Tuesday
22/05/2018
04:26 GMT+2
FTSE Ημερήσια Σχόλια FTSE
Σχόλια: 0
FLAT
0

Αν και αρχή της εβδομάδος, ξεκινούμε με το weekly chart ώστε να δούμε την θέση του κινητού μας, ακριβώς από κάτω, στο 2043, που κανονικά δεν θέλουμε να χαθεί, αλλά και να χαθεί πάλι εδώ είμαστε… να το δούμε. Επίσης γνωστοποιούμε (για να τα βάζετε και εσείς επάνω στα δικά σας charts) ότι σε επίπεδο εβδομάδος και σύμφωνα με τα fractals (όπως εμείς τα κοιτούμε) για να πάρουμε ανοδικό σήμα, θα πρέπει ο FTSE να περάσει ανοδικά το 2145,18 της προηγούμενης εβδομάδος.

Μια και είμαστε στα fractals να πούμε ότι σε επίπεδο ημερήσιου γραφήματος το κερί της περασμένης Παρασκευής άλλαξε την αγορά από θετική σε αρνητική και η θεωρεία λέει ότι αναμένουμε μια setup bar για να πάρουμε short θέση. Η θεωρεία από τη πράξη όμως απέχουν και για αυτό ό,τι κάνουμε, το κάνουμε με κάθε επιφύλαξη βάζοντας πάντα και το απαραίτητο stop. ΠΑΝΤΑ!

Ότι κάτι δεν πάει καλά, στο ημερήσιο, μας ενημερώνει και το επόμενο γράφημα.

Και μετά από όλα αυτά πάμε να δούμε τώρα που βρισκόμαστε και τι επιλογές υπάρχουν προσεχώς.

Βρισκόμαστε πολύ κοντά στο 78.6% (2038.98) του προηγούμενου ανοδικού σκέλους. Κάτω από εκεί η αγορά ρισκάρει τα μάλα με απρόβλεπτες συνέπειες εφόσον παράλληλα έχουμε πει και αναρωτηθεί (ως θα θυμάστε) αν αυτή η αγορά,  μετά το χαμηλό του 2016 κάνει μια άνοδο ή απλά μια διόρθωση. Κανονικά μια υγιής αγορά δεν αφήνει το 78.6  (2038.98) να χαλάσει τη δουλειά, με τελευταία ελπίδα το 2025 (και μέχρις εκεί διακεκαυμένη ζώνη), για να μην οδηγηθούμε τώρα σε αυτό (1940) που περιμέναμε να γίνει στις αρχές του Απρίλη, και που δεν έγινε, κάνοντας μας να χάσουμε σημαντικό μέρος της μετέπειτα (τότε) ανόδου προς το 2220.

Η αγορά έχει ξεκινήσει το παρόν πτωτικό σκέλος από τις 2/5 όχι με καλό τρόπο, όπως είχε ξεκινήσει και εκείνο το πτωτικό από τις 1/2. Εκείνο είχε πάρει 2 μήνες. Αν στη παρούσα φάση περάσουμε συντομότερα χαμηλότερα από εκείνο το 1988 δεν θα είναι διόλου καλό.

Πέμπτη και Παρασκευή είδαμε δυο Inverter Hamer, για την ώρα στα χαμηλά μιας κίνησης, με τη θεωρεία να ομιλεί (περισσότερα αξιόπιστα από ότι λέγαμε νωρίτερα για τα fractals)  για πιθανή αναστροφή της πτωτικής τάσης.  Αρκεί η ύπαρξη ενός μόνο τέτοιου κεριού και στην περίπτωση μας έχουμε δυο. Η επόμενη (σημερινή) 3η στη σειρά συνεδρίαση σχηματίζει hammer που είναι bullish reversal candlestick pattern, και αν όλο αυτό δεν είναι στάχτη στα μάτια και παγίδα, τότε από αύριο κιόλας αναμένεται αντίδραση. Αντίδραση την οποίαν εμείς δεν θα πάρουμε γιατί κάνουμε την εκτίμηση ότι η αγορά δεν έχει “ψηθεί”,  κατά το κοινώς λεγόμενο, ικανοποιητικά, ενώ θα σκεφτούμε μήπως  πράξουμε κάτι τέτοιο αν δούμε την αγορά περί το 2033-2034. Να έχουμε μπροστά μας να βλέπουμε τέλος πάντων κάπου μια θετική απόκλιση (αν και στα μικρότερα TF π.χ. στο 30 min υπάρχουν), ώστε παρόλο το άσχημο κλίμα να αισθανόμαστε πιο ασφαλείς για θέσεις με προοπτική. Για θέσεις όμως Long για γρήγορα κέρδη και συμβόλαια άνω των 2, για καλύτερη διαχείριση, δεν θα λέγαμε όχι.

Καλή συνέχεια.

