Friday
20/08/2010
08:45 GMT+2
FTSE Ημερήσια Σχόλια FTSE
0

Μήπως το καλοκαίρι πρέπει να ξαναρχίσει από την αρχή; Έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα θα μπορούσαμε να δώσουμε και μια τέτοια ερμηνεία.

Ο FTSE παρατηρούμε έναν πιθανό H&S εν εξελίξει άρτια φτιαγμένο. Μάλλον δεν είμαστε οι μόνοι που έχουμε αρχίσει να το παρατηρούμε. Στόχος του σχηματισμού είναι οι 665 μονάδες. Δηλαδή τα χαμηλά της 1ης Ιουλίου.

ftse-intra-190810-1

Στη πορεία όμως έχουν δημιουργηθεί πολλές στηρίξεις – νομίζουμε αξιόλογες – οι οποίες εκτείνονται από το 763 έως το 780. Και δεν είναι μόνο αυτές. Στο 800 υπάρχει άλλη, όπως επίσης και από το 790 μέχρι το 800.

ftse-intra-190810-2

Είναι πιθανό μέσα στην ημέρα να δούμε μια μικρή αντίδραση από τη περιοχή των 800 ίσως και από λίγο χαμηλότερα. Δεν μας επιτρέπεται όμως να σκεφτόμαστε για κάτι καλύτερο για την ώρα καθώς διάφορα στοιχεία όπως η μεγάλη αδυναμία του RSI να μη μπορεί να σταθεί πάνω από το 50-51 σε διάφορα time frame και η συμπεριφορά των ξένων αγορών συνηγορούν σε αυτή την εκτίμηση.

Παρόλο την εκτίμηση μας να ζητάμε να δούμε ψηλότερες τιμές – κυρίως για λόγους άκομψης πτώσης της αγοράς μέσα στο κατακαλόκαιρο με απίστευτα μικρούς όγκους και χωρίς να δούμε κάποιο ισχυρότατο σχηματισμό αντιστροφής στα υψηλά, δεν μπορούμε να μη λάβουμε υπόψη τα υπόλοιπα στοιχεία αδυναμίας καθώς και τον διαφαινόμενο H&S. Και να είχαμε και λίγα συμβόλαια πάει στη ευχή. Τουλάχιστον να είχαμε κλείσει τα δύο στο 830 με ένα πολύ καλό κέρδος. Θα σκεφτόμασταν διαφορετικά. Θα είχαμε μεγαλύτερη άνεση. Τώρα με τέσσερα στο χέρι αν ο H&S σπάσει για το στόχο πάμε χαμένοι.

Το μόνο που θέλουμε να κάνουμε σήμερα είναι να κλείσουμε δύο συμβόλαια σε κάποια αντίδραση πάνω από το 803 που είχαμε κλείσιμο μέχρι και τη περιοχή 808-810. Ενώ αν δεν τα καταφέρουμε το stop loss παραμένει για όλη τη θέση στο 780 αν διασπαστεί με διπλή προσπάθεια.
Μεγάλη πιθανότητα υπάρχει σήμερα να έχουμε και intraday σχόλια που θα βγάλουμε στο site για online ενημέρωση. Αν κλείσουμε τα δύο που ζητάμε θα ενημερώσουμε. Για αυτό ας κάνουμε υπομονή και μη βιαστούμε για τα δύο. Εναλλακτικά, το κανάλι που ξερουμε, του οποίου η κάτω πλευρά περνάει από το 780 μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε σαν stop loss για τα δύο εφόσον έχουμε διπλή διάσπαση εκεί ή διάσπαση και επαναφορά για test.

Καλή μας επιτυχία.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.