Tuesday
07/06/2016
03:39 GMT+2
MTK @ 183.5
FTSE Ημερήσια Σχόλια FTSE
Σχόλια: 0
-2 sort
0

Το κράτημα συνεχίζεται, αλλά συνεχίζονται και τα νεότερα χαμηλότερα υψηλά, με αυτό να δείχνει αδυναμία. Η πιο πρόσφατη ήταν σήμερα όπου ενώ βρέθηκε να είναι υψηλότερα από 20 ώρες συνεδρίασης τελικά έκλεισε χαμηλότερα από το κλείσιμο 40 ωρών συνεδρίασης. Μία ροπή προς τα κάτω που αν δεν αλλάξει άμεσα τότε η ψυχολογία των αγοραστών θα αλλάξει απότομα επιφέροντας ανάλογα αποτελέσματα  και στο γράφημα.

Οι 176 μονάδες δεν κράτησαν και σειρά έχουν τώρα οι 168 με στηρίξεις τις γνωστές από προηγούμενα γραφήματα S1 & S2.

Πέριξ του 173 θα κλείσουμε ένα συμβόλαιο, και στο άλλο μπαίνει στοπ στο 184.

Καλή συνέχεια.

Sunday
05/06/2016
15:46 GMT+2
MTK @ 183.5
FTSE Εβδομαδιαία σχόλια FTSE
Σχόλια: 0
-2 sort
0

Εκεί κάπου στις 192 μονάδες υπάρχει ένα σκιάχτρο που άλλοι το φοβούνται και άλλοι λένε να πάμε να το κατεβάσουμε, είναι ψεύτικο και δεν …τρώει.

Τρεις συνεδριάσεις μετά το shooting star η αγορά παραμένει χαμηλότερα μεν, με διακριτικότατες κινήσεις δε, ώστε να μην χαθεί ο μέσος όρος των 20 ημερών, πράγμα που όταν και όσο βλέπουμε δείχνει μία υποβόσκουσα επιθυμία της αγοράς να κινηθεί, με κάθε ευκαιρία που μπορεί να παρουσιαστεί, περαιτέρω ανοδικά.

ftse-D-0306-a

Έχουμε την γνώμη ότι αν το παραπάνω δεν είναι σε ισχύ, τότε το εν λόγω κερί θα ήταν δυνατόν να είχε δώσει ήδη κάτι καλύτερο πτωτικά, ίσως και με περισσότερη ένταση. Και που κρατάει βέβαια ήδη την αγορά τρεις συνεδριάσεις από κάτω του δείχνει την αξία του.

Για όλα αυτά ο μέσος του 20ημέρου και η κάτω γραμμή του τριγώνου περί των 175 μονάδων, φαίνεται να κρατούν τις όποιες πωλητικές διαθέσεις .

ftse-D-0306-b

Αυτά, όσο αφορά την μεγάλη εικόνα (ημερήσιο). Που δεν είναι κάτι μακριά από τις υποθέσεις που έχουμε κάνει κατά καιρούς, ότι δηλαδή η αγορά μπορεί να δει το 190 και το 199 (ψυχολογικό όριο του 200). Μπορεί να μην είναι λοιπόν μακριά αλλά με τους αργόσυρτους ρυθμούς που κινείται η αγορά και επειδή ο μήνας έχει ήδη 6 αύριο με το καλό, και στις 17 κλείνουν τα συμβόλαια, κινδυνεύει η μέση τιμή κτήσης μας των 183,5 να βρεθεί με απώλειες. Και αυτό πρέπει να το σκεφτούμε.

Για το λόγο αυτό λέμε να κλείσουμε ένα συμβόλαιο με τιμές πλησίον της κάτω κίτρινης, εφόσον εντός του επόμενου διημέρου δούμε κάτι τέτοιο (φαίνεται πιθανόν). Στο άλλο συμβόλαιο δεν θα επιτρέψουμε να παραμείνει ανοιχτό με τιμές πάνω από το  shooting star  (31/5).

