Tuesday
09/02/2016
15:22 GMT+2
8/2 @ 128
FTSE Intraday watch FTSE
Σχόλια: 0
2 Long
0

Η ώρα της αντίδρασης είναι κοντά.

ftse-0902-a-i

 

υπομονή …

Sunday
07/02/2016
23:00 GMT+2
FTSE Εβδομαδιαία σχόλια FTSE
Σχόλια: 1
flat
1

Το βλέμμα μας είναι στραμμένο σε δύο πραγματάκια. Στο 128 και σε μία αντίδραση που δεν απαγορεύεται να γίνει νωρίτερα χωρίς όμως να έχει ξεχάσει το πρώτο. Αντιστάσεις κοντινές στα 138-139 και οι πιο σοβαρές από 138 μέχρι 146.

Στο 128 θα πάρουμε 2 θέσεις long.

ftse0502d

ftse0502i

Καλή εβδομάδα.

Friday
05/02/2016
01:51 GMT+2
FTSE Ημερήσια Σχόλια FTSE
Σχόλια: 0
FLAT
0

Τι να πούμε παραπάνω όταν από το χθεσινό σχόλιο ξεκαθαρίσαμε τις διαθέσεις της αγοράς.

Σε πρώτη φάση, το πως θα πάμε μέχρι το 128, το έχουμε φανταστεί όπως στα γραφήματα. Στο 150 οι πρώτες σοβαρές αντιστάσεις. Για αύριο προβλέπεται φυσιολογικά μία αντίδραση.

ftse-d-0502

ftse-i-0502a

ftse-i-0502b

Καλή συνέχεια.

Thursday
04/02/2016
02:52 GMT+2
FTSE Ημερήσια Σχόλια FTSE
Σχόλια: 0
FLAT
0

Η διάσπαση του 147 δεν ήταν καλή. Από ότι φαίνεται στο 135 τελείωσε το κύμα 4 και το πτωτικό που ξεκίνησε είναι το 5 με σκοπό να μας πάει στο στο 140 ή στο 130. Εκεί και με την πρώτη ευκαιρία θα βγούμε Long με αρκετά συμβόλαια προκειμένου να συμμετάσχουμε σε μια αξιόλογη ανοδική κίνηση που φαίνεται να προκύψει από εκεί.

ftse030216-a

ftse030216-b

Καλή συνέχεια.

Friday
29/01/2016
01:35 GMT+2
Αναλύσεις ΜΕΤΟΧΕΣ ΜΥΤΙΛ
Σχόλια: 0
0

ΜΥΤΙΛ 28 Ιαν 2016

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η μετοχή του ΜΥΤΙΛ η οποία στο weekly έχει βρεθεί σε στήριξη.

Τοποθετήσεις με σύνεση μπορούν να οδηγήσουν προς το 4.8 αργά ή γρήγορα.

Ακόμα και ενδεχόμενη υποχώρηση κάτω από  το 2,90 θα είναι νέα ευκαιρία αγορών και όχι πωλήσεων.

mytil280116_d

 

Wednesday
27/01/2016
03:11 GMT+2
FTSE Ημερήσια Σχόλια FTSE
Σχόλια: 0
flat
0

Νέο υψηλό σήμερα και μετά πτωτική κίνηση χωρίς η διόρθωση να είναι ικανή να μας κάνει να αγοράσουμε συμβόλαιο.

Όπερ σημαίνει πως μια καλύτερη (βαθύτερη) διόρθωση θα ήταν ελκυστική τεχνικά. Πράγματι η αγορά, ο FTSE, έκανε διόρθωση στην ακρίβεια κατά 61,8% και πέρασε σε νέο ανοδικό κύμα και ως τέτοιο θα δώσει τουλάχιστον ίσες μονάδες με το προηγούμενο και θα διαρκέσει περισσότερο σε χρόνο.

Για όσους επιχείρησαν αγορές το stop θα πρέπει να μπει στο 144 και οι στόχοι της νέας ανόδου είναι στο γράφημα με τα νούμερα τους. Τα 161 – 161.5 τα θεωρούμε μέσα στο νερό πως θα πιαστούν. Από εκεί και πάνω αντιστάσεις στο 165 πέριξ, 167, και τέλος υψηλότερα υπάρχουν οι ευγενείς στόχοι των 171-172 όπου εκεί θα ελέγξουμε ξανά την κατάσταση.

Αν κάποιοι το σκέφτονται επίμονα για long θέσεις, αύριο, αν υπάρξει κάποια νέα διόρθωση, μπορούν να το κοιτάξουν.

ftse260116-a

ftse260116-b

Καλή συνέχεια.