 

 

 

 

Sunday
20/05/2018
09:27 GMT+2
Εβδομαδιαία σχόλια ΜΕΤΟΧΕΣ Χρήσιμες Ενημερώσεις
Σχόλια: 0
0

Μεσοπρόθεσμα Ανοδικά ή Πτωτικά Σήματα της 18/5/2018

scanner informations

 

 

Ανοδικά-πτωτικά σήματα από λίστα συγκεκριμένων μετοχών και δεικτών που συγκεντρώνουν ενδιαφέρον, για την τελευταία ημέρα και 6 ημέρες νωρίτερα. (δεξιά στήλη = η πιο πρόσφατη ημέρα, 18/5/2018)

 

 

Friday
18/05/2018
00:09 GMT+2
FTSE Ημερήσια Σχόλια FTSE
Σχόλια: 2
FLAT
2

Έχουμε πάρει ένα σήμα με την σημερινή συνεδρίαση που ενώ του έχουμε προσδώσει (στατιστικά)  πολύ αρνητικό χαρακτήρα για την συνέχεια, τις δυο προηγούμενες πιο πρόσφατες  φορές που εμφανίστηκε, η αγορά έκανε άλλα. Οπότε ας δείξουμε λίγο παραπάνω προσοχή ιδιαίτερα όσοι έχουν θέσεις.

Καλή συνέχεια.

 

Thursday
17/05/2018
00:19 GMT+2
FTSE Ημερήσια Σχόλια FTSE
Σχόλια: 0
FLAT
0

Έμμεση πλην σαφής η προτροπή μας για θέσεις sort με το καλημέρα, και όσοι την άκουσαν, πράγματι δεν χάνουν. Από εδώ και πέρα είναι θέμα διαχείρισης. Κάθε ενδεχόμενη αντίδραση μέχρι την περιοχή του  2115 δεν θα πρέπει να ανησυχεί.

Η εκτίμηση μας είναι ότι ο FTSE θα κινηθεί προς την μαύρη γραμμή του διαγράμματος και την ροζ έλλειψη.

Καλή συνέχεια.

 

Wednesday
16/05/2018
17:54 GMT+2
FTSE Ημερήσια Σχόλια Χρήσιμες Ενημερώσεις FTSE
Σχόλια: 0
0

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Αγαπητοί αναγνώστες από σήμερα έως και την επόμενη Τετάρτη 23/5 μπορείτε να στέλνετε κριτικές για την ιστοσελίδα στο email: info.greekmarketresearch@yahoo.com

ή στα comments στο παρόν νήμα.

Wednesday
16/05/2018
01:50 GMT+2
14-5-2018, close 2 Long@ 2132 απώλειες -30 μονάδες.
FTSE Ημερήσια Σχόλια FTSE
Σχόλια: 0
FLAT
0

Βρισκόμαστε από το μεσημέρι της Δευτέρας εκτός…. συναγωνισμού εφόσον το 2132 παραβιάστηκε.

Φοβόμαστε ότι το κλίμα στράβωσε με την σημερινή συνεδρίαση και όποιος από αύριο το πρωί κιόλας βγει πωλητής σε συμβόλαια επί του δείκτη δεν θα χάσει. Παρόλα αυτά προσωπικά θα τηρήσουμε μια στάση αναμονής για να είμαστε συνεπείς με τα μεσοπρόθεσμα σήματα μας που ακόμα αντέχουν (ο ΓΔ όμως δείχνει πρώιμα σημάδια όχι καλά) και ακόμα να είμαστε συνεπείς με την κοντινότερη γραμμή στήριξης αυτής της ανοδικότητας (που το μέσον της, … θυμάστε; ακόμα αντέχει οριακά).

Λογικά περιμένουμε χαμηλότερα από το 2061 της 8/5 και όποιος έχει όρεξη και δεν τον απασχολούν οι ….. δεσμεύσεις, εμπρός !! με stop βεβαίως το 2157.

Καλή συνέχεια.

Saturday
12/05/2018
20:41 GMT+2
10-5-2018, +2 Long@ 2147
FTSE Εβδομαδιαία σχόλια FTSE
Σχόλια: 0
+2 Long
0

Όταν οι τιμές ευρίσκονται  πάνω από το μέσον του μέσου του πιο παραμέσου και όλο αυτό εντός του range αυτού που «έφτιαξε» το πιο παραμέσον όλοι οι ταλαντωτές μπερδεύονται και δεν μπορούν να συμφωνήσουν. Έτσι, από αυτή την πλευρά, δύσκολα βγάζει κανείς άκρη.

Και τι μένει να κάνουμε επομένως;  Να δούμε τι λένε τα πιο μεσοπρόθεσμα διαγράμματα. Αλλά και εκεί απόλυτη συμφωνία δεν βρίσκουμε, τείνουμε όμως να εμπιστευτούμε αυτά που καλύτερα αντιπροσωπεύουν αυτό που θέλουμε να εξετάσουμε και αυτά (συνεχίζουν με κάποια μικροδιαλλείματα να) μας λένε ότι μεσοπρόθεσμα είμαστε ανοδικοί.

