Thursday
16/09/2010
08:44 GMT+2
FTSE Ημερήσια Σχόλια FTSE
0

Και την ώρα που η υπομονή εξαντλείται πάρε ένα Hammer.
Μάλιστα.
Όχι ότι μας ήρθε και παράξενο το κερί. Σε πολύ προσωπικό επίπεδο δεν το συζητάμε, αλλά και από τις αναφορές μας στο site δεν πρέπει να ήρθε παράξενο ούτε στο αναγνωστικό κοινό.

Εδώ, όπως έχουμε πει, η προσπάθεια έγκειται στην εύρεση απόλυτα συγκεκριμένων τιμών από την προηγούμενη ημέρα για λήψη θέσεων, πράγμα δύσκολο.

Ο δισταγμός μας για λήψη short θέσεων είναι φανερός εδώ και καιρό. Το αποτέλεσμα βέβαια είναι να έχουμε χάσει μεγάλο μέρος της πτωτικής κίνησης. Όμως κάθε μέρα που διστάζαμε, περιμέναμε κάτι ανάλογο με το σημερινό. Θυμίζουμε για παράδειγμα, μόλις στο σχόλιο της Δευτέρας γράφαμε. «Στο πρώτο μας διάγραμμα κοιτάξτε από πόσες πτωτικές trend lines έχει περάσει ο FTSE ανοδικά και τσούπ.. !! πάλι μέσα πτωτικά.»

Μέσα από τέτοιες καταστάσεις μπορείς ανά πάσα στιγμή να βγεις εκτεθειμένος. Σήμερα αποφασίσαμε για short. Το βγάλαμε στο 753 και στο τέλος της ημέρας χάνουμε. Λίγα μεν αλλά χάνουμε. Αυτό θέλαμε να αποφύγουμε.

Η θέση που έχουμε είναι μόνο μία. Και το άμεσο σκεπτικό είναι να μείνουμε με αυτό μέχρι νεωτέρας ή να κόψουμε τη θέση γρήγορα αν δούμε κάτι στραβό;

Το σημερινό κερί είναι Hammer. Καλό κερί και πιθανό για τοπικό τουλάχιστον πυθμένα. Αν η αυριανή συνεδρίαση ανοίξει θετικά, αυξάνονται πολύ οι πιθανότητες να δούμε συνέχιση της προσπάθειας που ξεκίνησε σήμερα.

Σε μια τέτοια περίπτωση, αν κόψουμε τη θέση οι απώλειες θα είναι μικρές. Αν χρειαστεί να την ξαναβγάλουμε, αυτή θα πρέπει να βγει με νέο χαμηλό από το 743. Θα χάσουμε δηλαδή 10 τικ από την τιμή κτήσης. Δεν είναι το ποσόν μεγάλο από την άποψη ότι εάν παραβιαστεί το σημερινό χαμηλό το δυνητικό κέρδος είναι μεγαλύτερο.

Ασφαλώς αν χρειαστεί να γίνει κάτι τέτοιο (επανάκτηση θέσης), αυτό θα γίνει μόνο στη περίπτωση που θα έχει προηγηθεί μια καλή ανοδική αντίδραση και σε καμία περίπτωση αν δούμε και πάλι πτώση κάτω από το 743 από τα επίπεδα των 753 ή και λίγο υψηλότερα.

Ένας ακόμα λόγος που θα μπορούσε να υποστηρίξει κλείσιμο θέσης με αυριανό θετικό ξεκίνημα είναι ότι από την επισκόπηση συγκεκριμένων γραφημάτων το σημερινό hammer είναι αδικαιολόγητο στη θέση που σημειώθηκε, μια και η προετοιμασία για πτωτική κίνηση μπορεί να θεωρηθεί ικανοποιητική σε επίπεδα πάνω από το χθεσινό χαμηλό. Προς τι λοιπόν η ανοδική επιστροφή στο τέλος της συνεδρίασης; Μελανό σημείο ίσως να είναι ότι η επιστροφή έγινε ακριβώς στο τέλος. Όμως από την άλλη δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι ανοδική προσπάθεια έγινε και στο μέσον της συνεδρίασης και στο κάτω – κάτω πως αλλιώς θα βλέπαμε το hammer;

Ότι τα πράγματα θα πάνε ακόμα καλύτερα, εκτός από μια περιορισμένης τάξεως αντίδραση, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τίποτα που να μας το λέει καθαρά. Υπάρχουν υπόνοιες για κάτι καλύτερο, βεβαίως, και τις έχουμε περιγράψει. Όμως το τοπίο τώρα είναι bearish και ένας κούκος σαν τον σημερινό δεν φέρνει την άνοιξη. Θα πρέπει να δούμε πολλά περισσότερα. Για να ξεκινήσουμε να τα βλέπουμε, το σημείο κρίνεται καλό υπό προϋποθέσεις. Απλά καλό και όχι άριστο.

Επειδή κάπου πρέπει να καταλήξουμε θα ζητήσουμε αύριο κλείσιμο θέσης μόνο στη περίπτωση που ξεπεραστεί με διπλή προσπάθεια το 752 που είναι το ενδιάμεσο υψηλό της συνεδρίασης . Πρώτη φορά θεωρείται η σημερινή στο τέλος της συνεδρίασης.

Μάλιστα σε αυτή τη περίπτωση θα κάνουμε stop & reverse με ένα μόνο συμβόλαιο με στόχο το 765-766. Stop για το long, θα έχουμε το 743. Αν κάτι άλλο απαιτηθεί θα το δούμε και εντός της συνεδρίασης με επιπλέον σχόλιο.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.