Sunday
29/08/2010
22:39 GMT+2
FTSE Εβδομαδιαία σχόλια FTSE
0

Άνοιξε – κλείσε συμβόλαια ήμαστε εδώ και 2-3 ημέρες. Ελπίζουμε να είδατε το εμβόλιμο σχόλιο το πρωί της Παρασκευής. Τι να κάνουμε; Λέμε μήπως και βγάλουμε κανά «σπασμένο» από τις προηγούμενες απώλειες. Και αφού βλέπουμε μέσα στη συνεδρίαση πράγματα που δεν μας αρέσουν, δεν διστάζουμε να κλείσουμε.
Έτσι, ότι αγοράσαμε στο άνοιγμα της Παρασκευής, το δώσαμε λίγο αργότερα. Το αρχείο πράξεων είναι ενημερωμένο στο ανάλογο Link.

Πάμε να δούμε τι έχουμε. Λες και ξέρουμε δηλαδή εμείς να το πούμε και σε σας. Η αλήθεια είναι ότι δεν βγάζουμε άκρη. Η μεγάλη τάση είναι ακόμα πτωτική. Βραχυπρόθεσμα ήμαστε σε υπερπώληση. Η πτώση από τις 885 μονάδες συνεχίζει να μας φαίνεται κουφή. Κατά τη πτώση έχουν σπάσει επίπεδα στα οποία ο FTSE δεν έχει κάνει re-test. Τα πιο κοντινά από αυτά είναι στις 795-800 μονάδες. Αλλά και μέχρι εκεί να πάει – ας πούμε σαν αντίδραση – υπάρχουν και ψηλότερες τιμές που ζητάνε και αυτές τον Γερμανό τους. Πιο κάτω από εδώ, και ειδικά κάτω από το χαμηλό της Τετάρτης, δεν υπάρχει ουσιαστικά καμία στήριξη και κίνηση κάτω από την Τετάρτη θα μας στείλει πολύ χαμηλότερα. Όμως κάτω από το χαμηλό της Τετάρτης δεν υπάρχουν υποχρεώσεις όπως σε επίπεδα πάνω από εδώ, παρά μόνο ένα ανοδικό gap που δεν θεωρείται όμως άμεση (τουλάχιστον) υποχρέωση. Έτσι μια κίνηση κάτω από την Τετάρτη δεν κρίνεται απαραίτητη.

ftse-270810-3

Μέσα από αυτό το σκεπτικό, το τοπίο φαίνεται θολό, και όλα τα ενδεχόμενα μένουν ανοιχτά. Τι από όλα θα γίνει δεν έχουμε ιδέα.

Και αφού φτάσαμε ως εδώ, μπα λέμε, θα σκάσουμε, κάτι πρέπει να βρούμε. Τουλάχιστον να προσπαθήσουμε να έχουμε ένα οδηγό για τις επόμενες ημέρες.

Το πρώτο που βρήκαμε είναι το διάγραμμα πιο κάτω. Σε αυτό το διάγραμμα ο FTSE παίζει με τη φωτιά σε θέματα πτώσης. Παραπάνω λόγια εδώ, είναι νομίζουμε περιττά.

ftse-270810-1

Στο επόμενο διάγραμμα (zoom-in του προηγούμενου συν μία γραμμή ακόμα) θα μπορούσαμε να υιοθετήσουμε ότι ο FTSE κινείται εντός πλαγιοκαθοδικού καναλιού. Για να αποφύγει τα χειρότερα θα πρέπει να βγει πάνω από το 783 (και μετά βλέπουμε) που για την αυριανή ημέρα είναι η τομή με τη πάνω γραμμή του καναλιού.

ftse-270810-2

Θυμόμαστε ότι ζητάμε διακαώς κάποια re-test στο 780 (tweezers bottom το είχαμε ονομάσει) και σε κάποια γραμμή λαιμού πορτοκαλί χρώμα, που για αύριο μας πέφτει κάπου κοντά στο 790.