Tuesday
26/01/2016
01:56 GMT+2
FTSE Ημερήσια Σχόλια FTSE
Σχόλια: 0
flat
0

Νέο υψηλό σήμερα και μετά πτωτική κίνηση χωρίς η διόρθωση να είναι ικανή να μας κάνει να αγοράσουμε συμβόλαιο. Έτσι είμαστε ακόμα Flat.

ftse2501-ib

Αφού πέρασε η ημέρα και έκλεισε η συνεδρίαση βλέπουμε τώρα το βράδυ ένα σχηματισμό και μια γενικότερη διάταξη που μας προδιαθέτει πως η στάση αναμονής έτι περαιτέρω είναι ότι καλύτερο, για να μην μπλέξουμε. Είναι ένας σχηματισμός που και πάνω να πάει , πάλι θα γυρίσει, με πρώτο και κρίσιμο σημείο στο 157.

ftse2501-ia

Αναμονή λοιπόν καθώς το πρώτο που έχουμε στο μυαλό μας είναι ο στόχος των 126-128-130 , και όχι το παραπάνω από το 165. Οπότε αυτό θα κοιτάμε αν είναι να κάνουμε κάτι (κάτι σαν σκέψη short από ψηλότερα δηλαδή) και όχι να καταπιαστούμε με  αμφίβολο (αλλά πιθανό)  ανοδικό μέχρι και το 165.

Άλλωστε όπως είπαμε αφού ξεπεράσαμε το φίλτρο τριών ημερών κάτω από το λαιμό (165-167), εδώ θα μας πάρει χρόνο. Οπότε έχουμε καιρό να τα ξαναδούμε.

Καλή συνέχεια.

Monday
25/01/2016
01:32 GMT+2
FTSE Εβδομαδιαία σχόλια FTSE
Σχόλια: 0
flat
0

Στην 56η ημέρα από την 29 Οκτ.2015 και ύστερα, πολύ κοντά σε ένα από τα αγαπημένα μας νούμερα, το 55, ο FTSE αντιδρά θετικά κατά 3.8%. Αυτό γίνεται με χαμηλά στον RSI (χαμηλότερα τον έχουμε δει μόνο μία φορά), με θετικές αποκλίσεις στον CCI, με ένα ακόμα σήμα ανοδικό από τα δικά μας απόκρυφα για την ώρα…. είναι ακόμα στο στάδιο των tests, και κατόπιν τριών πτωτικών χασμάτων που γενικότερα σηματοδοτούν εξάντληση, όπως το είχαμε ξαναγράψει πρόσφατα. Και δεν είναι τα μοναδικά βέβαια όσα αναφέρουμε.

Βεβαίως μία συνεδρίαση δεν φτάνει για να έχουμε υπερνίκηση αντιστάσεων άνωθεν αλλά φαίνεται πως σύντομα θα έχουμε και αυτή την περίπτωση.

Έτσι η εκτίμηση είναι πως με το νέο εβδομαδιαίο ξεκίνημα και αφού δούμε κάποια διόρθωση ή στάση είτε από τα παρόντα επίπεδα απευθείας είτε από λίγο υψηλότερα θα υπάρξει και πάλι ανοδική συνέχεια.

Για αυτό το λόγο αφού δούμε αυτά (που μόλις είπαμε πριν) θα προβούμε σε αγορά ενός συμβολαίου Long, με την θέση να αυξάνεται κατά μία στο πέρασμα από το 156.5 και ωριαίο κλείσιμο από πάνω. Αν αυτό γίνει άμεσα, θα περιμένουμε την διόρθωση που είπαμε νωρίτερα για να βγάλουμε το πρώτο και αν το περάσει και πάλι (το 156.5) θα πάμε για το δεύτερο.

Ο στόχος των 126-128-130 δεν μπορεί να αποκλειστεί όσο είμαστε κάτω από το λαιμό των 165 περίπου μονάδων. Αυτό το καταστούμε σαφές, αλλά ας πάμε μέχρι εκεί και το ξαναβλέπουμε.

Μπορεί εκεί να κλείσουμε όλες τις θέσεις που θα έχουμε και να πάμε σε αναμονή ολίγων ημερών μέχρι να δούμε νέες προθέσεις.

Διαγραμματικά η αντίδραση ξεκινά από ένα έντονο πτωτικό κύμα και ως τέτοιο μπορεί να είναι στη θέση (3) οπότε το ανοδικό που ξεκίνησε (πιθανότατα) να είναι στη θέση (4) και να υπολείπεται ένα ακόμα πτωτικό (5) για τους στόχους που είπαμε νωρίτερα. Θα δείξει, και θα είμαστε από κοντά.

ftse2201-d

ftse2201-i

καλή εβδομάδα.

