Tuesday
07/09/2010
23:23 GMT+2
FTSE Ημερήσια Σχόλια FTSE
0

Χθες δεν βάλαμε σχόλιο. Έτσι και αλλιώς είχαμε κλείσει θέσεις και είχαμε μείνει με τις δύο τελευταίες παραγράφους του Σ/Κ. Έτσι αποφασίσαμε να το παίξουμε τρελίτσα και να μην ασχοληθούμε. Βέβαια ίσως να μην πράξαμε και ότι καλύτερο.

Την ώρα που περιμέναμε ότι ο FTSE δεν θα συνέχιζε άμεσα ανοδικά, χθες είδαμε στο daily ένα κερί λευκό μεν, αλλά το open και το close να είναι πολύ κοντά, όχι και τόσο ευκαταφρόνητες άνω και κάτω σκιές, με την κάτω να είναι μεγαλύτερη. Όχι και τόσο καλό κερί και έπρεπε να προσεχθεί. Δεν λέμε τι συμπεράσματα θα μπορούσαμε να βγάλουμε αν το προσέχαμε και τελειώνουμε το κομμάτι αυτό εδώ.

Σήμερα βέβαια η ημέρα μας εξέπληξε. Μια διόρθωση την είχαμε κατά νου αλλά απώλειες για τον δείκτη μας 3,75% δεν περιμέναμε. Μέχρι που ζητήσαμε κάτι κουβάδες νερό να μας ρίξουν για να καταλάβουμε ότι αυτό που βλέπαμε είναι αλήθεια. Τελικά κατά το απόγευμα ξεφουρνίστηκε το νέο για το οποίο η ΕΤΕ έγραψε -7% και παρέσυρε και άλλους συναδέλφους στο κατήφορο. ΑΜΚ και κανείς δεν θέλει να δώσει ούτε cents από ότι φαίνεται.

Η πτώση σήμερα έμοιαζε κάπως με εκείνες των αρχών του Αυγούστου που έφεραν το δείκτη στο 735 πριν λίγες μέρες. Λέμε να μη σταθούμε τόσο πολύ σε αυτό αν και καλά είναι να μη το ξεχάσουμε και τελείως. Κουφές πτώσεις και κουφές άνοδοι. Ας είναι. Όμως ίσως να έχει περισσότερο αξία το μεγάλο volatility που παρατηρούμε από τις 8 Ιουνίου και μετά.

Κάποια συγκεκριμένη κίνηση (για αύριο) δεν είναι δυνατόν να προβλεφθεί με μεγάλη δόση ασφαλείας, καθόσον τα σενάρια είναι πολλά. Θα προσπαθήσουμε όμως.

Φαίνεται ότι από το 830 έχει ξεκινήσει μια νέα κίνηση για το λόγο ότι η σημερινή πτώση είναι μεγάλη και συνοδεύτηκε με πτωτικό χάσμα στο intraday chart. Ανοδικά τα πιο δύσκολα σημεία προκειμένου να ξεπεραστούν είναι το 804 και το 808. Πτωτικά υπάρχει στήριξη στο 785-788-789. Επίσης έχουμε και μια κατερχόμενη γραμμή τάσης από το 830. Αυτά τα στοιχεία νομίζουμε πως θα μας βοηθήσουν στις κινήσεις μας.

Σαν πρώτο στο μυαλό μας, μια και μιλάμε για πτωτική κίνηση από το 830, θα πρέπει να έχουμε την πτωτική συνέχεια. Ίσως ενδιάμεσα να δούμε και κάποια αντίδραση. Όπου την δούμε θα βγούμε short με δύο συμβόλαια και από πάνω θα προσέχουμε τα σημεία που είπαμε. Κάτω από το 788, ο δείκτης θα θελήσει να δει την περιοχή του 773 γιατί εκεί είχαμε το πάνω μέρος της επταήμερης (23 έως 31/8) συσσώρευσης. Και σε αυτό το νούμερο (773) είναι καλά να δούμε μια επαναφορά.

Ακόμα σαν πιο κύρια κίνηση θα έχουμε κατά νου, πτώση max μέχρι 785, ανοδική επαναφορά και κάπου κοντά στις αντιστάσεις να βγούμε short με δύο συμβόλαια με σκοπό να πάμε μέχρι το 773 να το τεστάρουμε.

Θα προσπαθήσουμε να βάλουμε και κάποιο σχόλιο μέσα στη συνεδρίαση αύριο.

Θεωρούμε επίσης ότι μια καλή στρατηγική για όσους θέλουν να έχουν λιγότερο άγχος, είναι να περιμένουν μέχρι το volatility που βλέπουμε να μειωθεί. Θεωρούμε ότι αυτά τα χτυπήματα, όπως τα λέμε εμείς, κάποτε θα κοπάσουν και εκεί το πιθανότερο είναι να έχει δημιουργηθεί κάποιος σχηματισμός επί του οποίου στηριζόμενοι θα μπορέσουμε να πάρουμε θέσεις πολλές και χωρίς ιδιαίτερο άγχος.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.