Sunday
20/06/2010
17:41 GMT+2
FTSE Εβδομαδιαία σχόλια FTSE
0

Ο ενδεχόμενος σχηματισμός ΩΚΩ για τον οποίον έχουμε αναφερθεί και σημειώσει επάνω στο γράφημα με τα τρία ερωτηματικά από την Τετάρτη 16/6, φαίνεται να βαίνει καλώς και να μη μας προδίδει για την ώρα.

ftse-180610-2

Αυτό που μας εκπλήσσει είναι ότι ο στόχος του σχηματισμού είναι στην περιοχή 840, επάνω στην κατερχόμενη γραμμή τάσης . Επίσης εκεί κλείνει και gap down ανοιχτό από τις 14/5. Δηλαδή είναι πολλά τα αρμονικά, συν το ότι ο σχηματισμός είναι μάλλον εξόφθαλμος.
Παρόμοιοι σχηματισμοί δίνουν τους στόχους (εν προκειμένω το 840 +/-)  αλλά πολλές φορές μέσα από περίεργες διαδρομές και όχι από τον πιο σύντομο δρόμο που θα ήταν μια άμεση διάσπαση της γραμμής λαιμού και ανοδική συνέχεια.

Ίσως τα παραπάνω να είναι μόνο κακές σκέψεις και να μη δημιουργήσουν πρόβλημα στο πρωτεύον σενάριο μας που είναι το ανωτέρω αναφερόμενο (το σύντομο).

Ακόμα όμως και αν δεν γίνει έτσι, εμείς δεν θα εγκαταλείψουμε εύκολα όσα θετικά έχουμε πει.

Παράλληλα θα παρακολουθούμε και το flag του παρακάτω γραφήματος το οποίο για να μείνει με αυτή την ονομασία δεν θα πρέπει να αναλώσει αρκετά περισσότερο χρόνο εντός των δύο γραμμών που το προσδιορίζουν. Στο ίδιο γράφημα υπάρχει και ένας αρκετά χρήσιμος ταλαντωτής. Παρατηρούμε ότι βρίσκεται αρκετά χαμηλά, μας ανησυχεί όμως λίγο – και ίσως μας επηρεάσει κάπως σε πιο μεσοπρόθεσμη βάση – καθόσον ακόμα δεν έχουμε δει θετική απόκλιση. Κάτι το οποίο ενώ δεν είναι απαραίτητα αρνητικό, είναι ικανό να μη μας αφήνει σε χλωρό κλαρί για κάμποσο ακόμα χρονικό διάστημα.

ftse-180610-3

Η έταιρη συμπάσχουσα αξία, το euro-usd βοήθησε στα τεκταινόμενα στο ΧΑΑ όπως είχαμε υποψιαστεί στο σχόλιο της περασμένης Κυριακής, αλλά συν Αθηνά και χείρα κίνει, και από το δικό μας έλειπε η χείρα. Αποτέλεσμα ήταν ότι δεν δράξαμε όλη την ευκαιρία που παρουσιάστηκε.

eurusd-180610-1

Κάτι το οποίο όμως έκαναν οι δείκτες των μετοχών μικρότερης κεφαλαιοποίησης από τον FTSE που εξετάζουμε. Χαρακτηριστικά είναι τα δύο γραφήματα τους.

ftsem-180610-1

ftses-180610-1

Μπροστάρης τα μικρά χαρτάκια; Από πότε; Για να δούμε…  αυτό θα έχει ενδιαφέρον.

Το μικρό intraday γράφημα των 15 min έχει επίσης ενδιαφέρον καθόσον βλέπουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα μπλε κεράκια στην οθόνη μας, κάτι που έχουμε να το δούμε από καιρό. Επιμονή των τιμών πάνω από τον αγαπημένο μας κινητό και του RSI πάνω από το 50-51 είναι θετικά χαρακτηριστικά που απλά έρχονται να επιβεβαιώσουν τις σκέψεις που κάναμε όλο το τελευταίο διάστημα ότι ένα μεγάλο μέρος της πτώσης το έχουμε δει και τώρα θα πρέπει να δούμε μια σημαντικού βαθμού αντίθετη κίνηση πριν από οτιδήποτε άλλο.

ftse-intra-180610-1

Με αυτή τη σκέψη τελειώνουμε την σημερινή μας αναφορά αφού βεβαίως θυμίσουμε ότι με διπλό ανοδικό πέρασμα από το flag (περιοχή 748-750) θα ανοίξουμε ακόμα δύο Long θέσεις. Το stop για αυτά θα το δούμε όταν θα τα έχουμε.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.