Sunday
06/06/2010
14:33 GMT+2
FTSE Εβδομαδιαία σχόλια FTSE
0

Την Πέμπτη το βράδυ δεν προλάβαμε να σχολιάσουμε την αγορά.

Ας δούμε τι έγινε και τι κάναμε εμείς για τις δύο συνεδριάσεις σε σχέση με τις θέσεις μας.

Ξεκινώντας η συνεδρίαση της Πέμπτης μας βρήκε να έχουμε τρία long, ένα από παλιά (26/5) και δύο από την προηγούμενη ακριβώς ημέρα, την Τετάρτη. Για να μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια πράγματα θα πούμε μόνο ότι η Πέμπτη ξεκίνησε ανοδικά και μας έδωσε πολύ γρήγορα τον στόχο που ζητούσαμε για το ένα συμβόλαιο, στο 750, όπου και κλείσαμε. Αμέσως στο δεύτερο βάλαμε stop loss στο 733 το οποίο και χτυπήθηκε. Έτσι κλείσαμε στο 732 και το δεύτερο, και μας έχει μείνει πάλι ένα long με τιμή κτήσης στο 751 του ftse.
Και τα δύο τελευταία έχουν κλείσει με κέρδος και παραμένει το ένα με απώλειες. Οι απώλειες αυτές για την ώρα είναι 42 τικ (751-709 = 42). Όχι και λίγες. Και θα πρέπει να προσέξουμε.

Ο πίνακας trade έχει ενημερωθεί μέχρι και σήμερα.

Βάζουμε το γράφημα του παραγώγου για να εντοπίσουμε πιθανές στηρίξεις χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το κάνουμε για θα πάρουμε κάποια νέα θέση. Η μία που έχουμε μας φτάνει προς το παρόν.

sme-intra-040610-1

Τέτοιες στηρίξεις μπορεί να είναι η γραμμή a, η χοντρή μωβ, και τα επίπεδα Fibonacci. Δεν βλέπουμε κάτι άλλο.
Προς το παρόν για να δούμε κάτι καλύτερο θα πρέπει το παράγωγο να περάσει ανοδικά την γραμμή [ 1 ].

Το ακόλουθο γράφημα είναι αποκαλυπτικό των συναισθημάτων μας. Παρόλα αυτά το ίδιο γράφημα δείχνει ότι η κατάσταση είναι λίγο τραβηγμένη από τα μαλλιά.

ftse-040610-3

Επίσης το ίδιο γράφημα δείχνει ακόμα δύο πράγματα. Το περίεργο είναι ότι αυτά τα δύο αναιρούν το ένα το άλλο και τανάπαλι. Τι εννοούμε; Η αγορά μας το τελευταίο διάστημα καταγράφει συνεχώς νεότερα χαμηλά έτους. Το κερί της Παρασκευής ήταν ένα από αυτά και μάλιστα με μεγάλες ποσοστιαίες απώλειες. Όμως κάθε φορά που βλέπουμε κάτι τέτοιο, η αγορά δεν συνεχίζει άμεσα πτωτικά αλλά επιστρέφει ανοδικά έστω για λίγο, προκειμένου κατόπιν να δούμε και πάλι το ίδιο έργο ξανά και ξανά. Νέο χαμηλό – επιστροφή – νέο χαμηλό. Τι μπορούμε να υποθέσουμε; Είτε λοιπόν δεν υπάρχει πτωτική δύναμη αντάξια των διαφαινόμενων προθέσεων, είτε με τη διπλή προσπάθεια που κάθε φορά επιβεβαιώνεται κάθε νέο χαμηλό είναι σημάδι των πιο έγκυρων πτωτικών διασπάσεων που μπορεί κάποιος να δει. Δεν μπορούμε να βάλουμε το χέρι μας στη φωτιά προκειμένου να υποστηρίξουμε το ένα ή το άλλο.

Όμως μπορούμε να πούμε κάτι. Ότι και πάλι το κερί της Παρασκευής δεν έχει τα χαρακτηριστικά έγκυρης πτωτικής διαφυγής καθόσον δεν έχουμε ολόκληρο μαύρο σώμα κεριού σε νέες χαμηλότερες περιοχές. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει πάλι το ενδεχόμενου επανάληψης του ιδίου έργου, μια και τόσες φορές το έχουμε ξαναδεί. Δηλαδή κάποια ανοδική αντίδραση και κατόπιν πάλι χαμηλότερα.

Το χαμηλό της Παρασκευής δεν έχει ξεφύγει απελπιστικά μακριά από τους στόχους που έχουμε δείξει μέσω των γραφημάτων που βάζουμε τελευταία, και οι οποίοι θυμίζουμε ήταν πάρα πολλοί, διαφορετικοί μεν σε τιμές αλλά τόσο κοντινές αυτές οι τιμές μεταξύ τους, εδώ που είμαστε τώρα. Ας θυμηθούμε ένα από αυτά στο επόμενο γράφημα. Οι διάφοροι στόχοι φαίνονται με τις αχνές γαλάζιες γραμμές.

ftse-040610-4

Άντε…  θα βάλουμε ακόμα ένα γιατί είναι πειρασμός.

ftse-040610-1

Όταν έχουμε όλα αυτά (που σήμερα βλέπουμε συν όλες τις προηγούμενες αναφορές μας και γραφήματα που έχουμε δει τελευταία – βλ. παλιότερα σχόλια), τότε αυτό που μας κάνει εντύπωση είναι το παρακάτω γράφημα. Το οποίο ούτε και αυτό είναι καινούργιο (το έχουμε ξαναδεί), απλά είναι ενημερωμένο με τις νέες τιμές.  Δεν θα το σχολιάσουμε μια και προσπαθήσαμε να το κάνουμε πιο παραστατικό και μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις. Αν και μετά από αυτό αναγκαστούμε να χαμογελάσουμε λυπημένα (όπως στο πρώτο σημερινό μας γράφημα), εεε…   δεν θα σκάσουμε. Απλά θα κάνουμε stop loss στο ένα μας Long συμβόλαιο και μάλλον θα ξαναδούμε τα πράγματα από νέα μηδενική βάση.

ftse-040610-5

Πριν να κλείσουμε θα βάλουμε ακόμα ένα «πειρασμό» από το δεκαπεντάλεπτο γράφημα του ftse. Στο κατερχόμενο κανάλι (με τις δίγραμμες πλευρές του), η τιμή επανήλθε για να «σκάσει» στη προέκταση της πάνω πλευράς του καναλιού. Ελπίζουμε να μη τολμήσει να πάει παρακάτω.

ftse-intra-040610-2

Και μια και είδαμε αυτό, ας πούμε και για το stop loss. Η μόνη περίπτωση να κάνουμε stop είναι αν δούμε την τιμή να περνάει ανοδικά πάνω από το 724 και κατόπιν να γυρίσει πτωτικά και να σπάσει το χαμηλό της Παρασκευής. Εκεί φύγαμε με ελαφρά πηδηματάκια.

Καλή εβδομάδα σε όλους με υγεία και πολύ δύναμη. !!!!!!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.