Έχει γούστο τέτοια re-test να έχουν γίνει με συνοπτικές διαδικασίες του δευτερόλεπτου εντός των συνεδριάσεων, του στυλ ακουμπάμε και φεύγουμε. Γιατί θα θυμάστε ότι και παλιότερα ζητούσαμε άλλα re-test και τη περασμένη Κυριακή βγήκαμε και ρωτάγαμε δείχνοντας με τοξάκι, εδώ είναι το re-test; Αναφερόμενοι τότε στη περιοχή του 852.

Πάντως αν δεν έχει πάλι τέτοιο γούστο (πράγμα που μπορεί να ισχύει βλέποντας το παρακάτω intraday διάγραμμα), τότε λόγω της μεγάλης ανοδικής κίνησης της Αμερικής την Παρασκευή (που συνήθως αλλά όχι πάντα επικαλούμαστε), θα μπορούσαμε να δούμε νέα ανοδική προσπάθεια προς τη περιοχή 783 (+/-).

ftse-intra-270810-1

Αυτό το intraday διάγραμμα είναι το ίδιο που παρουσιάσαμε στο σχόλιο της Πέμπτης. Να πούμε εδώ ότι όταν βάλαμε stop την Παρασκευή στο εμβόλιμο σχόλιο, αυτό που φοβηθήκαμε (και φοβόμαστε ακόμα) ήταν μια επιστροφή στην έλλειψη, εκεί στη περιοχή του 742 περίπου. Πράγματι μας πήρε το stop και συνέχισε πτωτικά. Μας κάνει όμως μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι βρήκε να σταματήσει ακριβώς στη γραμμή που είχαμε τραβηγμένη από την Πέμπτη πάνω από την οποία είχαμε βάλει το πράσινο τοξάκι. Τυχαίο; Δεν νομίζουμε, αλλά θα δούμε. Εμείς έχουμε ξαναπεί ότι από κύματα δεν ξέρουμε αλλά έχουμε κάνει μια προσπάθεια πάνω στο διάγραμμα. Παίρνοντας σαν βάση το χαμηλό στο 735 που το είχαμε θεωρήσει σαν σημαντικό για να σταματήσει εκεί (ακριβώς όπως λέγαμε) την πτώση ο FTSE, τότε πολλά είναι αυτά, όπως φαίνεται στο διάγραμμα, που μας λένε ότι τιμές κάπου στο σημειούμενο Υ είναι εφικτές.

Εκεί (εφόσον πάμε) θα το ξαναδούμε. Αλλά πάντως από τώρα λέμε ότι είτε πάμε στο Υ και γυρίσουμε πτωτικά είτε πάμε κάτω από αύριο, σε περίπτωση που βγούμε κάτω από το χαμηλό της Τετάρτης, τότε έχουμε στο τσεπάκι μας το 680. Και επίσης κάτι ακόμα. Αυτό το ολόμαυρο (marobuzu) κερί της Τετάρτης και μετά καπάκι άνοδος δεν μας κάθεται καλά. Αν έχει δει κάποιος να ξεκινά μεγάλη άνοδος από τέτοιο κερί να μας το δώσει ως σχόλιο στο http://www.market-talk.net/ όπου και θα δημοσιευτεί επίσης το παρόν.

ftse-270810-4
Ανάλογες θα είναι και οι κινήσεις μας επί συμβολαίων. Τα νούμερα βέβαια πάντα τα λέμε σε μονάδες FTSE. Δηλαδή, αν η μέρα ξεκινήσει καλά, εννοούμε θετικά, θα βγάλουμε ένα long. Νούμερο δεν λέμε. Λέμε να ξεκινήσει λογικά θετικά. Μη πάει με το καλημέρα +1,5% ή +2% και πάμε εμείς εκεί να ανοίξουμε long. ok ;. Αρχικά θα βάλουμε stop στο χαμηλό της Παρασκευής. Στη πορεία και ανάλογα τι θα βλέπουμε μπορεί να το σηκώσουμε στο 760 περίπου. Θα προσπαθήσουμε να βάλουμε και σχόλια εντός της συνεδρίασης.

Κάτω από το χαμηλό της Τετάρτης έστω και ένα τικ έχουμε πρόθεση να βγάλουμε δύο short, ίσως και παραπάνω.

Καλή εβδομάδα.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.