Wednesday
12/02/2014
00:19 GMT+2
FTSE Ημερήσια Σχόλια FTSE
FLAT
2

«σήμερα (ώρα 15:18) θα κάνουμε ένα πείραμα. Θα αγοράσουμε ένα συμβόλαιο σε τιμές FTSE πάνω από 414.»

Δεν προλάβαμε να το πούμε και έπεσε. Το ματιάξαμε; Όχι. Απλά είχε συμπληρωθεί ο χρόνος  να είναι στα ίδια και τα ίδια και πάνω από το 414 το σήμα θα ήταν δυνατό. Το ότι υποχώρησε το ξέραμε. Το υπολογίζαμε τέλος πάντων, για αυτό και πλέον δεν έχουμε θέσεις  από το 412, και το 408.

ftse-1102-1

Σε ποιο σημείο διάλεξε για να κάνει μαύρο κερί μετά από οκτώ συνεχή λευκά δεν είναι ανάγκη να υπεισέλθουμε, το έχουμε δει. Τα διαγράμματα που βλέπουμε επίσης μιλάνε.

ftse-D-1102-2

Στο ημερήσιο βραχυπρόθεσμα είμαστε ψηλά. Με αρκετά καλά όμως σήματα τις προηγούμενες ημέρες. Μακριά (ακόμα) από το SL (391) και πολύ πιθανά πριν να φτάσουμε εκεί (αν φτάσουμε) θα προηγηθεί και λευκό κερί.

ftse-D-1102-1

Το τρίγωνο που έχουμε δει, ασφαλώς δικαιολογεί ταχεία υποχώρηση, όμως το θετικό του ζητήματος δεν αφήνει περιθώρια να σκεφτούμε για short. Αν είναι να γίνει όμως δεν απέχει πολύ και ελπίζουμε να το εντοπίσουμε έγκαιρα. Το λέμε αυτό διότι με την πτώση στο τέλος της συνεδρίασης ο δείκτης έχει βρεθεί αρκετά κοντά σε στηρίξεις όπου οι αγοραστές θα πρέπει να αναλάβουν δράση για να πάμε στο επόμενο ανοδικό με φόντα να περάσουμε τώρα το 414 και να πάμε ψηλότερα από το 420. Αρχικά 420 και βλέπουμε. Σε αυτή τη περίπτωση δύσκολα θα ισχύει το τρίγωνο. Η πιο καλή στήριξη είναι στο 396-397 (+/-), και η μεγάλη και σοβαρή στο 392.

Αν το πάει μαλακά, στις κινήσεις του, ότι και να κάνει θα είναι πιο εύκολο να το εντοπίσουμε, τι έχει δηλαδή στο νου του να κάνει ο FTSE.

Συμπερασματικά, ή βρίσκει στήριξη κάπου μέχρι το 396 και αν περάσει το 414 πάει για νέα υψηλά, ή θα πάει να κάνει το τρίγωνο με πτώση μέχρι το 373 (+/-).

Αναφερόμενοι στο 414, υπάρχει περίπτωση να μας δοθεί ενωρίτερο σήμα γύρω στο 410 (Βλ. γράφημα) …θα το παρακολουθούμε.

Για θέσεις (ή όχι) θα το δούμε και μέσα στη συνεδρίαση.

Καλή συνέχεια.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.