Sunday
11/04/2010
20:42 GMT+2
Εβδομαδιαία σχόλια
0

Η ψυχραιμία που κρατήσαμε μέχρι και τη τελευταία στιγμή – και ειδικά αυτή – όπου όλα φαίνονταν τόσο μαύρα και το sort θα μπορούσε να είναι μονόδρομος, ήταν πολύ χρήσιμη και ευεργετική όπως αποδείχθηκε από τις περιστάσεις. Το ξαφνικό γύρισμα του FTSE κατά πενήντα ολόκληρες μονάδες δεν είναι και λίγο.

Σε σχέση με όσα έχουμε πει μέχρι τώρα στα ημερήσια σχόλια μας δεν υπάρχει κάποια σημαντική διαφοροποίηση, και τεχνικά η μεγάλη άνοδος της Παρασκευής δεν μας διαφωτίζει ιδιαίτερα. Θα επιμείνουμε ότι το «δάσος» είναι τα δύο, γνωστά μας πια, πλαίσια, και το πέρασμα της τιμής με έγκυρο τρόπο έξω από αυτά.

ftse-110410-5

Μπορούμε όμως από τώρα να κάνουμε κάποιες παρατηρήσεις.

Μια παρατήρηση είναι ότι στη περιοχή όπου κινείται ο FTSE από το τέλος σχεδόν του Φεβρουαρίου υπάρχει μια έντονη μεταβλητότητα- νευρικότητα. Στην ίδια περιοχή έχουν εμφανιστεί μέχρι τώρα τέσσερα ευδιάκριτα gaps (δύο ανοδικά και δυο πτωτικά) τα οποία έχουν κλείσει όλα σαν να μας δείχνει ο FTSE ότι στην περιοχή αυτή δεν θέλει να αφήσει καμία μα καμία εκκρεμότητα (ή μελλοντική υποχρέωση). Με το που λέμε αυτό μια παράτολμη σκέψη μας έρχεται στο μυαλό. Δηλαδή αν ο FTSE εγκαταλείψει αυτή τη περιοχή δεν θέλει να την ξαναδεί για αρκετό καιρό; Αυτό σκεφτήκαμε. Τώρα πόσο λογική μπορεί να είναι μια τέτοια σκέψη/απορία που μας γεννήθηκε, μέλει να το δούμε.

Άλλη παρατήρηση είναι η συνέχεια αυτού που λέγαμε στο τελευταίο σχόλιο. «Προσέξτε που έχει πατήσει η τιμή», λέγαμε. Και πράγματι αυτό το «πάτημα» της Πέμπτης, κάτι είχε να μας πει την Παρασκευή.

Που αλλού ήρθε ο FTSE; Στο apex του τριγώνου που από παλιότερα έχουμε δείξει.

ftse-110410-6

Αντιδράσεις σε δύο πολύ σημαντικά σημεία…  γιατί;

Στο επόμενο γράφημα βλέπουμε πως η πιο σημαντική αντίσταση είναι το 990 -995. Συνεχίζοντας το θέμα των αντιστάσεων θα μπορούσαμε να επεκτείνουμε κατά τι το παραπάνω range και να το πάμε μέχρι το 1004 που είναι η τιμή από όπου ο δείκτης διέφυγε πτωτικά από την πολύ σημαντική [2], νούμερο το οποίο μπορεί να πάει να το γράψει εν ήδη επιβεβαίωσης/test και να επανέλθει πτωτικά.

ftse-110410-7

ftse-110410-1

Δεν μπορούμε να ξέρουμε και να πούμε με βεβαιότητα τη φορά της εξόδου από τη συσσώρευση στο σημειούμενο κύκλο. Αυτό που κυρίως πρέπει να ξέρουμε είναι ότι τέτοιες συσσωρεύσεις δίνουν μεγάλη κίνηση στην  έξοδο όποια και αν είναι αυτή.
Άρα είμαστε προετοιμασμένοι να αντιδράσουμε ανάλογα.

Μαζί με το γράφημα με τα πλαίσια που παρακολουθούμε τελευταία, νομίζουμε ότι πολύ καλός οδηγός είναι και το παρακάτω γράφημα που εμείς αγαπάμε πολύ. Είναι invert, έχει επάνω τα σημαντικά νούμερα, εισχώρηση μέσα στο τρίγωνο (πάνω από 1004) με πλευρές a1-a2 θα είναι θετικό γεγονός και έτσι όπως το «κόβουμε» δεν βλέπουμε ότι ο FTSE θα ήθελε να υποχωρήσει με τρέλα και ομπρέλα.

ftse-110410-4

Σε κάθε περίπτωση ισχύουν τα πλαίσια για τα οποία έχουμε αναφερθεί.

Βάζουμε και το παρακάτω γράφημα όπου σε κάθε περίπτωση βραχυχρόνια θα είναι καλά να περάσει ο RSI πάνω από το 50-51. Επίσης να κρατήσει η στήριξη και βέβαια την εισχώρηση εντός του μπλε πτωτικού καναλιού την θεωρούμε θετική.

ftse-intra-110410-1

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.