Sunday
01/05/2011
08:48 GMT+2
FTSE Εβδομαδιαία σχόλια FTSE
0

Ζητούσαμε το 620 και το 615 και το 610. Επίσης την Μ. Τετάρτη λέγαμε ότι η αγορά σπάνια ποιεί τα καθαρά. Ακόμα ζητούσαμε ένα ολόκληρο κερί μέσα στην έλλειψη.

 

Ο FTSE επέλεξε να μην υπερβάλει διάφορες πτωτικές σφήνες ή κανάλια αλλά να σταματήσει νωρίτερα σε σημεία όμως όπου και πάλι δεν μπορούν να θεωρηθούν τυχαία. Του έφτασε να κάνει retest και διπλό πυθμένα προκειμένου να δημιουργήσει μια πτωτική ανάπαυλα που για την ώρα θεωρούμε τεχνική αντίδραση.

Τα χαμηλά επίπεδα του ημερήσιου και κυρίως το παράγωγο μας βοήθησε να εντοπίσουμε το τι μέλει γενέσθαι όταν από την περασμένη Τετάρτη είχαμε αναφέρει και γνωρίζαμε την σοβαρότατη πιθανότητα πως το παράγωγο του εικοσάρη πολύ δύσκολα θα έγραφε χαμηλότερα από το τελευταίο του χαμηλό στο 614. Πράγμα που τελικά έγινε.

Η ενασχόληση μας όμως με το θέμα, ως γνωστό, δεν σταματά ποτέ και έτσι τώρα πρέπει να προσπαθήσουμε να δούμε και να αναγνωρίσουμε τα επόμενα βήματα.

Μια που μόλις μιλήσαμε για το παράγωγο να πούμε πως και πάλι πολύ δύσκολα θα γράψει άμεσα πάνω από το υψηλό της Παρασκευής στο 647, άντε maximum να του δώσουμε ακόμα ένα πόντο στο 648.

Ανάλογα θα κινηθεί και ο εικοσάρης. Υπάρχει μια περίπτωση να κινηθούν και τα δυο υψηλότερα καθόσον υπάρχει μια μικρή πιθανότητα οι τιμές του FTSE να  αναρριχηθούν μέχρι και το 657 αλλά κάτι τέτοιο θα είναι μάλλον η εξαίρεση. Αν όμως πάμε στην εξαίρεση και δούμε τιμές στο 657 ή ακόμα και στο 662 θα κλείσουμε το ένα συμβόλαιο που έχουμε.

Σε περίπτωση διόρθωσης θα κοιτάξουμε να πάρουμε επιπλέον συμβόλαια μια και στο ημερήσιο γράφημα βρεθήκαμε αρκετά χαμηλά και έτσι (χωρίς αυτός να είναι βέβαια ο μοναδικός λόγος) το πρωτεύον σενάριο μας είναι ότι ο FTSE μετά από κάποια διόρθωση θα συνεχίσει λίγο ακόμα ανοδικά.

Λέμε «λίγο» γιατί δεν βοηθάει και τίποτα για να πούμε πολύ. Ούτε το γράφημα γενικότερα, ούτε οι πιο κάτω ευρισκόμενοι ανεκπλήρωτοι στόχοι, ούτε τα νέα, ούτε η οικονομία, ούτε το όραμα. Έτσι είμαστε επιφυλακτικοί. Αφού λοιπόν υιοθετούμε σαν κάποιο σημαντικό χαμηλό το 623 του FTSE κοιτάμε με προσοχή το κομμάτι της αντίδρασης μέχρι το 38,2% του πτωτικού από το 781 ή από το 760.

Αυτές οι τιμές είναι το 676 και 683. Στο 681 υπάρχει αντίσταση και στο 687 μαγνήτης.

Στην αναμενόμενη διόρθωση το σωστό είναι να μη δούμε τιμές κάτω από το 630 το ελάχιστο. Κάποιος θα μπορούσε να περιμένει το κλείσιμο της Δευτέρας και κατόπιν να αποφασίσει για επαναγορά. Άλλος θα μπορούσε να τολμήσει κόντρα στη κίνηση μέσα στη συνεδρίαση και να πάρει το ρίσκο για αγορές εκεί που για άλλους μπορεί να είναι stop loss. Κοντά δηλαδή στο 639 και κοντά στο 630 που είναι και ένα gap up.

Μέσα από αυτό το σκεπτικό θα ενεργήσουμε ζητώντας να πάρουμε δύο συμβόλαια,  όχι περιμένοντας το κλείσιμο της Δευτέρας αλλά εντός της συνεδρίασης, στις παραπάνω τιμές. Stop loss για τις δυο αυτές θέσεις θα έχουμε το 629.

Τα υπόλοιπα θα τα δούμε αφού κυλήσουν ακόμα μερικές συνεδριάσεις.

Συνοψίζοντας, τασσόμαστε υπέρ μιας αντίδρασης η οποία μέσω κάποιων ταλαντώσεων θα προσπαθήσει να οδηγηθεί προς τον μαγνήτη των 685 μονάδων και να δούμε αν θα τα καταφέρει και ως εκεί. Πρώτα από όλα θα πρέπει να περάσει ανοδικά το 662 και μετά το συζητάμε. Η προοπτική όμως είναι πως μετά από αυτή την αντίδραση θα δούμε και χαμηλότερες τιμές.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.