Wednesday
27/03/2013
03:05 GMT+2
FTSE Ημερήσια Σχόλια FTSE
3 Long - 2 short DEH
17

Να συνοψίσουμε τις θέσεις μας να δούμε που βρισκόμαστε.

Ξεκινήσαμε τη μέρα μας με 3 Long στον FTSE. Για το λόγο ότι δεν πάμε καλά με τις θέσεις μας είχαμε ζητήσει ήδη από την Παρασκευή αντιστάθμιση της θέσης μας με δυο short στην ΔΕΗ, στη περίπτωση που θα έπεφτε χαμηλότερα από το χαμηλό που έκανε νωρίς με το άνοιγμα της Παρασκευής. Η μετοχή ήταν τελικά ανοδική και έτσι ανεβάζαμε συνεχώς το όριο κάτω από το οποίο θα βγάζαμε short. Μείναμε στο τέλος με το 6.35.

Με το σημερινό άνοιγμα η ΔΕΗ έκανε απότομη μεγάλη βύθιση ελάχιστα κάτω από το 6.35 και έτσι πήραμε δύο short στο 6.36 μια και την πετύχαμε σε στιγμιαία αντίδραση.

Και στον FTSE με το ξεκίνημα πήραμε stop σε μία από τις θέσεις μας με κλείσιμο θέσης στο 293,5. Αργότερα το αναπληρώσαμε σε χαμηλότερη τιμή, στο 286.

Λόγω των γεγονότων ο FTSE καταπίνει τις στηρίξεις τη μία μετά την άλλη. Παρόλα αυτά ο «κίνδυνος» άμεσης αντίδρασης σε οποιαδήποτε στιγμή δεν μπορεί να παραβλεφθεί.

Με αυτές τις αναποδιές ο πιο εφικτός στόχος που θα μπορούσαμε να έχουμε είναι η έξοδος από τις θέσεις μας διατηρώντας κάποια ψυχραιμία και με το μικρότερο δυνατό κόστος. Ο μέσος όρος κτήσης των συμβολαίων επί FTSE είναι το 300,5. Θέλουμε να πάμε μέχρις εκεί και να κλείσουμε όσο μπορούμε καλύτερα.

Αν πάμε ακόμα χαμηλότερα έχουμε την ΔΕΗ να μας βοηθάει στο κομμάτι της ψυχραιμίας αλλά και στην ελαχιστοποίηση των ζημιών. Η ΔΕΗ έχει στήριξη στο 5,50 περίπου και κάπου εκεί (5.50 – 5.60) θα κλείσουμε ένα από τα δύο συμβόλαια που έχουμε ανοίξει εκεί.

Ο εικοσάρης αν και μπορεί να δώσει απ’ ευθείας αντίδραση, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ακόμα μεγαλύτερη υποχώρηση προς 284, 278, 266. Κάτι τέτοιο (ακόμα και το 266) παρόλο που είναι κακό, θα βοηθήσει τη ΔΕΗ να πιάσει το 5.50 – 5.60 και έτσι να ελαφρύνουμε από εκεί ένα συμβόλαιο με καλό κέρδος που θα μας δώσει αέρα και αναπνοές να διαχειριστούμε καλύτερα τα συμβόλαια στον εικοσάρη.

Ας μη πούμε περισσότερα και κουράσουμε, θα είμαστε και αύριο μαζί να το βλέπουμε από κοντά με συνεχείς ενημερώσεις.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.