Tuesday
19/01/2016
03:29 GMT+2
FTSE Ημερήσια Σχόλια FTSE
Σχόλια: 0
flat
0

Δύο ολόκληρες ημέρες κάτω από το λαιμό και μία ακόμα μισή, συμπληρώσαμε σήμερα. Μάλιστα με χάσμα, τρίτο στο τρέχον πτωτικό και μεγάλες ενδοσυνεδριακές απώλειες που περιορίστηκαν τελικά στο 4.2 %.

ftse180116

Αυτό που υπολογίζαμε, ότι δηλαδή —  “Ακόμα μιάμιση ημέρα από κάτω δεν θα είναι καλό. Και επειδή δεν θα είναι καλό, μάλλον δεν θα συμβεί.” — φαίνεται απίθανο και επομένως θα συμβεί.

Αυτό μας οδηγεί στο να προκρίνουμε ως πρωτεύον σενάριο, το άσχημο σενάριο, αυτό δηλαδή της πτωτικής συνέχειας, ανεξάρτητα πως είναι αρκετά πιθανόν να δούμε αντίδραση με πιθανή προσπάθεια retest της περιοχής του 165. Με τελικό σκοπό να χτυπήσει η αγορά το 130 περίπου. Και λέμε τελικό γιατί τα πολλά πτωτικά χάσματα προμηνύουν και εξάντληση των πωλητικών διαθέσεων στο προσεχές διάστημα.

Μέχρι αυτά να γίνουν, είναι πιθανότατο να προκύψει τεχνικό σήμα για ένα ακόμα short. Θα απαιτηθούν δύο συνεδριάσεις (το πιθανότερο) για να προκύψει κάτι τέτοιο και θα το παρακολουθούμε.

Να συμπληρώσουμε ότι στην περιοχή 128-130 βρίσκεται ένα ισχυρό cluster από το οποίο αναμένουμε έντονη ανοδική κίνηση, ενώ μέσα στα πλαίσια της όποιας υπερβολής που μπορεί να είναι πιθανή δεν αποκλείονται ελαφρά χαμηλότερες τιμές και από το 128 χωρίς όμως αυτό να επηρεάσει τους σκοπούς και τις δράσεις μας τότε, μια και οι αποδόσεις που θα κυνηγήσουμε θα είναι πολύ μεγαλύτερες.

Καλή συνέχεια.

Monday
18/01/2016
01:49 GMT+2
FTSE Εβδομαδιαία σχόλια FTSE
Σχόλια: 3
-1 short
3

Δύο ημέρες κάτω από την γραμμή λαιμού των χαμηλών Αυγούστου-Δεκεμβρίου. Μία μισή, και μία ολόκληρη. Ακόμα μιάμισι ημέρα από κάτω δεν θα είναι καλό. Και επειδή δεν θα είναι καλό, μάλλον δεν θα συμβεί. Το τρέχον πτωτικό φαίνεται να τελειώνει γρήγορα μεταξύ τιμών 156-153. Μετά θα προκύψει αντίδραση. Αν στην αντίδραση περάσει από τη γραμμή λαιμού (περί το 166), κάτι καλύτερο μπορεί να γίνει. Εμείς ούτως ή άλλως θα κατεβάσουμε το stop εκεί ακριβώς, στο 167 δηλαδή και αυτό ασυζητητί. Ελπίζουμε να προλάβουμε να κλείσουμε νωρίτερα 156-153. Για όσους βέβαια δεν έκλεισαν την Παρασκευή  “Στο 157-158 θα κλείσει η θέση μας.”

Δεν σκεφτόμαστε (για την ώρα) να ακολουθήσουμε την όποια αντίδραση. Θα το δούμε τις επόμενες ημέρες.

Θα πρέπει όμως σαφώς να γνωρίσουμε ότι αν προκύψει μικρή αντίδραση, πάνω από το 167 και μετά διασπαστεί και πάλι πτωτικά ο λαιμός, τότε το 130 θεωρείται βάσιμος στόχος και θα ενεργήσουμε αναλόγως .

ftse-i-150116

Καλή συνέχεια, καλή εβδομάδα.

 

Friday
15/01/2016
14:59 GMT+2
FTSE Intraday watch FTSE
Σχόλια: 0
-1 short
0

Καλημέρα,

Κατεβάζουμε το stop στο 170. Στο 157-158 θα κλείσει η θέση μας.

Thursday
14/01/2016
11:32 GMT+2
FTSE Intraday watch FTSE
Σχόλια: 0
-1 short
0

καλημέρα,

μετά και τα σημερινά δρώμενα η εναπομείνασα θέση θα κλείσει λίγο κάτω από το 158.

Το stop κατεβαίνει στο 174 ενώ το σημερινό χάσμα αποτελεί εμπόδιο και θα κριθεί στην ώρα του. Το σημερινό χάσμα είναι το δεύτερο στη σειρά στο κύμα που ξεκίνησε από τις 184 μονάδες. Ενα πιθανό τρίτο χάσμα θα μας βάλει σε alert προκειμένου να περιμένουμε τη λήξη του πτωτικού και μια καλή αντίδραση κατόπιν.

Καλή συνέχεια.

..7475767778..