Monday
24/01/2011
02:19 GMT+2
FTSE Εβδομαδιαία σχόλια FTSE
0

Ο FTSE αφού έχει διασπάσει αρκετές αντιστάσεις, έρχεται την Παρασκευή για να ακουμπήσει, ίσως και να περάσει οριακά τις σημαντικότερες από αυτές. Για να κλείσει όμως κάτω από αυτές. Μάλιστα με ένα κερί που έχει εμφανή τα σημάδια της απώθησης. Η όλη κατάσταση είναι εντόνως εξόφθαλμη και για το λόγο αυτό θα πρέπει να περιμένουμε.

Θα πρέπει να θυμηθούμε ότι τα χαμηλά των 624 μονάδων δεν ήταν αυτά που περιμέναμε και επομένως είμαστε ακόμα ολίγον διστακτικοί για τον αν πράγματι δεν θα δούμε τελικά τους στόχους κάτω από το 624. Βέβαια αν γινόντουσαν όλοι οι στόχοι το παιγνίδι θα ήταν ευκολότερο για μας κάτι το οποίο οι αγορές δεν το θέλουν. Αντίθετα θέλουν να μας παιδεύουν.

Από την άλλη, η διάσπαση των σημαντικών χαμηλών του 2ου εξαμήνου του 2010, ενώ θα μπορούσε να αποτελέσει σοβαρότατο εμπόδιο για κάθε μελλοντική ανοδική προσπάθεια (από την διάσπαση και μετά), αυτό που είδαμε ήταν ακριβώς το αντίθετο. Δεν αποτέλεσε κανένα εμπόδιο και έτσι οδηγούμαστε χωρίς πολλές – πολλές αμφιβολίες να δεχτούμε ότι η διάσπαση ήταν fake(ψευδής) και επομένως μπορεί να αναιρεθεί όλο σχεδόν το κύμα στο οποίο η ψευδής διάσπαση ανήκει, δηλαδή να φτάσουμε και μέχρι τις 880 μονάδες ανοδικά.

Όμως και αυτή η περίπτωση κάνει τόσο πολύ μπαμ, που θα μας φαινόταν περίεργο να είναι τα πράγματα τόσο εύκολα. Έχει βέβαια γούστο να είναι πράγματι τόσο εύκολα και εμείς να ψάχνουμε να βρούμε το χαμένο θησαυρό που είναι μπροστά μας και μας χαμογελάει.

Για να στηρίξουμε τη μία ή την άλλη άποψη θα χρειαστούμε επιπλέον στοιχεία και αποδείξεις. Για παράδειγμα αν υποθέσουμε ότι πάμε για πάνω και ότι τα χαμηλά μας τα είδαμε, θα πρέπει ο FTSE να περάσει ανοδικά από το σημαντικό υψηλό των 740, να ακολουθήσει κάποια πτωτική διόρθωση και κατόπιν να περάσουμε πάνω από το υψηλό από το οποίο ξεκίνησε η διόρθωση. Τότε η θεώρηση της fake διάσπασης των χαμηλών του 2ου εξαμήνου του περασμένου χρόνου παίρνει σοβαρή υπόσταση.

Στους μικρούς χρόνους η κατάσταση είναι υπεραγορασμένη και επομένως θα χρειασθεί ως επί το πλείστον είτε μια υποχώρηση είτε μια στάση στη καλύτερη των περιπτώσεων προκειμένου να ανασυνταχθούν οι δυνάμεις.

Από τη κάτω πλευρά το 679,50 θα πρέπει να κρατήσει τις όποιες πιέσεις πιθανά ασκηθούν, ενώ θα πρέπει να προσέχουμε ιδιαίτερα την Τρίτη 25/1. Κάτι σημαντικό βλέπουμε εκείνη την ημέρα και θα αναμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε τι μπορεί να είναι.

Αναμονή λοιπόν.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.