Monday
09/05/2011
01:18 GMT+2
FTSE Εβδομαδιαία σχόλια FTSE
0

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟ ΜΥΝΗΜΑ

Εχουν συμπληρωθεί αισίως πάνω από τρια έτη σχεδόν συνεχούς καθημερινής ενημέρωσης για την Ελληνική αγορά.

Η προσπάθεια ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2008.

Πολλά τα sites και τότε και τώρα, ενδεχομένως, που κάνουν ανάλογη προσπάθεια.

Εδώ, από αυτό το χώρο, θελήσαμε να κάνουμε το ίδιο με μια ΟΜΩΣ τεράστια διαφορά. Η διαφορά θα είχε να κάνει με κάτι που δεν βρίσκαμε (εμείς τουλάχιστον) μέχρι τότε (τότε που ξεκινήσαμε) αλλά ακόμα και τώρα. Τις ΑΠΟΛΥΤΑ δηλαδή συγκεκριμένες τιμές εισόδου και εξόδου από μία θέση επί του παραγώγου του εικοσάρη. Μα εντελώς απόλυτα όμως.

Μάλιστα όλο αυτό γίνεται κατά τέτοιο τρόπο που ακόμα και ο εντελώς αδαής να μπορεί να επωφεληθεί από τη πληροφόρηση και να προσθέσει κάτι στο εισόδημα του, χωρίς να είναι αναγκασμένος να αφήσει την εργασία του. Κάνοντας μόνο μια ανάγνωση όσων γράφουμε κάθε βράδυ ή την επόμενη ημέρα νωρίς το πρωι, και βέβαια πάντα πριν την έναρξη της συνεδρίασης.

Για να ξέρουμε το τι μας γίνεται και να μετράμε τις επιτυχίες ή τις αποτυχίες μας, κάναμε μάλιστα σχεδόν από την αρχή και αρχείο excel με τις πράξεις μας.

Τα αποτελέσματα για τα τρία αυτά χρόνια είναι γνωστά και φαίνονται στο αρχείο πράξεων στο TAB “Πίνακας Πράξεων” της ιστοσελίδας μας.

Η προσπάθεια γίνεται έτσι και αλλιώς, αλλά η καταγραφή της στο χαρτί απαιτεί το κάτι τις παραπάνω κυρίως σε χρόνο και ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Αυτό δεν έχει νόημα εάν δεν υπάρχει ευρεία αποδοχή και κοινό που να τα διαβάζει ή να ενδιαφέρεται. Δεν έχει νόημα να γράφουμε εάν αυτό δεν βοηθά κανένα ή πολύ λίγους.

Κατά αυτό το τρόπο θα δώσουμε ένα περιθώριο περίπου ενός μηνός για να λάβουμε emails ενδιαφέροντος (το email επικοινωνίας στο σχετικό TAB της ιστοσελίδας), για την συνέχιση ή μη της συγκεκριμένης προσπάθειας. Και ανάλογα θα πράξουμε.  Στα πιθανά emails που θα λάβουμε, είναι απαραίτητο να αναγράφεται όνομα, επίθετο, και προαιρετικά κάποιο τηλέφωνο επικοινωνίας. Συνεπακούεται ότι σχόλια, παρατηρήσεις, ερωτήσεις θα ήταν για εμάς πολύ χρήσιμες και θα ληφθούν υπόψη στο κατά δύναμη.

Με εκτίμηση

Ο συντελεστές του greek-market-research.

*******************************************************************************************************************
Σχόλιο Κυριακής 8-5-2011
Με τους τελικούς στόχους σε περίπτωση που θέλει να πέφτει συνεχώς, όπως το κάνει σχεδόν επί δίμηνο, να είναι στο 560 -566,

με τους πιο κοντινούς, σε περίπτωση που θελήσει να αντιδράσει να είναι στο 600-610,

ανάμεσα να υπάρχει μια περιοχή 580-587 η οποία βρίθει από στόχους διαφόρων σχηματισμών που δεν προέκυψαν στις αρχές του 2011 και έμειναν από τότε σε εκκρεμότητα,

