Sunday
11/07/2010
23:42 GMT+2
FTSE Εβδομαδιαία σχόλια FTSE
0

Μετά τις 8/6/2010 έχει περάσει ένας μήνας και ο FTSE έχει μείνει με εκείνο το χαμηλό ακόμα. Στη πτωτική πορεία από τον Οκτ. 2009 το προηγούμενο σερί ήταν δυο μήνες ανόδου Φεβ.- Απρ. 2010 πριν να δούμε υποχώρηση προς νεότερα χαμηλά. Το έχουμε υπόψη αυτό.

Εμείς, πολύ νωρίτερα από αυτό το χαμηλό της 8/6 επιμέναμε να κοιτάμε το δάσος και όχι το δέντρο. Έτσι φτάσαμε μέχρι σήμερα. Πιστεύουμε ότι ήμαστε μέσα στο παιγνίδι καθόσον έκτοτε δεν έχουμε δει κάτι συνταρακτικά πτωτικό ενώ σήμερα ο FTSE γράφει τιμές που έγραφε και στις 1/6/2010.

Το δάσος μιλάει ότι η ανοδική προσπάθεια θα έχει συνέχεια. Το δέντρο έχει καταστρώσει πολλά σχέδια προκειμένου ότι και να τύχει να παραμείνει ζωντανό και όρθιο. Με τη λέξη «ότι» να της αποδίδουμε τη σημασία που μπορεί κάποιος να αποδώσει όταν μιλάει για αγορές, όπου τα πάντα είναι ρευστά και οι εκπλήξεις είναι το σύνηθες και όχι η εξαίρεση. Όμως η κεντρική ιδέα είναι, όσα υποστηρίζουμε τόσο καιρό τώρα, και όπως έχουμε πει δεν θα την εγκαταλείψουμε εύκολα.

Ανεξάρτητα του τι έχουμε πει εμείς, παρουσιάζουμε (διαγραμματικά) τη θεώρηση ενός καλού φίλου ο οποίος πέρα από τη δικό μας τρόπο που κοιτάμε τις αγορές, έχει αναπτύξει μια εντελώς διαφορετική, που έχει σχέση με τα fractals. Μέσα από εκεί καθορίζει σημεία εισόδου και εξόδου σε μία αξία. Συνοδευμένη βέβαια  η θεώρηση αυτή μέσα από μια ολόκληρη θεωρεία για money management και risk management. Έτσι όπως κινήθηκε ο FTSE, το σύστημα αυτό έχει δώσει ένα σπάνιο σήμα εισόδου στις 30/6 και λέμε σπάνιο γιατί το σήμα αυτό έχει δοθεί σχεδόν στα απόλυτα χαμηλά. Διαβάστε και τα σχόλια πάνω στο διάγραμμα.

ftse-090710-1a

Πώς λοιπόν μπορούμε να τα παραβλέψουμε όλα αυτά;

Τις δυσκολίες τις γνωρίζουμε. Μια από αυτές παρουσιάζουμε στο παρακάτω γράφημα.

ftse-090710-2

Για αυτό ακριβώς κοιτάξαμε και παραπέρα για να δούμε αν υπάρχουν λύσεις. Και βρήκαμε, για αυτό είπαμε νωρίτερα πως το δέντρο έχει καταστρώσει πολλά σχέδια προκειμένου να μπορέσει να μείνει όρθιο. Δεν θα μπερδέψουμε με τέτοιες λύσεις και θα μιλήσουμε για αυτές αν παρουσιαστεί ανάγκη.

Το 731-733 παρουσιάζεται να είναι ισχυρός αντίπαλος. Το είχαμε δείξει σε άλλο intraday γράφημα και το δείχνουμε και σήμερα σε άλλο. Παρόλα αυτά η περπατησιά του δείκτη είναι καλή και οι κινήσεις προσεκτικές και θα λέγαμε σωστές μιας και μέχρι τώρα κάνει ότι του λέμε. Ξανάγραψε τις τιμές στο καφέ πλαίσιο, παίζει πάνω – κάτω από το apex 724 της πτωτικής σφήνας στο γράφημα που είναι και εκείνο το σημαντικό χαμηλό που λέγαμε ότι το είχε κόψει πτωτικά μόνο μια φορά. Σε πρώτη φάση κάθε ενδεχόμενη διόρθωση δεν θα θέλαμε να μας πάει κάτω από τα ερωτηματικά. Αν και για αυτό υπάρχουν λύσεις. Βέβαια κάθε σκέψη ανοδική δεν μπορεί να υποστηριχτεί με τιμές κάτω από το 663,28.

ftse-intra-090710-1

Πέρασμα της τιμής πάνω από το 733 έστω και με μονή προσπάθεια θα είναι σήμα για δεύτερο long στις θέσεις μας. Σε περίπτωση που έχουμε δύο συμβόλαια, σκεφτόμαστε να κλείσουμε το ένα στη περιοχή 790-795.

Και ακόμα ένα ωριαίο όπου δίνουμε προσοχή στη συμπεριφορά του rsi (καλό το retest στο 51) και στη τιμή σε σχέση με το κινητό μας.

ftse-intra-090710-2

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.