Εναλλακτικά το ψηλότερα από το shooting star θα μπορούσε να λειτουργήσει και για τα δύο συμβόλαια, αφήνοντας την αγορά να μας δείξει η ίδια τις διαθέσεις της περισσότερο ξεκάθαρα και όχι βάσει εκτιμήσεων. Εμείς – για το ένα ή το άλλο – θα ενεργήσουμε μάλλον με οδηγό τις ενδοημερήσιες διακυμάνσεις. Και αυτό γιατί, στα intraday διαγράμματα η κατάσταση φαίνεται να είναι ολίγον τι τραβηγμένη από τα μαλλιά.

ftse-i-0306-a

ftse-i-0306-b

ftse-i-0306-c

Το σίγουρο είναι πως άμα δούμε την αγορά να γράφει τιμές πέριξ του 173 θα κλείσουμε ένα συμβόλαιο.

Καλή σας εβδομάδα.

 

Wednesday
01/06/2016
09:49 GMT+2
MTK @ 183.5
FTSE Ημερήσια Σχόλια FTSE
Σχόλια: 0
-2 sort
0

Το ερώτημα τώρα είναι αν θα μπορέσει να πάει έως το 182,5

—————————————————————————-

Και ο FTSE πέρασε από αυτό κατά μία μονάδα, για να επιστρέψει εκεί από όπου ξεκίνησε, έχοντας αφήσει χάσμα σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση, το οποίο και παρέμεινε.

Κάτι τέτοιο (shooting star candlestick) δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο και η φυσιολογική εξέλιξη είναι υποχώρηση που θα έχει σημάνει ειδικά αν κλείσει το χάσμα.

Θα είναι θαύμα να δούμε άνοδο και μάλιστα σε νέα υψηλά. Το αναμενόμενο είναι να οδηγηθούμε προς το 171 όπου και θα κλείσουμε μία θέση.

ftse-d-3105a

Καλή συνέχεια.

Tuesday
31/05/2016
02:08 GMT+2
FTSE Ημερήσια Σχόλια FTSE
Σχόλια: 1
-2 sort
1

Μια χαρά, δεν έγινε κάτι έξω από αυτά που έχουμε παρουσιάσει.

Το ερώτημα τώρα είναι αν θα μπορέσει να πάει έως το 182,5 για να γυρίσει (ώστε να συμπληρωθεί μία  διόρθωση με 3 εσωτερικά κύματα) προς το 172-171, ή θα προσπεράσει ανοδικά για να πάει προς τους στόχους που έχουμε πει ως πιθανούς. Το sort σε αυτούς ισχύει ακόμα.

Άλλη περίπτωση είναι να πάει από εδώ που είναι στο 171-172 και να ανηφορίσει στην συνέχεια. Όχι τόσο πιθανό αυτό.

Αφού γίνουν όλα αυτά με τον τρόπο που θα επιλέξει η αγορά, το επόμενο βήμα της θα είναι μια νέα υποχώρηση που φαίνεται να μας πηγαίνει προς το 150 ή και χαμηλότερα, κάτι το οποίο θα δούμε όταν ξεκινήσει μια τέτοια προσπάθεια.

ftse3005-d

Καλή συνέχεια.

Monday
30/05/2016
03:29 GMT+2
FTSE Εβδομαδιαία σχόλια FTSE
Σχόλια: 2
-2 sort
2

Ο δείκτης πάει να χαλάσει αλλά είναι πιθανόν να θελήσει να αντισταθεί ακόμα κάνοντας μία προσπάθεια ώστε να προσεγγίσει το 192. Και τα δύο σενάρια είναι καλοδεχούμενα εφόσον και για τα δύο έχουμε συζητήσει και λάβει μέριμνα.

Για να το κάνει θα πρέπει να σταθεί στο 176,2.  Αν το περάσει πτωτικά θα οδηγηθεί προς 173,6.

Μεγάλη στήριξη το 172.

Για ότι νεότερο πρέπει να περιμένουμε την συνεδρίαση της Δευτέρας.

Καλή εβδομάδα.

Friday
27/05/2016
03:11 GMT+2
Αναλύσεις ΜΕΤΟΧΕΣ ΔΕΗ
Σχόλια: 0
0

ΔΕΗ, 26/5/2016

Προσοχή στο 3,39

deh2605

 

Friday
27/05/2016
03:01 GMT+2
FTSE FTSE
Σχόλια: 0
-2 sort
0

Η σημερινή ημέρα θα μπορούσε να είναι ένα κανονικό Bearish Harami (από το χαράμισα τη μέρα μου) αν το χθεσινό κερί ήταν κάπως διαφορετικό. Δεν είναι επομένως (ως τυπική μορφή) αλλά θα μπορούσαμε να εξάγουμε πως οι πιθανότητες για την συνέχεια γέρνουν υπέρ μιας πτωτικής διολίσθησης. Κατά τα άλλα οι τιμές έχουν κολλήσει στο υφιστάμενο εδώ και μέρες πλαίσιο στο γράφημα μας. Όσο κρατούν οι ανοδικές trade lines δεν υπάρχει πρόβλημα για την τάση οπότε και η δυνατότητα επίτευξης των υψηλότερων στόχων είναι σε ισχύ.

ftse2605d

ftse2605i

Καλή συνέχεια.