παρακολουθούμε το δράμα της Ελληνικής οικονομίας με προεκτάσεις στο δράμα της Ελληνικής κοινωνίας όσο αφορά ανεργία, χαμηλά εισοδήματα, αβεβαιότητα για το μέλλον. Για ένα μέλλον για το οποίο αισθάνεται ή καλύτερα έχει την βεβαιότητα ότι θα είναι περισσότερο δυσάρεστο από το σημερινό χωρίς όμως να μπορεί να προσδιορίσει με ακρίβεια τι θα είναι αυτό που θα συμβεί και θα υποστεί.
Μίγμα εξαιρετικά άσχημο για χρηματιστηριακές επενδύσεις ή τοποθετήσεις.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον εμείς προσπαθούμε να κάνουμε trade όσο καλύτερα μπορούμε. Να ξεχάσουμε τα δυσάρεστα νέα και να έχουμε στο μυαλό μας αγορές, κόντρα σε μια πτώση που δεν φαίνεται να έχει τέλος.

Έχοντας ήδη ένα συμβόλαιο long έχουμε στόχο για περισσότερα, σε τιμές κάτω από το 600, σύμφωνα με το intraday διάγραμμα που παρακολουθούμε. Στόχος μας είναι τα έξι συνολικά συμβόλαια. Δύο θα προσθέσουμε επί του κίτρινου βέλους. Και βλέπουμε εκεί πως θα πάει. Τα υπόλοιπα θα περιμένουν τους επόμενους στόχους, εκτός και αν αναγκαστούμε να ψωνίσουμε στην εκδήλωση της αντίδρασης.

Ας πάμε να δούμε και λίγο τον ΓΔ. Θα βαφτίσουμε τη παράγραφο που τον αφορά «όσα δεν είδαμε». Αν και η εικόνα είναι χίλιες λέξεις, θα επισημάνουμε τα πιο σημαντικά. Από αριστερά προς τα δεξιά. Ο στόχος του 1999 ήταν ακριβώς όσο ο ιστός του Flag (αν και όχι τόσο καλοσχηματισμένου) που προηγήθηκε. Η αντίδραση του 2009 πήγε μέχρι το 32,8 ακριβώς, της πτώσης από τα υψηλά του 2007 και ακριβώς retest στον κινητό 162 (πολύ σημαντικός για μας), πράγμα που φώναζε για πτώση και πάλι πτώση.

Το διάγραμμα όπως είναι σήμερα δεν μας προδιαθέτει καθόλου θετικά. Είναι προφανές ότι θα δει την κάτω μπλε του μεγάλου καναλιού.
Το διάγραμμα είναι μηνιαίο και από αυτό φαίνεται ακόμα ότι για να περάσουμε πάνω από τις 3000 μονάδες του δείκτη θα πρέπει να περάσουν έτη πολλά, για να μη πούμε πάρα πολλά.
Πριν να πάει στην κάτω μπλε, έχει βρει λιμάνι στο μικρότερο μπλε αχνό πλαγιοακαθοδικό και περιμένει τα νέα… όποια νέα για να κινείται ανάλογα. Είναι κοντά στη κάτω γραμμή και δεν νομίζουμε να κάνει πτωτική διαφυγή τώρα, αλλά αφού πρώτα κάνει προσπάθεια να ξαναπάει στην επάνω που μάλλον δεν θα την ολοκληρώσει γυρίζοντας πτωτικά.
Ο κινητός έχει σταματήσει εδώ και ένα χρόνο να κοιτάει τα άστρα αλλά δεν θέλει να κοιτάξει ακόμα και χαμηλά έχοντας το βλέμμα του απλανές στον ορίζοντα. Ίσως απορεί και ο ίδιος με τα γινόμενα καθώς έχει μείνει στο «λεφτά υπάρχουν». Η μεγάλη του απόσταση από τις τιμές δείχνει ότι αίματα – πολλά αίματα δεν θα δούμε ακόμα έχοντας σύμμαχο τον χρόνο για μια αργή τελματώδη πορεία αδιαφορίας.
Βέβαια οι τιμές μαγνητίζονται συνήθως από τους κινητούς και όχι το αντίθετο. Σε περίπτωση θαύματος ενδέχεται να δούμε και κάτι τέτοιο, δεν το ξεχνάμε, αλλά για την ώρα είναι ένα πολύ δευτερεύον σενάριο.

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.