Sunday
23/05/2021
23:05 GMT+2
FTSE Εβδομαδιαία σχόλια FTSE25
+3 Long, -1 Short
2

Το πρωτεύον σενάριο στο οποίο αναφερόμασταν εδώ και καιρό δικαιώθηκε.

Την Παρασκευή ο δείκτης FTSE κατέγραψε απώλειες 3,06% ενώ ενδοσυνεδρικά έφτασε να χάνει έως 4,88% εν μέσω φημών(;) για την alpha bank που παρά τρίχα ξεκόλλησε από το limit down κλείνοντας με απώλειες -27,21%.

Με την κίνηση αυτή εν μέσω bull market συνθηκών ο FTSE έφτασε σε σημαντικά επίπεδα στήριξης όπως φαίνονται στο γράφημα. Το μάζεμα στο τέλος, από τα επίπεδα που βρέθηκε ήταν το πιθανότερο σενάριο.

Το μάζεμα αυτό πιθανολογούμε πως θα έχει συνέχεια. Το γράφημα που ακολουθεί μπορεί να συμβάλει ως οδηγός. Η κύρια αντίσταση φαίνεται (για την ώρα) στη περιοχή 2162-2168.

Αν τα επίπεδα αυτά τα υπερβεί ο FTSE είναι πιθανόν (μπορούμε υπό συνθήκες που θα δούμε τότε) να δούμε νεότερα υψηλά.

Τέλος να τονίσουμε ότι κάτω από το χαμηλό Παρασκευής απαγορεύεται να δει ο δείκτης ειδικότερα δε κάτω από το 3035, καθόσον μετά θα θελήσει να δει τιμές πέριξ του 1870.

Ανάλογα με το άνοιγμα της συνεδρίασης θα κοιτάξουμε να πάρουμε ενα ή και δυο Long συμβόλαια με στόχους 2140 και 2160 αντίστοιχα. Stop για ότι πάρουμε το 2035.

Καλή εβδομάδα.