Thursday
26/05/2016
01:22 GMT+2
FTSE Ημερήσια Σχόλια FTSE
Σχόλια: 0
-2 sort
0

Οκταήμερη συσσώρευση, ανοδικό διήμερο ξέσπασμα και φυσιολογική διόρθωση, έχει φέρει τον δείκτη μας προ ισχυρών στηρίξεων, τεσσάρων τον αριθμό, όπως διακρίναμε στα γραφήματα που μελετούμε. Αυτές δίνουν ανοχή μέχρι και το 176,5 και μη παρέκει. Επομένως περιμένουμε από τον ftse να εκδηλώσει νέα ανοδικό σκέλος και αν φτάσει στα επίπεδα που γνωρίζουμε ως στόχους εμείς θα ενεργοποιούμε από μία θέση sort σε έκαστο από αυτά.

ftse2505d

ftse2505i

Καλή συνέχεια.

Tuesday
24/05/2016
02:36 GMT+2
FTSE Ημερήσια Σχόλια FTSE
Σχόλια: 0
-2 sort
0

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των σχολίων μας ως έχουν μέχρι σήμερα, έχουμε και 2ο  sort στο 186. Το τρίτο αναμένεται στο 190 και το τέταρτο στο 196++.

Στο γράφημα βλέπουμε τον ευδιάκριτο τώρα σχηματισμό, στενού εύρους καναλιού με οξεία ανοδική κλήση. Λόγω της έντονης δυναμικής της αγοράς οι πιθανότητες να προσεγγιστεί το 196 είναι σοβαρές. Από την άλλη, και αυτό να μην συμβεί, είναι ιδιαίτερα πιθανόν πως όταν η αγορά κάποια στιγμή αποφασίσει να διορθώσει θα βρεθεί μοιραία και χαμηλότερα από την κάτω γραμμή του καναλιού και αυτό θα είναι σήμα για νέο sort μια και κατόπιν η προσέγγιση των 160 μονάδων ή και ακόμα χαμηλότερα θα είναι η πιο σοβαρή περίπτωση να εξετάσουμε.

ftse2305d

Καλή συνέχεια.

Monday
23/05/2016
02:50 GMT+2
13-05 @ 182
FTSE Εβδομαδιαία σχόλια FTSE
Σχόλια: 0
-1 sort
0

Οι εξελίξεις είναι μέσα στο πλάνο μας, άρα και οι πράξεις μας. Συνεχίζουμε να το υποστηρίζουμε όπως το έχουμε περιγράψει.

Οι στηρίξεις στο 173,5

ftse2005d

Καλή εβδομάδα.

Friday
20/05/2016
02:00 GMT+2
FTSE Ημερήσια Σχόλια FTSE
Σχόλια: 0
FLAT
0

Η έξοδος σε νέο υψηλό έχει αποδειχθεί για την ώρα ψευδής. Για όσους ενδεχομένως τόλμησαν εκεί μία μικρή είσοδο, δεν υπάρχει για την ώρα λόγος ανησυχίας. Η αγορά παρέχει στο 169,5 στήριξη ισχυρή. Και αν πάμε εκεί, μετά, όλα θα κριθούν στην όποια επαναφορά.

ftseD1905

 

 

ftseI1905

Ψηλότερα του σημερινού κεριού λαμβάνουμε νέο σήμα Long.

Από τους στόχους (που είδαμε στο σχόλιο Wednesday 18/05/2016) απέχουμε ελάχιστα και σε κάθε έναν από αυτούς θα παίρνουμε μία θέση sort.

Καλή συνέχεια.

Wednesday
18/05/2016
01:48 GMT+2
Αναλύσεις ΜΕΤΟΧΕΣ ΕΧΑΕ
Σχόλια: 0
0

ΕΧΑΕ 17-5-2016

chart, weekly

exae1705d

..6970717273..