και μετά να κάνει ότι του λέμε.

Με την ανοδική διάσπαση του 1929,08 δόθηκε το σήμα που ζητούσαμε (σύμφωνα με το τελευταίο σχόλιο ) και έτσι πήραμε 2 θέσεις Long στο 1929,5.

Το τελευταίο μαύρο κερί δεν θα το θέλαμε αλλά σε τόσο ισχυρές ανοδικές κινήσεις οι τεχνικοί δείκτες δεν είναι πάντοτε σε συμφωνία, το ίδιο και οι συμετέχοντες στην αγορά, με αποτελέσματα σαν αυτό το κερί.

Και στο intraday η κατάσταση είναι λίγο (έως αρκετά) τραβηγμένη από τα μαλλιά και πράγματι θα πούμε μπράβο στον FTSE αν καταφέρει και συνεχίσει ανοδικά χωρίς καθυστερήσεις ή διασταγμούς.

Αυτές (καθυστερήσεις, διασταγμοί) δικαιολογούνται (εφόσον συμβούν) και δεν θέλουμε τιμές χαμηλότερα από το 1839.

Καλή συνέχεια.

Sunday
27/12/2020
22:39 GMT+2
FTSE Εβδομαδιαία σχόλια FTSE25
+3 Long, -1 Short
0

Χρόνια Πολλά, ένα όμορφο εορταστικό υπόλοιπο, με το καλό ο νέος χρόνος.

 

Για αυτό τα έχουμε (τα χρωματάκια), για να μην γράφουμε πολλά.

Στο ανοδικό σενάριο ο δείκτης θα μπορούσε να φτάσει τις 2100 μονάδες.

Οπότε αμέσως με την διάσπαση του υψηλού θα λάβουμε 2 θέσεις Long με στόχο το πιο πάνω νούμερο.

Στο πτωτικό σενάριο, θα αναμένουμε τις εξελίξεις για να εντοπίσουμε στόχους.

Καλή εβδομάδα.

Tuesday
22/12/2020
03:36 GMT+2
FTSE Ημερήσια Σχόλια ΜΕΤΟΧΕΣ FTSE25 ΠΕΙΡ
+3 Long, -1 Short
0

Διακινδυνεύουμε την εκτίμηση/ πρόβλεψη ότι ο FTSE θα δει και χαμηλότερες τιμές προς την περιοχή του 1685, ανεξαρτήτως αν η αντίδραση από τα σημερινά χαμηλά (όπου ο FTSE κατέγραψε πτώση έως και -6,85%) συνεχιστεί.

Αναμονή για την επόμενη συνεδρίαση.

Θα δούμε σήμερα και την μετοχή της τράπεζας Πειραιώς που ζήτησε φίλος αναγνώστης.

Η ΠΕΙΡ έφτασε να χάνει στα σημερινά χαμηλά το 26% της αξίας της από τα υψηλά της 9/12/2020.

Τα υψηλά της συνέπεσαν με τον εκθετικό 200σίων περιόδων και αυτό ήταν αρκετό ώστε να δημιουργηθεί η τρέχουσα πτωτική διόρθωση.

Με τους ταλαντωτές αρκετά αποσυμπιεσμένους βρέθηκαν και οι αγοραστές για την σημερινή αντίδραση. Πιθανότατα να έχουμε συνέχεια προς το σημερινό ανοιχτό πτωτικό χάσμα που είναι αντίσταση με τις επόμενες αντιστάσεις στα 1,203 και 1,2510 που όσο δεν τα ξεπερνά είναι επιρρεπής για χαμηλότερες (από τις σημερινές) τιμές και στόχους τα 0,97 και 0,88.

καλημέρα και καλή συνεδρίαση.

Sunday
20/12/2020
21:10 GMT+2
FTSE Εβδομαδιαία σχόλια FTSE25
+3 Long, -1 Short
3

Πέρασε μία εβδομάδα άνευ σχολίων μια και κάτι τέτοιο δεν απαιτήθηκε.

Λέγαμε τότε πως “Πάντως στο κερί της Πέμπτης έχουμε ένα από τα καλά μας (αξιόπιστα) σήματα και αυτό είναι πτωτικό. ”.

