Tuesday
14/12/2010
02:16 GMT+2
FTSE Ημερήσια Σχόλια FTSE
0

Η 13η Δεκεμβρίου μας βρίσκει με ένα long. Οι λόγοι του Long είναι γνωστοί και ξεκινούν από παλιά σχόλια, σχεδόν από τις αρχές Αυγούστου.

Αυτό ήταν λάθος μας και αποδεικνύεται από την πτωτική πορεία του FTSE από τότε μέχρι τις μέρες μας.

Τα Χριστούγεννα είναι κοντά και το ΧΑΑ φημίζεται τέτοιες περιόδους για το σπάσιμο νεύρων στους συμμετέχοντες εκ του συνάδειν.  Αν και οι φετινές γιορτές έχουν τις περισσότερες εργάσιμες από προηγούμενες χρονιές (δουλέψουμε γαρ σκληρά λόγω τρόϊκας), εμείς δεν έχουμε πρόθεση να εμπλακούμε σε στενή παρακολούθηση πλην της περίπτωσης να δούμε κάτι ενδιαφέρον οπότε και θα υπάρξει ανάλογο σχόλιο.

Έτσι σήμερα είναι ευκαιρία να κάνουμε μια ιστορική αναδρομή και να δούμε τα πράγματα από λίγο μακρύτερα και πιο ψυχρά.

Όσα θα πούμε βασίζονται στο ένα και μοναδικό γράφημα που σήμερα υπάρχει στο σχόλιο. Με πλάνο, άλλες φορές πιο μακρινό και άλλες κοντύτερο.

Υπάρχουν κάποιες συμμετρίες (πλαίσια) που σοκάρουν με τις συμμετρίες ένθεν και ένθεν από στάσεις της αγοράς (ελλείψεις). Δεν χρειάζεται να κάνουμε εδώ περιγραφή καθόσον η εικόνα μιλάει από μόνη της.

Πάμε να δούμε την ίδια εικόνα σε πιο κοντινό πλάνο. Αν το φαινόμενο συνεχίσει να επαναλαμβάνεται τότε δεν έχουμε, παρά να δούμε τις 412 μονάδες στο ταμπλό.

Το ενδεχόμενο ενισχύεται αν λάβουμε υπόψη ότι οι πολλές γαλάζιες οριζόντιες γραμμούλες που φαίνονται κάτω από το σημερινό χαμηλό (έχουμε ξαναμιλήσει για αυτές) είναι διάφοροι στόχοι από επί μέρους μικρούς σχηματισμούς κατά την πτώση.

Η πτώση που σταμάτησε στα τέλη Μαΐου –  αρχές Ιουνίου σταμάτησε σε συμμετρία (δεν την είχαμε δει τότε). Η πτώση αυτή έφερε το δείκτη πολύ μακριά από τον κινητό και ήταν αναμενόμενο πως κάπου εκεί η πτώση θα σταματούσε δίνοντας τη θέση της σε αντίδραση που θα προσπαθούσε να «πιάσει» από κοντά και πάλι τον κινητό. Η σπάνια περίπτωση εκεί, θα ήταν να τον περάσει ανοδικά (πτωτικός κινητός σπάνια προσπερνάτε ανοδικά). Ο FTSE έκανε το συνηθέστερο. Συνέχισε πτωτικά.

Έκτοτε κινείται εντός καθοδικού καναλιού από το οποίο μπορούμε να έχουμε διαφυγή είτε ανοδικά είτε πτωτικά με ίσες σχεδόν πιθανότητες και από εκεί και μετά βλέπουμε. Στη περίπτωση μας δε, ο κινητός τείνει να μειώσει κατά πολύ τη πτωτική του κλήση.

Από το καλοκαίρι και ύστερα όμως έχουμε και μια συσσώρευση. Αν την θεωρήσουμε ότι γίνεται εντός του μπλε πλαισίου και αυτό σπάσει πτωτικά τότε ο στόχος είναι ίδιος με αυτόν που μας δίνει η προηγούμενη γαλάζια συμμετρία εκπληρώνοντας παράλληλα όλους μα όλους τους στόχους που λέγαμε νωρίτερα (γαλάζιες γραμμούλες).
Ενώ αν σπάσει ανοδικά μας πάει στο 50% της πτώσης από πέρυσι τον Οκτώβριο. Είναι το 1117.

Είπαμε 1117 και κάτι θυμηθήκαμε. Το έχουμε δει και αυτό από πολύ – πολύ παλιότερα αλλά τα κρατάμε. Και το έχουμε δει σαν περιοχή μαγνήτη. Στη περιοχή του 1108 είναι αυτό. Ας βάλουμε το σχετικό διάγραμμα κατά παρέκκλιση των όσων είπαμε ότι θα παρουσιάσουμε μόνο ένα γράφημα.

Εν μέσω λοιπόν εορταστικής ραστώνης (την οποία υποψιαζόμαστε και να δούμε αν θα είναι έτσι), πιστεύουμε ότι η μελέτη που κάναμε σήμερα θα είναι ωφέλιμη για όλους μας και θα μας βοηθήσει στις επόμενες κινήσεις μας.

Κρατάμε το ένα Long όπως έχουμε πει μέχρι νεωτέρας.

Το επόμενο σχόλιο θα μπει μόνο στη περίπτωση που υπάρξει κάτι σημαντικό σε σχέση με όσα σήμερα μελετήσαμε και είδαμε.

Ααα, και ακόμα μία παρέκλιση χωρίς λόγια.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.