Monday
16/05/2011
22:50 GMT+2
FTSE Ημερήσια Σχόλια FTSE
0

Εν μέσω απουσίας αλλά και επιστροφής το βράδυ της Κυριακής προσπαθήσαμε να γράψουμε κάτι σαν εβδομαδιαίο σχόλιο αλλά τα μάτια κλείσανε. Ετσι το σχόλιο έμεινε ημιτελές να υπάρχει στο δικό μας αρχείο σχολίων στο word.

Μια και υπάρχει λέμε να το βάλουμε έστω και ημιτελές και να συνεχίσουμε μετά από αυτό.

—————————————————————————————-
Sunday 15-5-2011

Δεν ξεχνάμε την μεσοπρόθεσμη πτωτική τάση, δεν ξεχνάμε τους στόχους που περιμένουν πιο κάτω και τους έχουμε πει. Ασφαλώς και δεν πρέπει να το κάνουμε. Και επομένως θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Αν η μεσοπρόθεσμη τάση αλλάξει ελπίζουμε σοβαρά, να το δούμε και να το αναφέρουμε. Και τότε θα πρέπει να έχουμε διαθέσιμα χρήματα και για ΣΜΕ και για μετοχές για όσους αγαπούν ακόμα τη μετοχική ιδέα.

Από την άλλη δεν πρέπει να παραβλέπουμε κάποια αμυδρά θετικά σημάδια, που όμως είναι στο όριο να παραμείνουν ή να χαλάσουν.

Αν παραμείνουν θα μας δώσουν την αντίδραση που περιμένουμε, τουλάχιστον μέχρι την πιο πρόσφατη καθοδική γραμμή τάσης και βλέπουμε.
Θα εξαρτηθεί κατά το μέγιστο βαθμό από τη πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας που ξεκινά από Δευτέρα. Αν όμως δεν παραμείνουν και χαλάσουν, τότε αυτό θα είναι σημάδι που θα πρέπει να ερμηνεύσουμε εντελώς αντίθετα. Δηλαδή ένα σήμα πολύ bearish. Σε αυτή τη περίπτωση οι στόχοι για τον FTSE πάνε κοντά στο 590 – 592.

Από ημερήσια διαγράμματα έχουμε χορτάσει. Έχουμε δείξει τόσα πολλά τελευταία. Οπότε για σήμερα το μενού έχει μόνο ένα ημερήσιο ώστε να έχουμε μια οπτική επαφή με τα παραπάνω. Καλύτερα να ασχοληθούμε με το intraday γράφημα.
—————————————————————————————
Σχόλιο Δευτέρας.

Το τελευταίο Intraday γράφημα που δείξαμε ήταν του ΣΜΕ. Μιλούσαμε και για ένα κοντινό stop τότε. Παραλείψαμε να πούμε ότι με το stop έβγαινε και πτωτικός στόχος στο 583 – 584. Όμως το γράφημα που είχαμε βάλει ήταν από μόνο του 1000 λέξεις. Ο στόχος αυτός επετεύχθη σήμερα.

ΑΡΙΣΤΕΡΑ FTSE – ΔΕΞΙΑ το ΣΜΕ

Θυμίζουμε ότι την περασμένη Τετάρτη μιλούσαμε για stop στον FTSE το 600 για ένα συμβόλαιο long που είχαμε και ότι αν μας έπαιρνε το stop θα βγάζαμε και τρία short.

Τιμές κάτω από το 600 είδαμε σήμερα οπότε έκλεισε το ένα Long και πήραμε και τρία short. Οι τιμές τους φαίνονται στο πίνακα trade στο αρχείο excel.

Όπως το ΣΜΕ έδινε στόχο το 583 – 584, κατά τον ίδιο τρόπο ο FTSE έδινε στόχο στο 589. Και αυτός επετεύχθη και εκεί κλείσαμε το ένα από τα τρία. Μας μένουν δύο.
Θα μας πείτε πως όλα αυτά τα λέμε εκ των υστέρων. Εμείς θα απαντήσουμε ότι αν διαβάσετε καλά τι λέμε και τι δείχνουμε και μελετάτε και εσείς λιγάκι και επίσης έχετε μάθει, όσοι μας παρακολουθείτε συχνά, το σκεπτικό μας με τις θέσεις , πως τις ανοίγουμε – πως τις κλείνουμε, θα πρέπει και εσείς σήμερα στα χαμηλά να κλείσατε κάτι.

Το λοιπόν τώρα, τέλος με τις επεξηγήσεις και πάμε να δούμε τι έχουμε.

Γυρίστε πίσω στο σχόλιο Τετάρτης  11 Μαΐου και ξαναδιαβάστε. Θυμίζουμε περιληπτικά. Στόχοι  587 – 566  // 590 – 560.

Χαμηλό σήμερα 588,53. Στόχος από intra 589 (είπαμε πριν), στόχος από ημερήσιο 587. Έκατσε η μπίλια κάπου στη μέση.

Τι περισσεύει; Το 566 – 560. Ενώ από το intraday του FTSE βλέπουμε διάφορους στόχους, πιο κάτω από εδώ, να είναι συγκεντρωμένοι μέχρι και τις 570 – 572 μονάδες. Μέσα σε αυτά τα τελευταία νούμερα που αναφέρουμε αναμένουμε ένα πολύ σημαντικό χαμηλό και μια καλή αντίδραση με διάρκεια.

Για τις θέσεις μας (δυο υπολειπόμενα short) θα κλείσουμε ένα κοντά στο 577 και το τρίτο στο 570 -572. Μόλις κλείσουν όλα θα ξεκινήσουμε και με αγορές. Ένα για αρχή και βλέπουμε. Το stop στο 615.

Θα ήμαστε κοντά καθημερινά.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.