Tuesday
20/04/2010
23:07 GMT+2
FTSE Ημερήσια Σχόλια FTSE
0

Συνεχίζοντας από τη τελευταία πρόταση του χθεσινού σχολίου (….Επομένως η πρόβλεψη, πιο πάνω, για νέο πτωτικό κερί μπορεί να μην είναι και τόσο ασφαλής.)
Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είχαμε προεξοφλήσει την σημερινή θετική συνεδρίαση. Δεν έχει και τόσο σημασία. Επιπλέον και η σημερινή ημέρα ήταν μια από τα ίδια, αγκυροβολημένη  στο λιμάνι του κίτρινου καναλιού. Καλά έκανε πάντως σήμερα, διότι εδώ εις τας Αθήνας είχε και πολύ αέρα, που να βγει έξω… ;

ftse-200410-1a

Να δούμε τώρα τα μονοπάτια.

Στο διάγραμμα Νο 1 βλέπουμε την γραμμή λαιμού και την Γ1 παράλληλη της Γ2.
Με την διάσπαση της γραμμής λαιμού ο δείκτης έπρεπε να απομακρυνθεί τάχιστα από αυτή. Αντί αυτού, η απομάκρυνση είναι και μικρή και αργή. Οφείλεται αυτό γιατί θέλει να κάνει retest τη γραμμή λαιμού; Μάλιστα, να το δεχθούμε. Κάνει δυο φορές retest (πλεονασμός) και πάλι απομακρύνεται με αργούς ρυθμούς χωρίς στην ουσία να αλλάξει επίπεδα. Το retest μάλιστα δεν γίνεται μόνο στην γραμμή λαιμού αλλά και επί της Γ2, κάτι το οποίο εφόσον έγινε, έπρεπε να αφήνει εντελώς ελεύθερο πλέον το πεδίο για μια άνευ προηγουμένου ανοδική κίνηση στο γράφημα μας (προσοχή είπαμε – είναι ανεστραμμένο). Κίνηση που δεν έχουμε δει τόσο καιρό τώρα και μας προκαλεί εντύπωση.

ftse-200410-1

Παρόμοιες σκέψεις κάνουμε και επί του γραφήματος Νο 2. Εδώ η Γ2’ ενώνει τα υψηλά και η Γ1’ είναι παράλληλη της Γ2’, τοποθετημένη στο peak του Οκτωβρίου 2009. Και εδώ η συγκέντρωση τιμών μετά τη γραμμή λαιμού παραξενεύει καθώς το λογικότερο θα ήταν οξεία ανοδική συνέχεια. Στη περίπτωση δε που το κανάλι Γ1’ – Γ2΄είναι σωστό, τότε έξοδος από τη πράσινη έλλειψη και βέβαια επαναφορά στη γραμμή λαιμού και καθοδική συνέχεια, θα οδηγήσει τις τιμές με μεγάλη σφοδρότητα προς την Γ1’.

ftse-200410-2

Το τελευταίο μονοπάτι ίσως να είναι κρυμμένο στο παρακάτω γράφημα. Σε αυτό είτε δεν υπάρχει η γραμμή λαιμού (μαύρη γραμμή) που είδαμε στα προηγούμενα, είτε και να υπάρχει δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Αυτό που γίνεται είναι ένας descending H&S formation, ένας πολύ δυνατός σχηματισμός που θα φέρει τα εντελώς αντίθετα αποτελέσματα με επίσης σφοδρό τρόπο και ένταση.

ftse-200410-3

Ο στόχος του παραπάνω σχηματισμού βγαίνει στην ασύλληπτη περιοχή των 300 μονάδων FTSE που δεν φαίνεται όμως να είναι και τόσο τυχαία. Το επόμενο διάγραμμα για του λόγου το αληθές.

ftse-200410-4

Σε ελεύθερη μετάφραση και ξεκινώντας από το τέλος θα μπορούσαμε να πούμε ότι  ναι μεν ο FTSE φαίνεται να βρίσκεται χαμηλά αλλά μπορεί η αγορά να πάει ακόμη χαμηλότερα.

Όμως αυτό που μας προβληματίζει είναι το γεγονός του ότι η αγορά δέχεται μπαράζ των πλέον άσχημων νέων που θα μπορούσαν να υπάρξουν (χρεοκοπία της χώρας). Και ναι μεν έχουμε χορτάσει πτωτικές συνεδριάσεις, πλην όμως επί τριμήνου και πλέον η αγορά ΔΕΝ καταγράφει νεότερα χαμηλά.

Έτσι είμαστε υποχρεωμένοι να σεβαστούμε ταλαντωτές και σχηματισμούς που σε καμιά περίπτωση δεν έχουν ανοδικές διαθέσεις πλην όμως είμαστε ιδιαίτερα πονηρεμένοι καθώς από την μια μπορεί το κλίμα αυτό της νευρικότητας να συνεχίσει για εβδομάδες ακόμα, μπορεί όμως να παρουσιαστούν εκπλήξεις από την αυριανή κιόλας συνεδρίαση!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.