Sunday
20/06/2010
00:52 GMT+2
S&P 500 Ξένοι δείκτες SP500
0

Σε διαδικασία «φοβιστικής» επαναφοράς (για όσους είναι sort) ευρίσκεται ο SP500 κατά την δική μας άποψη. Αυτό το λέμε γιατί:

—-   Ο δείκτης έχει διασπάσει σημαντική γραμμή τάσης με διπλή προσπάθεια.
—-   Έχει διασπάσει τον αγαπημένο μας κινητό μέσο επίσης με διπλή προσπάθεια.
—-   Κατά την επαναφορά έχει κολλήσει για τα καλά επί τριήμερο κάτω από τον ίδιο κινητό, την ώρα που τα κεράκια μας ξαναέγιναν μπλε.

Με το άκρως «φοβιστικό» να επιτυγχάνεται σε αυτό σχεδόν το σημείο (εννοώντας ότι πολλά από τα short  μετά από τέτοια διαδικασία έχουν κλείσει τις τελευταίες 2-3 ημέρες ή είναι πανέτοιμα να κλείσουν), ο δείκτης είναι έτοιμος να πάρει αποφάσεις εντός των αμέσως προσεχών συνεδριάσεων, ίσως και ωρών.

Πτώση από εδώ θα είναι ένα ισχυρό μήνυμα ότι η ανοδική τάση ενός χρόνου και πλέον έχει τελειώσει με την τελική επιβεβαίωση να έρχεται στη περίπτωση που δούμε και πτώση πέραν των 1087 μονάδων.

Σε αντίθετη περίπτωση (αυτό της ανοδικής συνέχισης) ο πρώτος στόχος μας οδηγεί σε προσέγγιση της μεγάλης γραμμής ανοδικής τάσης, από την κάτω πλευρά.

Πρωτεύον σενάριο θεωρούμε το πτωτικό με stop loss ολόκληρο ημερήσιο κερί πάνω από τις 1122 μονάδες.

sp500-180610-1

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.