Friday
03/09/2010
03:11 GMT+2
Εβδομαδιαία σχόλια
0

Στο intraday γράφημα της πιο κάτω εικόνας, και τι δεν έχουμε δει !!

ftse-intra-020910-2

Μετά την ολιγοήμερη διακοπή ανάρτησης σχολίων μέσα στον Ιούλιο επιστρέψαμε όταν ο FTSE μαγείρευε το ψηλό του στο 885.

Από τότε μέχρι σήμερα οι τακτικοί αναγνώστες έχουν καταλάβει τι μας απασχολεί. Παρόλα αυτά θα επαναλάβουμε περιληπτικά και συμπυκνωμένα.
Η πτώση από το 885 μας έχει φανεί «κουφή».
Μάλιστα κατά τέτοιο τρόπο που έχουμε εκφράσει την ερώτηση : αν το καλοκαίρι πρέπει να ξαναρχίσει από την αρχή.
Και το καλοκαιράκι για τον Έλληνα είναι από 15 Ιουλίου μέχρι 24 Αυγούστου. Βέβαια ακούμε από μέσα κάποιον να φωνάζει μέχρι 20 Αυγ.
Όχι, εμείς γουστάρουμε μέχρι 24, έτσι μας αρέσει.
Στη πορεία και πολύ έγκαιρα εντοπίσαμε την πορτοκαλί γραμμή λαιμού από H&S formation.
Στόχος του σχηματισμού; 665 μονάδες. Δεν τον δίνει.
Μέσα στο σχηματισμό έχουμε μεγαλύτερη πτωτική ορμή παρά στην έξοδο. Δηλαδή τώρα τι μας λέει ο σχηματισμός; Νάμαι, με βλέπετε; Σας περιμένω να σορτάρετε να κερδίσετε;
Θα πει κάποιος, θέλουμε re-test. Το έχουμε σήμερα (αν και ακόμα όχι καλά). Αλλά νομίζουμε άργησε.
Έχουμε λοιπόν μέχρι εδώ δύο πράγματα που μας βάζουν σε υποψίες.

Από την άλλη, σήμερα έχουμε το re-test. Έστω και έτσι δεν μπορούμε να μη το λάβουμε υπόψη. Ήμαστε δίπλα στη παράλληλη των χαμηλών, τραβηγμένη από το υψηλό των 885. Όλα αυτά συμπίπτουν με το 792 που έχουμε στόχο από χθες. Η πρόκληση να κλείσουμε τη θέση μας είναι μεγάλη. Έτσι και έγινε. Το γράψαμε το μεσημέρι στο εμβόλιμο σχόλιο που βάλαμε.

Στα μετόπισθεν δεν μπορούμε να παραβλέψουμε κάποια «στραβά» όπως κάποιες ανοδικές σφηνούλες που έχουν καταγραφεί. Κάπως αρνητικά στοιχεία αλλά intraday είναι αυτό και εκεί έχουν κάνει την εμφάνιση τους. (intraday= πιθανώς και όχι σίγουρα να μην έχουν και τόσο μεγάλη σημασία).
Μεγαλύτερο όμως ρόλο θα παίξει η συμπεριφορά στη γραμμή λαιμού που φαίνεται και από το intra και από το daily διάγραμμα.

ftse-intra-020910-4

Πάνω από τη γραμμή λαιμού, καμία short θέση δεν πρέπει να είναι ανοιχτή. Αν πράγματι ο FTSE καταφέρει και περάσει, θα δούμε το 824 πριν καν προλάβουμε να πούμε κίμινο, με ενδιάμεσες πιθανές στάσεις στα 803 και 810.

Όλα αυτά θα προκύψουν (αν προκύψουν) από αυτά που είδαμε να εξελίσσονται στα χαμηλά των 740 μονάδων (πέριξ), αλλά και λόγω της επανεισόδου στη γραμμή λαιμού.

Από εκεί και πέρα ίδωμεν. Επειδή όμως δεν ξέρουμε πόσο μακριά ή πόσο κοντά μπορεί να ήμαστε σε τέτοιες εξελίξεις, να πούμε από τώρα ότι αν κατόπιν δούμε τις τιμές να περνάνε ανοδικά και το 830, τότε τις περαιτέρω εξελίξεις θα τις έχει αναλάβει αποκλειστικά και μόνο η γραμμή λαιμού, με πολύ υψηλούς στόχους, τόσο, που τα ερωτήματα μας για την κουφή πτώση όχι μόνο θα απαντηθούν αλλά θα περισσεύουν.

Τώρα, αν η παρούσα αντίδραση (όπως την έχουμε ονομάσει για την ώρα) έχει σκοπό μόνο το re-test πρέπει να είναι ακριβής. Ούτε πόντο πάνω από τη γραμμή λαιμού.

Άρα, εύκολα πράγματα.
Βγάζουμε εδώ short με stop loss τη γραμμή λαιμού.
ή
περιμένουμε και μόνο πάνω από τη γραμμή λαιμού βγάζουμε long και δεν επιτρέπουμε σε καμία περίπτωση να περάσουμε πάλι από κάτω και ειδικά κάτω από το 789.

Θα επιλέξουμε το δεύτερο με δύο συμβόλαια.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.