Monday
29/11/2010
11:05 GMT+2
FTSE Εβδομαδιαία σχόλια FTSE
0

Την Πέμπτη δεν βάλαμε σχόλιο λόγω χρόνου. Όμως ανεβάσαμε σε σχετικό forum (deiktes.net) κάποιες σκέψεις. Για να υπάρχει συνέχεια θα το παραθέσουμε εδώ και θα συνεχίσουμε.

======================================================

Παρά την καταγραφή όλο και χαμηλότερων τιμών, έχω ξαναμιλήσει για την διαφαινόμενη αδυναμία και τις αμφισβητήσιμες πραγματικές πτωτικές προθέσεις του δείκτη.
Βέβαια η πραγματικότητα, αυτό που βλέπουμε, είναι η πτώση. Δεν μπορούμε όμως να μην λαμβάνουμε υπόψη και τα όσα άλλα βλέπουμε, με αποτέλεσμα το κυρίαρχο να μην είναι μόνο η πτώση αλλά και το ότι ο FTSE παίζει κυριολεκτικά με τα νεύρα μας.
Το κάνει για να «κάψει» χρήμα, την ώρα που μια ισχυρότατη αντίδραση (τουλάχιστον) είναι προ των πυλών ή γιατί πράγματι έχει πολύ μεγαλύτερες πτωτικές διαθέσεις;

Και τα δύο είναι μέσα στο πρόγραμμα κοιτάζοντας από διάφορες σκοπιές τα πράγματα και το θέμα είναι τι θα υπερισχύσει για την ώρα.

Μετά και τη σημερινή συνεδρίαση θα κάνω κάποιες παρατηρήσεις από τις οποίες πηγάζουν και κάποια συμπεράσματα / ενέργειες.

Το (πρώτο) intraday διάγραμμα λύθηκε σε πρώτη φάση πτωτικά.

Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να φύγει κάτω με δύναμη. Αντί αυτού είδαμε σφήνα.

Μια πρώτη αδυναμία μετράμε λοιπόν εδώ. Γυρίζει ανοδικά, υποτίθεται για retest (προσέξτε το retest στο 683, στο δεξί πτωτικό τρίγωνο τι ωραίο που ήταν). Αντί για retest εισχωρεί εντός της σφήνας από την οποία νωρίτερα είχε διαφύγει. Εδώ καταγράφουμε ακόμα μια αδυναμία, άρα δυο οι αδυναμίες μέχρι τώρα. Κανονικά  η εισχώρηση και η μετέπειτα παραβίαση του apex του κίτρινου τριγωνικού σχηματισμού είναι σήμα κατατεθέν για κλείσιμο short θέσεων. Πράγματι συνεχίζει ανοδικά αλλά όχι για πολύ. Τρώει σχεδόν μια μέρα στην ανάλωση πτωτικού τριγώνου, το οποίο λύνεται τελικά πτωτικά. Στόχος αυτού του τριγώνου είναι η αχνή γαλάζια γραμμή στο 676. Το 676 ήταν και μια μικρή υποχρέωση της μικρής σφήνας (χεράκι) κάτω από τη μεγάλη. Όχι όμως υποχρέωση εντελώς απαραίτητη. Στο 676 ο δείκτης αποφασίζει να σταματήσει κάνοντας βάση σε δυο δεκάλεπτα.

Για την ώρα κρατάμε δυο πτωτικές αδυναμίες μόνο μέσα στις τελευταίες δυο ημέρες. Το ότι βρισκόμαστε και πάλι κάτω από τη μεγάλη σφήνα δεν το μετρούμε σαν αδυναμία. Έτσι και αλλιώς αν κάτσουμε να μετρήσουμε το πόσες φορές ο δείκτης δεν μπόρεσε να ανέβει, θα βαρεθούμε να μετράμε.

Λέγοντας αυτά, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι ο FTSE έχει πλέον εξαντλήσει με τον τρόπο του και τη κίνησης του στα παρόντα επίπεδα όλες μα όλες τις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις και έχει δημιουργήσει άριστες προϋποθέσεις προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα μια άνοδο την οποία και θα δούμε αργότερα πως θα την χαρακτηρίσουμε. Κάτω από το σημερινό χαμηλό και βέβαια κάτω από το χθεσινό δεν μπορώ να βρω κάτι που να μπορέσει να συγκρατήσει το δείκτη προς πολύ χαμηλότερες αποτιμήσεις ενώ τα προηγούμενα χαμηλά του καλοκαιριού μάλλον θα είναι ψυχολογικές στηρίξεις χωρίς ουσία.

==============================================================

Την πορεία που είχαμε στη συνέχεια την βλέπουμε στο επόμενο γράφημα και βέβαια όσο αφορά τις θέσεις είναι ένα χάλι, αφού πάμε από το ένα stop στο άλλο. Τα ανοίγματα και κλεισίματα των θέσεων ενημερώνονται στο αρχείο excel που διατηρούμε και μόλις λυθούν θα τεχνικά προβλήματα θα μπορείτε να το δείτε και πάλι.

Η πρόθεση μας από σήμερα και έως ότου να ενημερώσουμε διαφορετικά είναι μία Long θέση στο άνοιγμα και ακόμα δύο σταδιακά αν δούμε υποχώρηση προς το χαμηλό της Παρασκευής και διακράτηση μέχρι νεωτέρας.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.