Επίσης θα πρέπει να εμπιστευτούμε την κοντινότερη γραμμή στήριξης αυτής της ανοδικότητας.

Έχουμε λοιπόν μέχρι τώρα τρία πράγματα που κοιτάζοντας τα, μας λένε επάνω με την κάθε επιφύλαξη που αρμόζει να διατηρούμε για να ….έχουμε.    Και έτσι κατεβαίνοντας στα πιο μικρά διαγράμματα(intraday) μπορούμε να λαμβάνουμε υπόψη τα ανοδικά μόνο σήματα και βλέποντας και κάνοντας.

Κάτω από αυτές τις περιστάσεις και συνθήκες βρισκόμαστε Long με 2 θέσεις από το πρωί της Πέμπτης με stop το 2132, το οποίο μάλιστα αν ήμασταν εμείς, θα το παραβιάζαμε και αυτό πριν να πάμε επάνω. Θέλουν όμως;  ή δεν θέλουν; και μια τέτοια παραβίαση μπορεί κάλλιστα να ΜΗΝ είναι ψευδής; Ουδείς γνωρίζει παρά μόνο να κάνει υποθέσεις.  Αυτό που μπορούμε όμως να ξέρουμε είναι ότι αν μια τέτοια ενδεχόμενη διάσπαση αποδειχθεί fake και οι τιμές γυρίσουν πάλι ψηλότερα , πάνω από το 2156-2157, τότε εκεί θα μπούμε Long πάσει δυνάμει (χαρτοφυλακίου).

Η ελπίδα μας είναι να μην χρειαστεί να εμπλακούμε σε μια τέτοια ταλαιπωρία.

Friday
11/05/2018
19:01 GMT+2
Ισοτιμές -Νομίσματα EURUSD
Σχόλια: 0
0

EURUSD 11-5-2018

weekly chart, μια αντίδραση γεννιέται; το πιθανότερο.

 

Thursday
10/05/2018
11:21 GMT+2
FTSE Intraday watch FTSE
Σχόλια: 1
+2 Long
1

.

 

 

Wednesday
09/05/2018
02:13 GMT+2
FTSE Ημερήσια Σχόλια FTSE
Σχόλια: 3
FLAT
3

Συνεδρίαση από τις λίγες η σημερινή. Πολλές αξίες βρέθηκαν πλησίον του limit down αλλά καμία δεν έμεινε εκεί μέχρι το τέλος πετυχαίνοντας πρωτόγνωρα rebounds.

Ο FTSE έκανε αυτό που υποπτευόμασταν λέγοντας ότι : ” ο FTSE μπορεί να χάσει και 50 μονάδες (χοντρά) ακόμα, χωρίς ζημιά στο ανοδικό διάγραμμα.

Τελικά πλησίασε να χάνει 100 μονάδες αλλά σήμερα χάνει μόνο 25 μονάδες από τότε, με την διαφορά των 75 μονάδων να την έχει πάρει όλη πίσω μόνο σε μία ημέρα, την σημερινή.

Όπως φαίνεται και στο γράφημα η γραμμή “support 1” ουδέποτε παραβιάστηκε με έγκυρο πτωτικό κερί και κάθε σώμα ήταν ψηλότερα. Είναι αυτό σοβαρή ένδειξη αν όχι απόδειξη  ότι είναι σωστά τραβηγμένη, οπότε και δεν θα θέλαμε να δούμε προσεχώς 2η παραβίαση.

Με μια πρώτη ματιά όλος ο σχηματισμός φαίνεται θετικός, αλλά μια τόσο μεγάλη κάτω σκιά και ιδιαίτερα ακόμα μεγαλύτερη σε πολλούς άλλους μεμονωμένους τίτλους δεν είναι πάντα καλή, ιδιαίτερα αν δεν εντοπίζεται στα χαμηλά μιας κίνησης, όπως εδώ.

Οι πιο κοντινές αντιστάσεις είναι στις μπλε οριζόντιες και αν δούμε να περνάει η τιμή ανοδικά με 2πλή προσπάθεια στο 30 min chart τις δυο πρώτες θα πάρουμε +2 Long συμβόλαια και το stop θα το βάλουμε στο πλησιέστερο σημείο που μπορούμε και αυτό είναι το 2089.

Παρόλο που είμαστε αρκετά επιφυλακτικοί θα το τολμήσουμε.

Προσοχή και στις επί μέρους μετοχές ενός εκάστου όπου καλό είναι να κοιτάμε για προστασία το σημερινό σώμα και όχι την κάτω σκιά, όπου σημειώθηκε τέτοια.

Καλή συνέχεια.

Sunday
06/05/2018
19:31 GMT+2
Ισοτιμές -Νομίσματα OIL
Σχόλια: 0
0

Crude Oil 4-5-2018

 

Sunday
06/05/2018
19:18 GMT+2
ΜΕΤΟΧΕΣ ΑΛΦΑ
Σχόλια: 0
0

ΑΛΦΑ Bank, 4/5/2018

 

..3435363738..