Thursday
06/01/2011
23:43 GMT+2
FTSE Ημερήσια Σχόλια FTSE
0

Αν και οι στόχοι πιάστηκαν, αν και τα συμβόλαια που είχαμε κλείστηκαν, η πτώση συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.

Οι υπερβολικές ανευθυνότητες και βλακείες των ιθυνόντων για τόσα πολλά χρόνια είναι φυσιολογικό να οδηγούν σε υπερβολές και την αγορά.

Την ίδια ώρα ότι και να ακούσει κανείς, σπάνια έχει την αίσθηση ότι κάτι είναι προς την σωστή κατεύθυνση και είναι λογικό να επικρατεί παντού ένα μπάχαλο   εφόσον τα μέτρα που λαμβάνονται, όχι μόνο δεν φαίνεται να αποδίδουν αλλά δημιουργούν επιπλέον παράπλευρα πολλαπλά προβλήματα.

Ξεφύγαμε αλλά σήμερα ακούσαμε (τυχαία) ειδήσεις και μας σηκώθηκε πάλι η τρίχα. Δεν αντέξαμε και κλείσαμε το κουμπί πολύ πριν να μπει ο καιρός.

Επανερχόμαστε στις υπερβολές της αγοράς οι οποίες αν είναι αλήθεια και δεν βλέπουμε όνειρα θα οδηγήσουν διαγραμματικά τις τιμές προς την γραμμή Α χωρίς να μπορούμε να προσδιορίσουμε το χρόνο επαφής. Αυτό λέει η υπερβολή, δεν το λέμε εμείς.

Κατά τα άλλα ξεφύγαμε από το εικονιζόμενο κουτί διάρκειας 9 μηνών και πάμε σε ένα άλλο που έχει την επάνω του άκρη στο 423. Με λίγα λόγια τα πράγματα δεν φαίνονται ακόμα καλά ή για να το πούμε περισσότερο αισιόδοξα, τα καλά φαίνεται να είναι ακόμα μακριά. Έτσι δείχνει. Ίδωμεν.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον θα μπορούσαμε να πούμε ότι σήμερα είχαμε απλά μια δικαίωση στη τελευταία μας επιλογή.  Η δικαίωση προέκυψε κυρίως από τη μελέτη πάνω στο επόμενο γράφημα.

Από το χαμηλό της Τετάρτης περνάνε πολλές γραμμές που θέλουν να δείχνουν ότι εδώ είναι μια στήριξη. Καλή στήριξη. Αυτό είναι σχεδόν βέβαιο. Δείχνουμε μερικά διαγράμματα με τέτοιες γραμμές.

Δεν είναι όμως οι μόνες. Υπάρχουν δεκάδες άλλες γραμμές τραβηγμένες από διάφορα άλλα σημεία που περνάνε από εδώ. Δεν νομίζουμε πως είναι τόσο μεγάλη ανάγκη να βάλουμε εδώ όλα αυτά τα διαγράμματα. Ακόμα και ένας RSI δείχνει εδώ στήριξη σε ένα δικό του πτωτικό κανάλι.

Με τόσους στόχους όμως ακόμα παρακάτω και τόσο άσχημη κατάσταση που έχει να κάνει

——-  με νεότερο χαμηλό από όλα τα τρία ή τέσσερα προηγούμενα από τον Μάιο του περασμένου έτους,

——-  με διάσπαση τριγωνικού σχηματισμού,

——-  με το πτωτικό gap στο 675,

——-  με την τετραπλή αντίσταση στο 670-672,

το θέμα είναι τι μέλει γενέσθαι από εδώ και μετά, ακόμα και αν δούμε την πολύ πιθανή αντίδραση από το 635 η οποία μάλλον έχει ξεκινήσει.

Έχοντας υπόψη τις ανωτέρω προσεγγίσεις θα προχωρήσουμε λέγοντας πως το χαμηλό των 635 μονάδων θεωρείται πλέον πολύ σημαντικό και έτσι διπλή διάσπαση αυτού θα μας θέσει σε alert για νέες πτωτικές θέσεις, μόνο όμως στη περίπτωση που νωρίτερα θα έχει προηγηθεί μία άξια λόγου αντίδραση και όχι αν σπάσει πτωτικά από εδώ που είμαστε.

Έχουμε την εντύπωση ότι η πτώση δεν έχει τελειώσει ακόμα. Θα προσπαθήσουμε όμως να πάρουμε την αντίδραση και βλέπουμε. Με το άνοιγμα της συνεδρίασης θα πάρουμε τρία Long. Επειδή το παρόν πτωτικό ενδέχεται να μην έχει τελειώσει ακόμα θα έχουμε υπόψη ότι η πτώση μπορεί να συνεχιστεί (χωρίς αξιόλογη αντίδραση πριν) μέχρι τη περιοχή του 610-615-620. Κάθε φορά που θα είμαστε κοντά σε αυτά τα τρία νούμερα θα παίρνουμε από 2 Long. Κατόπιν θα τα δούμε και πάλι.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.