Monday
18/11/2013
01:40 GMT+2
FTSE Εβδομαδιαία σχόλια FTSE
+2 ETE
0

Υποπτευθήκαμε την πτώση, κλείσαμε για το rollover, αφήσαμε ένα κενό μήπως βρούμε καλύτερες τιμές (ψηλότερες) για να σορτάρουμε, και πάνω εκεί έκατσε γρίπη και μυαλό δεν είχαμε. Τώρα είμαστε μάλλον καλύτερα. Ελπίζουμε να μη μας ξανακυλήσει.

Στο 2ο γράφημα του τελευταίου σχολίου παρατηρούμε ότι οι τιμές έχουν χτυπήσει τον κινητό και γυρνάνε. Την ίδια ώρα το νέο ΣΜΕ σειράς Δεκεμβρίου χτυπάει 261,8 fibbo και γυρνάει και αυτό. Κανένα καμπανάκι δεν χτυπάει γιατί γα να χτυπήσει θέλει ομάδα, θέλει να μην είσαι άρρωστος, και θέλει και Online data. Υπόψη ότι από το γράφημα επί του ΣΜΕ συνάγεται πως αν οι τιμές καταφέρουν και περάσουν ανοδικά το 378 (του ΣΜΕ), είναι πολύ πιθανό να ξαναδούμε το 387 (του ΣΜΕ). Και μια λεπτομέρεια, το ΣΜΕ έχει γράψει χαμηλότερο ημερήσιο από τις 13/11, κάτι που δίνει σήμα να το κάνει και η σποτ αγορά.

ftse-intra-1511-1

Τα λέμε αυτά γιατί το 385 για τον ftse ήταν το καλύτερο σημείο νέου short και το χάσαμε. Το θέμα είναι τώρα τι κάνουμε; Και είναι πράγματι θέμα γιατί βρισκόμαστε κοντά σε νέα στήριξη δύο καναλιών όπως τα βλέπουμε στο γράφημα. Ένα το μεγάλο ανοδικό και ένα το μικρό πτωτικό που μπορεί να είναι και σημαία που θα γεννήσει νέα ανοδική κίνηση.  Για σημαία το βλέπουν πολλοί, αλλά η προϋπάρχουσα ανοδική κίνηση είναι μεγάλη και τόσο μικρή σημαία δεν του φτάνει. Αν είναι να κάνει σημαία θα πρέπει το μικρό πτωτικό κανάλι να πάρει ακόμα αρκετό  χρόνο. Αν συνεχίσει το αργό πτωτικό σύρσιμο μπορεί να δει τιμές κοντά στο 365 (+/-) και να σταθεί μέσα στο κίτρινο πλαίσιο. Μετά βλέπουμε. Αν μέχρι τότε έχουμε αποκτήσει sort θέσεις (που τώρα δεν έχουμε) θα σκεφτούμε να κλείσουμε τις μισές στο 361 του ΣΜΕ.

ftse-intra-15-1

Ο FTSE έχει κάνει για την ώρα διπλό χαμηλό στη περιοχή του 372 με χαμηλότερη τιμή το 371,87. Όταν άλλες φορές δεν «τολμούσε» να σπάσει χαμηλά, τώρα το κάνει κάθε δυο μέρες. Αν το ξανακάνει εμείς θα βγούμε short με δύο συμβόλαια. Το stop loss θα είναι έγκυρο πέρασμα πάνω από το 391,06. Δεν θα θέλαμε βέβαια πέρασμα πάνω από το 385.

ftse-intra-15-2--240

Εκεί στο 385 είναι και το ημερήσιο trail stop. Το νέο trail stop που είχαμε πει ότι θα το έχουμε καθημερινό και πιστό σύμβουλο. Λίγο το ξεχάσαμε, αλλά για να το δούμε σήμερα πάλι. Παραβιάστηκε στις 5/11. Αν και όχι έγκυρο θα μπορούσε κάποιος να βγει πωλητής μια και μεγάλο κομμάτι του μαύρου σώματος ήταν κάτω από το stop. Με το που το έκανε, η αγορά γυρνάει εις βάρος του, με κεριά όμως καθαρά μη έγκυρα. Κάνοντας υπομονή η αγορά γυρίζει πάλι υπέρ του και με το κλείσιμο της Παρασκευής είναι σε μικρό κέρδος.  Ο τύπος αυτός δεν μπορεί να έχει πλέον άλλο stop εκτός από εκείνο της 8/11 στις 394,13 μονάδες.

ftse-D-15-2

Είπαμε 394.13; Το έχουμε και αυτό.

ftse-D-15-3

Συμπέρασμα: Κάτω από το 371,87 πάμε short με δύο συμβόλαια. Το stop θα μπορούσε να είναι έγκυρο πέρασμα πάνω από το 391, το νωρίτερο,  όχι όμως πέραν των 394 μονάδων.

Πάμε τώρα να δούμε την ΕΤΕ.

Όπου δεν θα κουράσουμε με πολλά λόγια. Υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να εγκαταλείψουμε τις δύο θέσεις long που διατηρούμε σε περίπτωση που έχουμε τιμές κάτω από τα 4 euro στις 17:00 η ώρα κάθε συνεδρίασης από εδώ και μετά. ή θα περιμένουμε το retest στο τρίγωνο (2ο γράφημα πιο κάτω) για να κλείσουμε εκεί.

ete-intra-15-1

ete-intra-1511-2

Καλή εβδομάδα.