Tuesday
03/05/2011
00:12 GMT+2
FTSE Ημερήσια Σχόλια FTSE
0

Εχουν συμπληρωθεί αισίως πάνω από τρια έτη σχεδόν συνεχούς καθημερινής ενημέρωσης για την Ελληνική αγορά.

Η προσπάθεια ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2008.

Πολλά τα sites και τότε και τώρα, ενδεχομένως, που κάνουν ανάλογη προσπάθεια.

Εδώ, από αυτό το χώρο, θελήσαμε να κάνουμε το ίδιο με μια ΟΜΩΣ τεράστια διαφορά. Η διαφορά θα είχε να κάνει με κάτι που δεν βρίσκαμε (εμείς τουλάχιστον) μέχρι τότε (τότε που ξεκινήσαμε) αλλά ακόμα και τώρα. Τις ΑΠΟΛΥΤΑ δηλαδή συγκεκριμένες τιμές εισόδου και εξόδου από μία θέση επί του παραγώγου του εικοσάρη. Μα εντελώς απόλυτα όμως.

Μάλιστα όλο αυτό γίνεται κατά τέτοιο τρόπο που ακόμα και ο εντελώς αδαής να μπορεί να επωφεληθεί από τη πληροφόρηση και να προσθέσει κάτι στο εισόδημα του, χωρίς να είναι αναγκασμένος να αφήσει την εργασία του. Κάνοντας μόνο μια ανάγνωση όσων γράφουμε κάθε βράδυ ή την επόμενη ημέρα νωρίς το πρωι, και βέβαια πάντα πριν την έναρξη της συνεδρίασης.

Για να ξέρουμε το τι μας γίνεται και να μετράμε τις επιτυχίες ή τις αποτυχίες μας, κάναμε μάλιστα σχεδόν από την αρχή και αρχείο excel με τις πράξεις μας.

Τα αποτελέσματα για τα τρία αυτά χρόνια είναι γνωστά και φαίνονται στο αρχείο πράξεων στο TAB “Πίνακας Πράξεων” της ιστοσελίδας μας.

Η προσπάθεια γίνεται έτσι και αλλιώς, αλλά η καταγραφή της στο χαρτί απαιτεί το κάτι τις παραπάνω κυρίως σε χρόνο και ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Αυτό δεν έχει νόημα εάν δεν υπάρχει ευρεία αποδοχή και κοινό που να τα διαβάζει ή να ενδιαφέρεται. Δεν έχει νόημα να γράφουμε εάν αυτό δεν βοηθά κανένα ή πολύ λίγους.

Κατά αυτό το τρόπο θα δώσουμε ένα περιθώριο περίπου ενός μηνός για να λάβουμε emails ενδιαφέροντος (το email επικοινωνίας στο σχετικό TAB της ιστοσελίδας), για την συνέχιση ή μη της συγκεκριμένης προσπάθειας. Και ανάλογα θα πράξουμε.  Στα πιθανά emails που θα λάβουμε, είναι απαραίτητο να αναγράφεται όνομα, επίθετο, και προαιρετικά κάποιο τηλέφωνο επικοινωνίας. Συνεπακούεται ότι σχόλια, παρατηρήσεις, ερωτήσεις θα ήταν για εμάς πολύ χρήσιμες και θα ληφθούν υπόψη στο κατά δύναμη.

Με εκτίμηση

Ο συντελεστές του greek-market-research.

******************************************************************************************

Σχόλιο Δευτέρας 2-5-2011

Παίρνουμε ένα κομμάτι από το χθεσινό σχόλιο.
«……  υπάρχει μια μικρή πιθανότητα οι τιμές του FTSE να  αναρριχηθούν μέχρι και το 657 αλλά κάτι τέτοιο θα είναι μάλλον η εξαίρεση. Αν όμως πάμε στην εξαίρεση και δούμε τιμές στο 657 ή ακόμα και στο 662 θα κλείσουμε το ένα συμβόλαιο που έχουμε.»