Η αγορά την επόμενη ημέρα (περασμένη Παρασκευή) έδωσε λίγο χαμηλότερα και τέλος. Εκτοτε κινήθηκε ανοδικότερα με το κλείσιμο της εβδομάδας που μόλις τελείωσε να μας βρίσκει υψηλότερα από το κερί της προ-περασμένης Πέμπτης (10/12).

Αυτό το εκλαμβάνουμε ως θετικό, θέλοντας να πούμε πως αν και είναι νωρίς (βρισκόμαστε ακόμα χαμηλότερα του 1929.08), οι περισσότερες πιθανότητες γέρνουν υπέρ ανοδικής συνέχειας έως περίπου το 1963. Στην συνέχεια αναμένουμε μία κίνηση πτωτική/διορθωτική, λογικά σύντομη με τρία ευδιάκριτα κύματα όχι κάτω από το 1700, και κατόπιν να συνεχίσουμε πάλι ανοδικά.

Κάπως έτσι τα έχουμε στο μυαλό μας, και εφόσον ο δείκτης κλείσει πάνω από το 1929.08 ή τείνει να κλείσει εκεί ή ψηλότερα, ακόμα και αν υπολείπεται λίγος χρόνος για να κλείσει η συνεδρίαση θα προβούμε σε αγορά δυο (2) συμβολαίων long προκειμένου να τα κλείσουμε κοντά στο 1960.

Για κάθε τι άλλο θα αναμένουμε την συνεδρίαση της Δευτέρας.

Monday
14/12/2020
02:02 GMT+2
10Dec2020, close1Long@1862, +228 pips
FTSE Εβδομαδιαία σχόλια FTSE25
+3 Long, -1 Short
0

Την Πέμπτη που μας πέρασε, εντός συνεδρίασης ανεβάσαμε το stop για ένα Long συμβόλαιο μας στο 1863 το οποίο χτυπήθηκε την ίδια ημέρα (10/12), οπότε και η θέση αυτή έκλεισε με κέρδος στην τιμή 1862.

Η διόρθωση ήρθε πάνω στην ώρα…. , που λέμε. Από το γράφημα δεν χρειάζεται να πούμε κάτι περισσότερο για αυτή μας την αναφορά.

Δύο πράγματα περιμένουμε. Ή συνέχεια της διόρθωσης την οποία εφόσον συμβεί θα παρακολουθούμε έως που μπορεί να βγάλει, ή άνοδο.

Θα πει κανείς και δικαίως, σιγά και τι μας είπες τώρα.

Το λέμε διότι αν η αγορά περάσει ψηλότερα από το υψηλότερο μπλε κερί που βλέπουμε στο γράφημα (1929.08) και κάνει κλείσιμο πράγματι ψηλότερα, αυτό θα σημάνει μία άνοδο διαρκείας κατά τις περισσότερες των πιθανοτήτων. Μπορεί όχι με την ίδια ένταση που είδαμε έως σήμερα, αλλά πάντως άνοδο, που ασφαλώς θα έχει και διορθώσεις και σε αυτό το κομμάτι θα εστιάζεται ύστερα η προσοχή μας. Δηλαδή έως που θα μπορεί να χαμηλώνει χωρίς να χαλάει η ανοδικότητα και τα πράγματα να γίνονται επικίνδυνα.

Όσο δεν περνά ανοδικότερα του 1929.08 η αγορά θα θεωρείται διορθωτική με το πρώτο δυνατό σημείο που θα μπορεί να παρέχει στήριξη να είναι το 1762. Λίγο πιο ψηλά από το 1762 στήριξη παρέχει το 1781. Χαμηλότερα από το 1762 έχουμε το 1753.

Να περάσει σε νέο ηψηλό μέσα στην Δευτέρα δεν το βλέπουμε, οπότε για την ώρα παραμένουμε σε αυτό το σχόλιο αναμένοντας την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας.

Πάντως στο κερί της Πέμπτης έχουμε ένα από τα καλά μας (αξιόπιστα) σήματα και αυτό είναι πτωτικό.

Καλή εβδομάδα. !!