Με το σημερινό υψηλό του FTSE στο 656,77 δηλαδή 0,23 μακριά από εκεί που το θέλαμε και μάλιστα αυτό να είναι η εξαίρεση, τι κάνει νιάου – νιάου; Κάνει ότι κλείσαμε τη μια μας θέση long στο 656 προσθέτοντας 110€ στο λογαριασμό μας.

Πιο κάτω στο χθεσινό σχόλιο λέγαμε.
«Άλλος θα μπορούσε να τολμήσει κόντρα στη κίνηση μέσα στη συνεδρίαση και να πάρει το ρίσκο για αγορές εκεί που για άλλους μπορεί να είναι stop loss. Κοντά δηλαδή στο 639 και κοντά στο 630 που είναι και ένα gap up.
Μέσα από αυτό το σκεπτικό θα ενεργήσουμε ζητώντας να πάρουμε δύο συμβόλαια,  όχι περιμένοντας το κλείσιμο της Δευτέρας αλλά εντός της συνεδρίασης, στις παραπάνω τιμές. Stop loss για τις δυο αυτές θέσεις θα έχουμε το 629.»

Επομένως έχουμε πάλι ένα Long στο 639.

Έχουμε πει ότι εκεί στο 675 με 680-683 υπάρχουν κάτι στόχοι και μαγνήτες αλλά τα πράγματα ελάχιστα ψηλότερα από εδώ δυσκολεύουν με την μεγαλύτερη δυσκολία να βρίσκεται στο 661. Ο πολύ μικρός σημερινός όγκος δεν βοηθάει με τίποτα να ξεπεραστεί ένα τόσο ισχυρό επίπεδο. Οι δυσκολίες είναι εμφανείς από τα πιο κάτω διαγράμματα, ένα ημερήσιο και ένα intraday, όπου έχουμε προσπαθήσει να αποτυπώσουμε προσεκτικά με γραμμές τα διάφορα σημεία προσοχής.

Αν γίνει κανα θαύμα και πάει ο FTSE κατά 676 μεριά θα κλείσουμε το σημερινό Long συμβόλαιο. Και το ξαναβλέπουμε τότε τι θα κάνουμε στη πορεία.

Όμως από το παρακάτω intraday γράφημα μπορούμε να πούμε ότι ο FTSE θα θελήσει να ξαναδεί πάλι το χαμηλό του. Υπάρχουν δε σοβαρές πιθανότητες να δει και πιο κάτω προς το κίτρινο βέλος. Αν «κατορθώσει» και πέσει κάτω από το σημερινό χαμηλό, τότε μάλλον πάμε για αυτό το σενάριο.

Στη περίπτωση αυτή τι θα κάνουμε; Προσέξτε, stop loss είναι το σημερινό χαμηλό στο 637,13. Μόλις σπάσει το stop, η τιμή θα ξαναπάει επάνω προς το κανάλι της πτωτικής σφήνας όπως την έχουμε φανταστεί. Στη πάνω πλευρά λοιπόν της σφήνας, εκεί εμείς θα κλείσουμε, για να κερδίσουμε κάποιους πόντους. Κατόπιν στο κατέβασμα θα πάρουμε ένα συμβόλαιο στο προηγούμενο πυθμένα (623) και όσο κατεβαίνουμε προς το κίτρινο βέλος θα προσθέτουμε συμβόλαια με σκοπό να έχουμε σύνολο έξι συμβόλαια όσο γίνεται πιο κοντά στη κίτρινη. Τιμές δεν μπορούμε να ξέρουμε, θα εξαρτηθεί από το χρόνο που θα το κάνει. Λογικά θα πρέπει να είναι κάτω από το 615 μέχρι και το 600.

Κάτι άλλο που μπορούμε να κάνουμε και θα το κάνουμε είναι ότι μόλις και εφόσον κλείσουμε το ένα Long που είπαμε και με τον τρόπο που είπαμε, να ανοίξουμε ταυτόχρονα και δυο συμβόλαια sort για τα οποία θα έχουμε stop loss το σημερινό υψηλό. Με take profit για αυτά, το ένα στο 623 και το άλλο κοντά στη κίτρινη γραμμή.

Καλό πρωινό και καλή επιτυχία.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.